Проблем с немския чичо Гугъл

hsim

New member
Здравейте,
Оптимизирах един сайт на немски (.de с хостинг и физически адрес на фирмата в Германия) по ключов термин миналата седмица като добавих около 15 линка с анкор текст с вариации (от които само 7-8 са индексирани и повечето са с PR 0, но има 2-3 линка с PR 3 i 4), и сайтът от небитието изкочи на 2-ра страница на google.com, google.co.uk и на първа стр. - 9 позиция на google.de. Сайтът е на 2 години. От 2 дни обаче забелязах проблеми с google.de. (всичко си работи в google.com i google.co.uk). Проблемът с google.de е следния:
1. От време на време сайтът не се появява на първа страница и изчезва. Намирам индексирана подстраница (с контакти) на 146 позиция след което аз кликам на 2-ра и 3-та страница и отново се връщам от 3-та стр. на 1-ва и сайта магически се появява на 9-та позиция.
2. Другия вариант като изчезне е да дам рефреш на търсенето и се появява отново на 1-ва страница.
3. От време на време пък сайта се появява на първа страница още при първоначалното търсене (не е нужно да дам рефреш или да кликна на 2 и 3-та стр.

Интересно е, че във същото време в google.com i google.co.uk сайтът си се появява на 2-ра стр. без никакви проблеми - винаги.

Този проблем съществува при Chrome, Mozilla i IE. Изтривам кеша,изтривам история, данни и т.н. лог-вам се аут от gmail, рестартирам компютъра и пак същия проблем.

Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем? Предварително благодаря за вашата помощ.
Иван

За: Проблем с немския чичо Гугъл

изключваш ли персонализираното търсене?

Персонализираното търсене е изключено. Кеша и кукитата (заедно с това дето гугъл го слага на локалната машина за персонализирано търсене) са изтрити от всички браузъри. PC -то е рестартирано и т.н.

Освен това нещо много интересно - в зависимост от кои браузър използвам резултатите за google.de варират с +-4 места.
Ако някой има логично обяснение освен това, че може би различните браузъри се свързат с различни центрове на гугъл( как ли е възможно като не браузъра е определящ, а локацията и обема на натоварването) съм готов да почерпя.
Поздрави

Персонализираното търсене е изключено. Кеша и кукитата (заедно с това дето гугъл го слага на локалната машина за персонализирано търсене) са изтрити от всички браузъри. PC -то е рестартирано и т.н.
E, тук вече грешиш. Персонализираното търсене се изключва ... с куки 😉 !!!

E, тук вече грешиш. Персонализираното търсене се изключва ... с куки 😉 !!!

Ами не мисля, че греша. Това което казвам е, че изключвам персонализираното търсене, освен това изтривам кукитата и кеша... и пак ми прави номера и то само google.de 🙂 ...
Ако не звучи достоверно това с кукито ето малко информация от източника:
Turn off personal results - Web Search Help

Обръщам внимание на това - обърнете внимание на думата куки:
"Signed out searches
If you aren't signed in to a Google Account, your search experience will be personalized based on past search information linked to a cookie on your browser. To disable these types of personalizations, follow these steps:...."

Мисля, че правя всичко, но google.de май нещо се е бъгнал. Има и други подобни случай, за които говорят в руските форуми, но и там няма меродавни мнения.
Поздрави.

За: Re: Проблем с немския чичо Гугъл

За: Re: Проблем с немския чичо Гугъл

Най-добре да пуснеш връзка към въпросния сайт и клиючовите думи, по които търсиш, за да проверят повече хора от тук и да си кажат мнението.

Така е малко разтягане на локуми ....

До Ma57eR - сайта не искам да го пусна тук по разбираеми причини, а и веднъж съм си патил от "лоши очи" (разбирай спамаджииски).
Ако казуса ти се струва интересен и искаш да ми помогнеш да го решим това ми е email-а - hsim7@hotmail.com - пусни ми координати на скайп и ще направим едно споделяне на екрана. Също ако има друг, който желае да помогне да пише...
Поздрави и наздраве!

... изключвам персонализираното търсене, освен това изтривам кукитата и кеша...
Eдно си баба знае, едно си бае. Точно това се опитвам да ти обясня, че като затриеш кукитата, ВКЛЮЧВАШ персонализираното търсене!!!

Да, като си изтриеш кукитата и си лог-аутнат отиди на адрес

[url]http://www.google.com/history/optout[/URL]

и дизейбълни персоналното търсене, и не трий кукитата, защото ще ти пази избора в куки.

Re: Проблем с немския чичо Гугъл

Освен изключеното персонализирано търсене има няколко други неща, които трябва да погледнеш. Получава се разлика и от физическото ти местоположение. За целта трябва да ползваш прокси или да намериш имаше такъв туул от гоогле. Не знам как се казваше, но беше специално за уебмастъри във ваканция. Като отидеш на почивка в Гърция да си гледаш сайтовете в София 😱 . Иначе другия проблем може да е актуализирането на страниците. Скоро ми попадна статия, само че нямах време и я пропуснах. Става въпрос за обновяваването на съдържание и забавянето му за влизане в индекса. Това несмките SEOта много го дъвчат. Ако си обновяваш постоянно заглавната страница (което си е абсолютно нормално) се получава забавяне преди да бъде показано новото съдържание. Това би обяснило защо временно намираш в индекса си подстраници преди заглавната. Поздрави!

Re: Проблем с немския чичо Гугъл

Моите наблюдения показват, че дори да си направил всичко изброено от колегите, пак не е гаранция, че Гугъл няма да дава отклонения и да му "танцуват" резултатите, така че проблемът все пак може да се окаже, че не е съвсем в твоя телевизор.

Back
Горе