SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Реклама на сайт в телевизия

mockata2

Member
Здравейте, днес получих предложение за реклама на сайт (втория в подписа ми) в Бизнес телевизия EBF.Искат да рекламират сайта по време на предаването "Бизнес лейди" цената на седмица е 250 лв. Какво мислите по въпроса.
 
Re: Реклама на сайт в телевизия

Смисъл дизайна ли е лош?

Доста. Няма как да направя критика на определени елементи. Препоръчвам ти цялостен редизайн.
 
Re: Реклама на сайт в телевизия

какъв ще е формата на реклама? То да запомниш този URL трябва да приложиш известни усилия. От какво печели сайта?
Според мен за тези пари си купи реклама в adwords или за 1К лева месечно в някакъв по-силен сайт от същата тематика.
до някъде зависи от формата на реклама, та според мен няма никакъв смисъл да се пуска реклама там на тези условия.

офф:- сайта има ли потенциал за печалба в размера на 250 лв/ седмично?
 
Последно редактирано:
Re: Реклама на сайт в телевизия

Я дайте да Ви светна малко.
След 00:30 часа рекламата по бтв е 100 лева за 30 секунден клип. Ако клипа е 5 секунден (логото на сайта + изговарянето му), цената е 40 лева. Аудитория: 100,000+.
Според мен излъчването на два такива клипа между 00:30 и 1:30 струва 80 лева на ден или 560 лева на седмица с национално покритие и гарантирана аудитория.
Хайде сравни ги с тези 250 лева седмично в EBF и каква е тяхната аудитория.

Оставете ефекта на влизане в сайта, брандирането при подобна аудитория е в пъти по-важно и ефекта по-добър. Лично мнение.
 
Последно редактирано:
Re: Реклама на сайт в телевизия

Е кой гледа БТВ след 00:30 ?! То е ясно , че по EBF и толкова няма, ама си мисля, че и двата случая са безсмислени. И каква е ползата да те видят 100 000+ души, от които потенциални клиенти няма нито един? Въобще си мисля, че нетаргетираната реклама няма почти никакъв смисъл, освен поддържаща реклама.
 
Re: Реклама на сайт в телевизия

Рекламата по телевизията е нетаргетирана по-принцип. Не винаги, но най-често е така. Примерно рекламата по време на мачове от английското първенство до голяма степен е таргетирана.
На въпроса кой гледа бтв след 00:30, отговора е прост: във всеки един ден са повече хора, отколкото гледат EBF през целия месец.
От тази гледна точка, има ли смисъл да рекламира по EBF на тази цена, моя отговор на база представената алтернатива в бтв е НЕ.
Не казвам, че трябва да рекламира в бтв, а че според мен ако ще дава пари за телевизионна реклама има по-добри алтернативи :)
Надявам се да съм разбран правилно :)
 
Re: Реклама на сайт в телевизия

Смисъл дизайна ли е лош?

Има доста за пооправяне. Шрифтове, икони, цветове. CSS ти е писан с постоянни ширини. Отвори сайта си на един от малките лаптоти, за да получиш идея как изглежда. Снимките не са качествено изрязани на банера и в някои от статиите са лошо уразмешени.

От чисто бизнес гледна точка, мислиш че е правилно да дадеш повече пари за реклама на един продукт, от колкото за самия продукт? Рекламата по телевизията за сайт е последната стъпка и се предприема когато всички останали маркетингови канали са изчерпани. Каквото и да избереш, успех!
 
Re: Реклама на сайт в телевизия

Дайте пример за добър дизайн на подобна тематика (не готов шаблон) дето да си заслужава да се пусне реклама кадето и да е...
 

Горе