Пълно кеширане на WP

web3

New member
Трябва ми плъгин който да кешира сайта. Ползвам Hyper Cache Extended + DB Cache Reloaded Fix By Ivan. Обаче CPU usage е доста голям и искам да го намаля. Препоръчайте ми някакъв плъгин или нещо друго как да кеширам сайта изцяло. Ако може всичко да стане статични html страници и да се зареждат те, тъй като не се обновява често.

Re: Пълно кеширане на WP

Пълно безумие е да ползваш два кеш плугина.
Използвай само Hyper Cache Extended, но го настрой както трябва.

Обикновено плугините за генериране на малки мартинки правят най-големите золуми - това не се решава с кеш плугин, а с добър плугин за генериране на изображенията (така че да са статични).

Ако ми кажеш кой е сайта ти мога да го погледна и да ти кажа от къде е проблема.

edit: wbg, wp-suepr-cache повече товари отколкото помага🙂

• Like
Реакции: gvv

На мен ми върши идална работа - кеширане в статични файлове + сервирането им от ниво mod_rewrite ми изглежда достатъно.
edit: wbg, wp-suepr-cache повече товари отколкото помага🙂

Пълно безумие е да ползваш два кеш плугина.
Това е препоръка от Суперхостинг точно за комбинацията от двата плъгина.

Пробвал съм с wp-suepr-cache preload mode + htaccess ефекта беше повече използвано процесорно време. Може би бъркам някъде в конфигурацията ... не знам. Пробвах с Really Static, който изглежда прави точно това което искам но не можах да го накарам да работи.

Супер хостинг продават хостинг, а не оптимизация на сайтове 🙂
Може би от супер хостинг ще обяснят защо е необходимо да има три кеша на почти едни и същи данни:

1во ниво - MySql query cache
2ро ниво - DB Cache Reloaded (1:1 с горния)
3то ниво - Hyper Cache Extended

Всяко едно ниво на кеш седи над другото, за да имаш единия кеш трябва да е направен и предния.

Слагането на DB Cache Reloaded пред Hyper Cache Extended е грешка и води до нежелани ефекти:
- увеличаване на процесорното време
- ненужда загуба на памет и място
- извеждане на некоректни/неадектватни данни по сайта ви (Hyper Cache Extended се грижи доста добре за това при обновяване да ви се показват новите неща веднага при това предпазва от прекомерна употреба на системни рерурси).

Атанас Янев, върши работа само при малък брой страници в блога, при това доста добре.
Как се държи ако се налага прелоадването на 10-20к постове?🙂

Супер хостинг продават хостинг, а не оптимизация на сайтове 🙂
Все пак имат интерес на продадените хостинги да има малко натоварване.

На мен пък от hostgator ми бяха казали да сложа wp-super-cache и db cache reloaded. Дори ми ги сложиха сами без да ме питат, щото другия вариант бил да ми спрат сайта 🙂.
Та мисълта ми е, че и двата плъгина сложиха, не само единия. Но не споря с mlazarov де, аз не разбирам от тия работи. И аз не виждам много логика да се кешира два пъти.

Последно редактирано:

възможно е да греша но единия плугин не кешира ли страниците пък другия заявките към базата данни. единствената логика да се ползват два е ако вършат различна работа

оптимизацията на сайт не свършва със слагането на кеширащ плугин. дори напротив от там започва

Кеширане на страниците означава, че динамичната страница е "превърната" в статична т.е. няма обръщение към ДБ. Затова вероятно не е нужен плъгин за кеширане на базите. Може и да греша.

Нека и програмиста в мен да заговори: Кеширането може да става на много нива - но това не значи че всяко допринася за натоварване. Първо че нещата могат да се кешират в паметта и на диска. Отделно може да се кешират резултати от заявки към базата от данни, самия генериран HTML или някакви обекти. И така комбинациите са минимум 2х2. Отделно някои неща е добре да са кеширани в паметта - рядко променящи се данни с малък обем и т.н. Накратко е това - кой плъгин какво прави не съм се зачитал, но при мен hyper cache дава най-добри резултати (на VPS със 1.5 ГБ памет)

Резултата след няколко дни е около 10-15% по-малко използвани минути процесорно време.
Добра тема за презентация на някоя от следващите конференции - явно има много заблуди по темата🙂
Подкрепям идеята за следващата конференция 🙂

Back
Горе