Проблем с Wordpress супер странен

Cypermethrin

New member
влизам си в сайта примерно и отивам на domati.bg/домати-и-чушки/контакти

копирам го, давам линк в скайпа, превръща го на това дългото с процентите:
http://www.domati.bg/домати-и-чушки/контакти/

тоя линк обаче води до wordpress сайта ми където не му излиза /домати-и-чушки/контакти а 404 - страницата не е намерена!

също копирам оригиналния линк, после го пействам в адрес бара на мозилата, пак става на проценти и отново като натисна ентър, не го "превежда" по правилния начин и пак 404?

Re: Проблем с Wordpress супер странен

не разбирам - вместо домати-и-чушки, да го направя domati-i-chushki ли?
така няма ли да се прецака SEO ефекта? а и е супер грозно 🙁

Ако е страница ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на латиница permalink-a. SEO ефекта не се прецаква, няма от какво да се притесняваш.

да, страница е... аз го правя като сайт, не като блог.

леле умрях от притеснение.

значи може съвсем спокойно да си го направя chushki-i-domati и при търсене на чушки и домати ще се класирам, така ли?

има ли правила при изписването на латиница - примерно Й с коя буква да го правя?

ако следвам инструкциите там ще мога да си правя страниците на кирилица, така ли?

Оооо това беше полезно 🙂 Благодаря Иво !

БЛАГОДАРЯ 🙂))))))))))))))))))))))))

сега пък тези, които са ми на второ ниво - подменютата, спряха да работят

сайт.ком/чушки-и-домати/

си е добре

сайт.ком/чушки-и-домати/чушки

ми дава 404

а
сайт.ком/чушки-и-домати/chushki

пак ми дава 404

Ако можеш го оправи, но само да спомена, че както и да го направиш няма да изгубиш класирането си или нещо такова 🙂. Ако ще и да го пишеш 243543 вместо каквито и да е думи. Ключовата дума в URL-а е само един много малък фактор, не се стряскай толкова, дори и да го направиш на латиница и да не ти се отчете като ключова дума. Да не ти пука, не издребнявай толкова.
(За да не ме нападнат някои сега, ще поясня че знам че това е фактор и има някакво значение, просто казвам че е много малко.)
Поздрави и по-спокойно 🙂

Back
Горе