Програма за фактури, дневници за продажби и VIES?

quanto

New member
Здравейте,

Регистриран съм като свободна професия и самоосигуряващо се лице, а отскоро и по чл. 97а - за ДДС.

Може ли да ми препоръчате някаква софтуерна програма, с която да записвам продажбите си и с която да издавам фактури, дневници за покупки/продажби + данните за подаването на VIES по електронен път?

Тъй като дейността ми е единствено доставка на услуги, повече функции не са ми нужни - складови наличност и т.н.

Програмата може и да е платена (в крайна сметка няма безплатен обяд), но да върви под Windows 7.

Благодаря предварително за предложенията!

Re: Програма за фактури, дневници за продажби и V

Ако искаш за без пари не става с една програма - става с 2:

http : //portal . nap . bg/files/file_download.document?p_doc_id=2890 - за ДДС дневниците

и Microinvest Invoice Pro за фактурите.

Аз ползвам НАП-ската програма. Върви под дос промпт.

Може и да е платена - важно е да мога да си записвам продажбите в нея, да издава фактура за съответните продажби, да може да генерира дневник на продажбите, е ако може и файл с данни за VIES, според това кои фактури са за ЕС, и кои не.

Ако искаш за без пари не става с една програма - става с 2:

http : //portal . nap . bg/files/file_download.document?p_doc_id=2890 - за ДДС дневниците

и Microinvest Invoice Pro за фактурите.

Имаме някакъв Microinvest Invoice тук и не работи под Виста (m_invoice.exe). Дано не говориш за същата програма. Разработена е по времето когато е имало вин хп само. Свалих я преди 1-2 месеца от официалния им сайт.

Пълен боклук - не извежда никакви съобщения, не можеш да разбереш мисли ли и какво се случва изобщо. Докато разбера че не работи и че причината не е в мен а в тъпия им софтуер мина половин ден на тестове 🙁

Имаме някакъв Microinvest Invoice тук и не работи под Виста (m_invoice.exe). Дано не говориш за същата програма. Разработена е по времето когато е имало вин хп само. Свалих я преди 1-2 месеца от официалния им сайт.

Пълен боклук - не извежда никакви съобщения, не можеш да разбереш мисли ли и какво се случва изобщо. Докато разбера че не работи и че причината не е в мен а в тъпия им софтуер мина половин ден на тестове 🙁

Като ми свалят гипса, ще дойда до офиса да ти я инсталирам. Трябва ти .NET Framework последна версия и ще тругне базата данни - работи с microsoft-ска ДБ затова.

мм да работи си под виста перфектно - както казва s1yf0x's е.
Не знам от кога е първата версия, но си я поддържат хората.

Да, .NET Framework нямам качен. Как да го разбера и толкова ли е трудно да се направи програмата да го изписва. Още не съм се научил да чета мисли 😉

Еми затова обичам Linux 🙂 има си свестни логове.... И аз го разбрах с търсене в Google и MS knowledge base.

Back
Горе