Проблем с превод на скрипт

BGNEWS

New member
Имам проблем с превод на скрипт за от английски на български. При превода българските думи излизат със символи и йероглифи. Някои ако има идея да помогне. Ако има такъв който мисли, че може да се справи срещу определено заплащане съм годов да платя при постигнат резултат.

Re: Проблем с превод на скрипт

Здравейте. Ами пробвах. С Adobe dreamweaver. Как да разбера, кой е подходящият енкодинг? Аз не съм голям спец. Да не кажа никакъв и ми малко трудно да се оправям. Ако искате провере какво имам в предвид www.obqvata.net . Най-лесно се вижда във формата за регистрация. Всичко е на маймуница. А като пробвам да сменя кодировката на Dreamweaver - кирилицата става на йероглифи в кода? Трябва да ги сменя на ново ли на кирилица?

До колкото видях на сайта/страницата е зададена кодировка iso-8859-1 от мета таговете, но според мен самият текст ти е в UTF-8.
Пробвай това iso-8859-1 да го смениш с utf-8:

реда:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-1">

да го смениш с:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Не знам каква система ползваш и от къде трябва да го направиш, но поразгледай.

Благодаря, Alexer. Само ако можеш да ме насочих къде в Cpanel мога да го изровя този файл и цена няма да имаш.

Може да ти звучи смешно, но е факт...Нямам идея. Купих готов скрипт. Аз не се занимавам с програмиране, но мислих, че ще се справя с превода.

Така ще е трудно да ти помогна, готовият ти скрипт би трябвало да има администраторски панел - погледни там дали има настройка за енкодинга, ако не ще трябва от файловете някъде да го настроиш.

Back
Горе