Проблем с private в godaddy

wood

Senior Member
Дайте съвет какво да правя с godaddy. Преди една година регистрирах домейн при тях, три месеца след това направих домейна private. Днес ми изтича домейна и влизам да го подновя и гледам private ми е маркиран за още една година, и немога да го махна. Не трябва ли private да бъде за цяла година. Мога ли да си прехвърля днес домейна на друг регистрант и кой е най удачен.

Re: Проблем с private в godaddy

Можеш да си махнеш private, виж си мейлите от момента на пускане, там има адрес и user, паролата е като на акаунта в годади.

OK, но аз влизам в акунта си на godaddy, но от там никъде невижадм за махане на привате. Проверих в пощенската си кутия но изглежда съм изтрил имейла...

Не става през акаунта в годади, трябва да влезеш на друг адрес, с друг user, като тези двете неща си получил когато си се регистрирал за private услугата.

Отиваш на https://www.domainsbyproxy.com/ и там се логваш с ID-то, което са ти пратили при закупуване на праайвъсито и паролата, която ти е била активна, по същото време при татенцата. След логване има cancel privacy.

Privacy при татенцата се купува за оставащия период, не за календарна година.

Да използвам да питам, при пуш на домейн какво става с privacy-то в Godaddy?

При смяна на регистратора услугатаотпада, но при push от един акаунт на друг в системата на един и същи регистратор - зависи от регистрратора и какви договорни отношения има с доставчика на WhoIS Privacy-то, но по пътя на логиката трябва да отпадне също.

domainsbyproxy си е на татецата, но ако в един акаунт там имаш няколко домейна, не можеш да прехвърлиш акаунта в domainsbyproxy на друг човек. Т.е. новият собственик ще трябва да си купи прайвъси или да се надява, че старият няма да затрие прайвъсито на домейна.

Мен по-скоро мисълта ми ако си купя много домейни накуп с безплатно privacy и после ги разпродам и един по един им направя пуш в акаунти на купувачи, да не би да ги ударят с автоматично подновяване на privacy-то, ако се запазва.

Back
Горе