SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рецензии на SEO конференция 2011

nbsp

New member
Търсим сайтове, които да бъдат разгледани наживо пред публика в зала 2 на SEO конференция 2011.

Ще получите мнения както от лекторите така и от публиката в залата.

Естествено, ще изберем само най-интересните сайтове за разгелждане.

Предложения?
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Някакъв ориентир. Сфера, колко голям сайт посещения и т.н бг/ен?
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Някакъв ориентир. Сфера, колко голям сайт посещения и т.н бг/ен?

Желателно е да е на български. Колко голям зависи от самият сайт, но сайтове за обяви едва ли ще се разглеждат. :)
 
Последно редактирано:
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Ок. Ще се радвам, ако решите да го ползвате. Позрави
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Сайтът е интересен. Има какво да се каже, бих му направил анализ ;)

Привет.

http://gowhere.bg/index.html

Определено има какво да се оптимизира по сайта, така че може и да свърши работа :)
 
Последно редактирано:
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

ioio, ако може, дай повече инфо, какъв проблем има. Може и на ЛС.

аз имам проблем с http://www.knigomania.bg/ . незнам дали е голям но би трябвало да има какво да му се пипне
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Един кандидат и от мен http://flo.bg/ мога да споделя къде ме мъчи на ЛС :)
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Извинявайте имам няколко въпроса относно рецензиите.......... Самите рецензии ще разгледат сайта като...?
- он пейдж ????
- оф пейдж ????
- юзабилити?????

Може би пропускам нещо.........., колко сайта ще се разгледат и как ще достигнете до решение кой сайт да рецензирате...........!

Според мен ако подхождате както миналата година, "Ние си правим конференцията..... ние си решаваме кои сайтове да рецензираме" (образно казано) ....... варианти има....да се разиграе томбола..........или да се гласува за всички кандидати.........

Ще съм благодарен ако изясним тези моменти!

Благодаря предварително!!!!!!
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Аз мога да предложа моята борса за стари книги Оптимизирал съм я сам, като знам че има и неща които могат да се подобряват и определено има какво да се каже като съвети. Иначе съм на второ място по основната ми ключова дума, ако се вписва в концепцията ви ще се радвам да го включите :)
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Според мен ако подхождате както миналата година, "Ние си правим конференцията..... ние си решаваме кои сайтове да рецензираме" (образно казано)

Това не можах да го разбера ???

Нормално е сайтовете на спонсори, vip и другите лектори да имат предимство при избора, макар че след миналогодишната критика едва ли някой лектор ще рискува :)

За няма и час едва ли може да се разгледа повече от един сайт освен ако не се претупат нещата

Не смятам, че разбирам от usability така че няма как да разглеждам сайта от тази гледна точка. Мисля че Калин Василев разбира достатъчно и ако се навие можем да направим нещо съвместно.

P.S. тъй като повечето съвременни CMS са достатъчно добра оптимизирани, ми се струва, че на частта с onsite трябва да се обърне по-малко внимание отколкото на частта onpage/ontext, където наистина огромна част от сайтовете куцат сериозно (и за да не се обиди някой да уточня - огромна част от сайтовете на хората, които идват на конференцията за да научат нещо ново :) )
 
Последно редактирано:
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Аз не разбрах точно какви сайтове ще се разглеждат - които има какво да се оптимизира, или които вече са "горе"

Може да прегледате и моя за картинг от подписа. Има още неща, които му куцат, но е на челните места общо взето каквото и да се напише за картинг... Дори има някои фрази, по които ако броим социалките, е окупирана цялата първа страница :D Сайтът излиза и в news.google.com. Не е ползван ЦМС, всичко е писано на ръка
 
Последно редактирано:
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Нормално е сайтовете на спонсори, vip и другите лектори да и )

И все пак все си мисля, че конференцията се прави за всички Нас които се интересуваме от тази материя, а не за спонсорите (поправи ме ако греша), аз нямам проблем с това да ми се дават химикалки, флаери и прочия рекламни материали, цялата зала да е украсена с техните пана и прочия, но ми идва малко в повече лекция от рода на (SuperHosting.... без лоши чувства), същото се отнася, ако те се ползват с предимства пред сайт, чийто рецензия би помогнала на повече хора да подобрят собствените си сайтове........ (все пак избора си е Ваш, просто мнение)

Да съгласен съм времето е малко, но пък идеята да бъдат минимум двама рецензенти е много добра, за да може да се обхванат повече неща........ а Калин наистина би бил полезен в този случай........

Съжалявам за офтопика (ако някой го възприема като такъв)!

Благодаря на Огнян за отговора......

Поздрави и усмивки!
 
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

но ми идва малко в повече лекция от рода на (SuperHosting.... без лоши чувства), същото се отнася, ако те се ползват с предимства пред сайт, чийто рецензия би помогнала на повече хора да подобрят собствените си сайтове........ (все пак избора си е Ваш, просто мнение)

1. За поредна година се опитваме да изключим подобни лекции (с каквито между другото са пълни подобни събития, но това си е желание / изискване на спонсора там) , както и реклама/самореклама от страна на лекторите (на фирмите и/или платените им услуги)

2. Лично аз бих се радвал ако се разгледат поне 2-3 типа сайтове - електронен магазин (доста хора правят такива в момента), голям новинарски сайт или блог и особено сайт/профил в Google Places от гледна точка на локалното търсене (хотел например).

3. Като цяло ми се струва добре да се разглеждат сайтове, които имат сериозни проблеми и по които може да има много забележки/препоръки, което за съжаление не прави собствениците им много щастливи от публичната критика.

И моля не подценявайте факта, че поне 90% от посетителите нямат сериозни познания в SEO и идват на конференцията да се учат :)

P.S. ако трябва да бъда честен огромна част от сайтовете имат сериозни проблеми още при подбора на ключовите думи / фрази. Преди седмица водих поредния SEO курс и въпреки, че усилено повтарях как трябва да си намерят ниши, ниши и пак ниши, курсистите ми опонираха как SEO специалисти обяснявали как трябва да се съсредоточат върху трафикови думи като "море", "хотели", "почивки" и "екскурзии".
 
Последно редактирано:
Re: Рецензии на SEO конференция 2011

Преди седмица водих поредния SEO курс и въпреки, че усилено повтарях как трябва да си намерят ниши, ниши и пак ниши, курсистите ми опонираха как SEO специалисти обяснявали как трябва да се съсредоточат върху трафикови думи като "море", "хотели", "почивки" и "екскурзии".
// Offtopic

Да взема да пусна публична статистика за това колко трафик генерира първото място за "почивки" и второто за "почивка" (до преди 2 дни, сега е малко назад).
Ще има шокирани си мисля... :)

// Offtopic
 

Горе