Резултати без Title & Snippet в SERP

ivo.apostolov

Неразбиращ
Забелязвам го от няколко дена и касае сайтове/страници, които биха могли да бъдат определени като такива с "ниско качество" (да не вземе да се обиди сега някой). Примерно в няколко търсения, топ обяви излизаха така, както и други сходни сайтове. Излиза резултат от дадения сайт, но без Title & Snipper. Само URL-то.

Вчера ми се случи в едно търсене, да имам 4 резултата такива един след друг. Няма персонализирано търсене или каквото и да е.

Друг дали му е направило впечатление? Голям формат.

Прикачени файлове

• pochivkavturcia.jpg
    pochivkavturcia.jpg
    19.4 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано:
Re: Резултати без Title & Snippet в SERP

След кратка консултация се оказва, че за момента подобни резултати излизат само в IE9
И в новата лисица ги има....
Но прави впечатление, че има и нормално индексирани страници от сайта,
предполагам счита страниците на категориите за генерик и не им добавя дескрипшъна на места,
или краулера е кръстосал очи нещо което не би ме учудило имайки в предвид как е написан сайта.

Проверих мета и роботса за дисалоуа да не е омотан нещо но не е,
по-късно евентуално ще се поразровя повече че сега излизам, наистина е странно. ;D

Чистят индекса с кофти контент.
На първо четене отнасят всички сайтове за дублиран контент и дублирани страници, обяви/букмарк сайтове за нискокачествен контент, check your site value и whois сайтове и директории без значение от тръста

picture.php

Последно редактирано:

След кратка консултация се оказва, че за момента подобни резултати излизат само в IE9
Определено излизат и през Chrome!!! И аз се озадачих яко, но си помислих, че грешката е в моя телевизор 🙂

Според мен в момента им правят "услуга" - резултатите, които се отличават (когато е един такъв) се набива много повече на очи...

Като цяло обаче ако/когато пандата ни тресне тук, ще има сътресения в SERP...

Моят сайт вадеше такъв резултат първият ден след като страница излязла от индекса беше индексирана отново.

Back
Горе