Регистриране на чужд домейн

wood

Senior Member
Зная че за регистриране на домейн us трябва адрес в САЩ и е доста трудно с тази ргистрация...кажете как стоят нещата с регистриране на ca/com.au/co.nz домейни. Дали и там има тези изисквания и проблеми, нека някой който има такъв домейн да сподели как стоят неща...

Re: Регистриране на чужд домейн

Зная че за регистриране на домейн us трябва адрес в САЩ и е доста трудно с тази ргистрация...кажете как стоят нещата с регистриране на ca/com.au/co.nz домейни. Дали и там има тези изисквания и проблеми, нека някой който има такъв домейн да сподели как стоят неща...

1. ca

2. Собственикът трябва да има местен адрес.
3. Администраторът трябва да има местен адрес.
25. Изисква се ЕГН или данъчен номер.

2. com.au

2. Собственикът трябва да има местен адрес.
3. Администраторът трябва да има местен адрес.
5. Необходима е идентификация - актуално състояние или копие на
лична карта.
- Необходимо е и основание за регистрация.

3. co.nz
Няма ограничения.

Значи е зле положението😡😡😡...ще трябва с някой com домейн да мисля нещо.

Зная че за регистриране на домейн us трябва адрес в САЩ и е доста трудно с тази ргистрация...
Имам десетина такива и досега не съм имал някакви проблеми. Даже досега не знаех, че има такива изисквания.

Имам десетина такива и досега не съм имал някакви проблеми. Даже досега не знаех, че има такива изисквания.

Сподели къде си ги регистрирал и как...и за US домейн ли става въпрос.

Първия го взех някаде началото на 2008 от icn. После вземах от name.com и namecheap.com, че са им по добри цените. Както ти казах досега не съм имал никакви проблеми. То ако имаше щяха отнякъде да кажат. Само един ми е със сайт и се класира доста добре за БГ. Другите ги редиректвам към страници и един ползвам за мейл, че ми е с фамилията. В whois данните са БГ.

wood, с регистрацията няма проблем, има проблем със запазването.

Е то пак си е проблем...за това събирам мнения и съвети от хора който са регистрирвали такива домейни...та после да нямам главоболия...

На случаен принцип проверяват 0,5% от домейните .us като правят и допълнителни проверки по донос.

Are there any special requirements for registering a .US domain?

The Registry Operator conducts weekly random checks for US nexus requirements. They select a small sample (approximately 0.5% of new registrations) and send the selected Registrants a Nexus confirmation email.

Ако си въвел "Nexus Category 3" като основание за регистрация може да поискат да им пратиш като доказателство, че регистранта на домейна има бизнес свързан с клиенти в САЩ, разписки/фактури, които са издадени на американски клиенти. Това изискване считам, че не е коректно, защото не е редно по такъв начин да се дават лични данни на трето лице.

Ако си въвел първа категория (американски гражданин) ще искат доказателство за това. Ако си въвел втора категория (американска фирма) ще искат доказателство за това.

Мисля, че има начин регистрант на домейна да бъде американска фирма (примерно) и регистранта да дава под наем домейна на трето лице. Пример за фирма, която предлага такива услуги е Katz Global. Обаче не е американска фирма и не знам при проверка (вероятност 0,5% или повече - ако има донос) дали ще отнемат домейна.

Последно редактирано:

Back
Горе