SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Продавам notebook-info.net

Илиев

Well-known member
Не ми остава време, а и нямам желание да се занимавам с този сайт, така че го пускам за продажба.

Домейна notebook-info.net е валиден още месец. Регистриран е в dom.bg. Хостинг-а не върви с него. Jumla базиран. PR3. Има няколко дийп линка от мрежата на Gizmodo (Япония, Германия и Глобал), които преди 2 месеца бяха харесали някой новини и линкнаха към тях.

Сайта е доста запуснат, в момента има по 40-50 уникални на ден, главно от Северна Америка., тъй като повечето данни са взети от newegg.com. От Адсенс е изкарал към $70 и от WidgetBucks към $30. CTR-a е около 1.6%, a CPM-a около $2.20.

Не знам колко да му искам, затова го пускам на търг. Да речем 50 лв. начална и стъпка 10 лв. След 10 дни ако има кандидати и достигнатата цената ме устройва, търга приключва и го давам на последният наддал. БИН не мога да дам, тъй като нямам никаква представа колко струва :)

И един страничен въпрос. Каква е процедурата за продажба и трансфер, тъй като до сега не съм продавал сайт. Ако шефа прецени, може да премести въпроса в отделна тема, тъй като предполагам доста хора не са наясно.

ЕДИТ 30-ти април: ПР-а вече е 4
 
Последно редактирано:
Re: Продавам notebook-info.net

не видях да се въртят адсенс реклами по сайта? да не е баннат домейна?
 
Re: Продавам notebook-info.net

Ок,
60 лв. от мене
 
Re: Продавам notebook-info.net

Бай дъ уей, сайта излиза втори при търсене на "преносими компютри", ако някой изобщо търси по тези ключови думи. До скоро беше и на първа страница за "лаптоп" и "компютри", но сега е назаднал.

Само дето не е насочен към БГ аудитория, но ако някой мисли да гони нашенският пазар, може да му помогне това :)
 
Re: Продавам notebook-info.net

де да беше :) хич нямаше да го продавам.

не помня кога точно му пуснах АС, но има поне 7 месеца :)

имаше един период от 4-5 дни, когато беше на първа страница на гбг.бг и имаше около 400 уникални на ден. тогава правеше по 6 долара дневно.

абе мизерия :)
 
Re: Продавам notebook-info.net

А на кое място го виждате при търсене на 'компютри'?

В момента го виждам 3, 4 или 5-ти според езикови и регионални настройки, което ми се струва нереално.
 

Прикачени файлове

  • notebook-info.jpg
    notebook-info.jpg
    86 KB · Преглеждания: 0
Re: Продавам notebook-info.net

Я, 10-те дни минали... благодаря на всички проявили интерес към сайта.

Достигнатата цена не ме устройва, но още малко и сигурно щях да го дам... ако междувременно не беше минал ПР ъпдейта, при който получих ПР4. Ще се понапъна да вкарам свежо съдържание и ще видя дали не може да се изкара още някой лев от АС и афф продажба на лаптопи.

А ако окончателно ми писне след някой месец, го давам. Колкото, толкова :)
 
Re: Продавам notebook-info.net

Хех, тъкмо продадох първият си лаптоп през амазонската програма и изкарах 40 долара. Може и да излезе нещо от сайта, сега поне имам стимул да го поддържам :)
 
Re: Продавам notebook-info.net

Ехе, за продаден лаптоп 40 долара.... не е ли много малко това? Доколкото знам - 40 долара взимаш, ако продадеш от билките и лосионите, с които ти пониква коса и в ушите...
 

Горе