Проблем с регистрация на .eu в Dynadot

w1ck3dgam3

New member
Вчера подадох заявка за регистрация на. eu домейн в dynadot. Платих си с paypal, но малко по-късно ми дойде мейл в който от dynadot искат допълнителна верификация като ме задължават да им изпратя сканирана снимка от личната карта на акаунт холдера на пейпал акаунта ИЛИ ID-то на акаунта (username).

Изпратих си ид-то на пейпал акауна, но малко по късно ми дойде мейл, че искали и снимка.

Имейл адреса с който съм регистриран в dynadot и този в пейпал са различни. Но до сега не е имало проблеми.

Казаха ми че ако до два дена не им изпратя снимка ще откажат регистрацията на домейна.

Акаунт холдера на пейпал акаунта е регистриран на жена ми на името и тя по никакъв начин не желае да им изпрати лични данни в това число и снимка. А и мисля че не е длъжна.

Въпросът ми е какво ще стане след като dynadot откажат регистрацията, защото аз снимка няма да им изпратя. Дали е редно да ми въртат парите или ще останат в самия акаунт за регистрация на друг домейн. Не вярвам да изгорят. Не че съм за 10 долара, но според мен е редно такива процедури да се извършват преди плащане, а не след като вече съм им платил.

А примерно съм регвал. eu от host.bg и съм нямал никакви проблеми. Не мога да ги разбера от dynadot що се циганят и ми създават излишни главоболия.

За: Проблем с регистрация на .eu в Dynadot

Много честа практика, когато името на профила ти не съвпада с името на профила в paypal. Варианта е да им изпратиш каквото искат иначе ме съмнява да ти регистрират домейна, а вероятно няма да ти върнат и парите.

Те не се циганят, а си пазят името и излишните главоболия, понеже ако ти си откраднал данните, ще си купиш домейн, а след това собственика ще си търси парите от тях.

Това не дава никаква гаранция... те от къде да знаят, че примерно ти не си детенцето, дето е гепило данните за paypal и не си пазариш на воля 🙂

А те от къде ще знаят че снимката която ще им изпратя е идентична с оригинала?
Реално в пейпал никъде не съм качвал снимка, те няма как да знаят, че е идентична.
А аз как да съм сигурен че снимката която им изпратя няма да попадне в публичното пространство? Кой ми дава гаранции?

Сигурен ли си, че искат снимка, а не снимка на ЛК или друг документ с който да се удостовери самоличността?
Гаранции няма, но в край на сметка ти имаш проблем, а не те 🙂 Просто няма да ти изпълнят поръчката и толкова.

Ако приятелката ти се справя добре с английския, нека им се обади по телефона и да им разясни какъв е случая и вероятно ще успеят да се разберат по телефона, без да е необходимо да пращате каквито и да е документи.

Откакто аз имах еквивалентен проблем си създадох нов PayPal с моите имена и да чукна на дърво, до сега не ми се е налагало да изпращам каквито и да е верификации.

Искат photo id, това го разбирам като снимка от официален документ

Re: Проблем с регистрация на .eu в Dynadot

Пусни им една снимка в цял ръст на която гледаш лошо. Доживотно ще регистрираш без пари при тях 🙂

Re: За: Проблем с регистрация на .eu в Dynadot

Искат photo id, това го разбирам като снимка от официален документ

По-скоро документ със снимка - паспорт, лична карта... Проблемът , че сме от България и доверието е ниско. 🙂 Не е само за домейни, купувал съм самолетни билети с диктуване на данните на кредитната карта по телефона, защото България била в черния списък и не ставало автоматично.

EDIT: И не е само САЩ - в сайтове от Русия, Австралия, Южна Корея също са ми искали снимка на личната карта или снимка на самата кредитна карта.

Региа, искаш да кажеш че трябва да им пратя сканирана цялата лична карта, не само снимката?

Региа, искаш да кажеш че трябва да им пратя сканирана цялата лична карта, не само снимката?

Прав е, точно това искат. Това е photo id 🙂
Не 1 път са ми искали скинирана лична карта или скинирана кредитна карта, нормално е.

Back
Горе