Проблем с Front Page (Joomla)

Lamer4o

New member
Привет, понеже имам следният проблем който немога нещо да го оправия търся помощ при вас, проблемът е следният :
Когато човек сложи новина в сайта ми, и тя се слага на Front Page-a обаче ако са повече от 2 новините нещо се бъгва страницата и излиза от колоните и става мешаница ...
В смисъл на fronpage като сложа 1 новина с снимка 500х250 и друга новина с снимка подобен размер няма проблем но като сложа 3-та новина дори да няма снимка се разместват всички неща и става лютеница ... Можели да ми кажете от каде да направия на frontpage-а да се показват само по 2 новини,а другите да ги прави на страница 1,2,3,4,...18 а?

Re: Проблем с Front Page (Joomla)

В параметрите на менюто (връзката) имаш колко статии да са водещи и т.н.
Сложи ги всички да са водещи

Как така всички да са водещи?Защото аз имам около 20-тина Менюта и почти за всяко като излезе нещо Шокиращо (новина) я слагам на front page-a обаче като са повече от 2 новините се бъгва, затова питам дали има от къде да направия на Front Page-a да се показват само 2,а другите (по старите) да са на Page 1 Next =>2,3,4,5,...18
И Моляви за пореден път казвам че не съм професионалист,а новобранец...

Най-верочтно по-старите новини отиват в две колони, имаш някоя по-широчка снимка и затова. От опциите на менюто задай една колона, вместо две и си готов 🙂

И като си новобранец, ето от къде да започнеш:
http://www.incredibletutorials.com/tutorials/joomla-tutorials.html

Добре де, немога да разбера за какво меню говорите и от къде баш да го направия защото просто си пиша в броузера www.moqsait.info влиза си и там са ми Менютата и новините на Front Page-a, защото 1-во не съм гласил само от еди си кое меню да показва статий а отивам в Content = > Front Page Manager и там са ми показани кой се показват отивам в Content = > Article Manager избирам статия и я тиквам от Х да е Тикче (зелено) и се показва на Front Page-a
Или когато тръгна да пускам някоя новина ме пита искатели да бъде показано в Front Page и аз му давам Да...
И Просто немога да разбера от къде да наглася и как да показва само 2 Статий,а другите (който са също на Front Page) да са на страници т.е.
1-ва Статия 2-ра статия и под тях да пише Page 1,2,3,4,5....18 и т.н.

menu - main menu - "начална страница или както там си я кръстил"
разцъкай настройките в дясно

Back
Горе