Рецензия за сайта на Аверанк

Re: Рецензия за сайта на Аверанк

Т.е. предлагаш hover, да се различава от текущата страница?

Да отбележа, че сайта не е "сглобяван" от дизайнер и мненията от уеб дизайнери са особено ценни за мен. Не зная обаче, дали ще успее да се хареса на най-претенциозните вкусове, но поне ще направя опит. 🙂

Може някой да го е споменал вече като забележка, но самото лого ми се струва, че е "назъбено", най вероятно е от "експорта" на png-to. И наистина си трябва тематичен имидж поне за индекса, той така или иначе ще се появи 🙂

Знаех си аз, че ще си отворя работа като го пусна тук...
Много ли си личи, че аз съм го експортвал?! 😱

Утре ще видим какво може да се направи.

Т.е. предлагаш hover, да се различава от текущата страница?

Да отбележа, че сайта не е "сглобяван" от дизайнер и мненията от уеб дизайнери са особено ценни за мен. Не зная обаче, дали ще успее да се хареса на най-претенциозните вкусове, но поне ще направя опит. 🙂

Аз съм далеч от дизайнер, просто имам всекидневна работа с дизайнери и програмисти.

Мисълта ми беше, че вторият вариант, който съм дал за пример в картинката, според мен, ще бъде в пъти по-добър!

Също така ако на всеки остър ъгъл сложиш 2px border-radius ще предадат наистина по-стилен вид. (Ако е в css-a, ако ли не, може да се зададе в картинките.)

Дреболия в текста Мен лично не ми звучи професионално и може и клиентите да подейства разколебаващо.

Дай синоним?

Оптимизацията е ефективен начин за увеличаване на трафика. ->
Оптимизирайки вашия сайт, вие ще повишите неговата посещаемост и ефективност.

Оптимизацията е ефективен начин за увеличаване на трафика. ->
Оптимизирайки вашия сайт, вие ще повишите неговата посещаемост и ефективност.

Това са петте процента недовършени в сайта. Там ще има слайдер и дългият текст е напрактика нечетим. Иначе казано положението на хоумпейджа е временнно.

Ами моите препоръки се препокриват с голяма част от горните, но все пак:
1.1. Заслужава си да се поработи още малко по главното меню. В момента, поне на мен не ми направи кой знае какво впечатление, факта, че самият текст заема 1/5та от ховърната кутийка. Ако е с маргин-топ 10/15, ще е малко по-добре - поне ще бъде центрирано.
1.2. Може да се замислите за малко "по-красив" начин за показване на ховъра, като включите този скрипт http://www.scriptiny.com/2008/05/sliding-javascript-menu-highlight-1kb/ като се включи предложението на Алекс за размера на кутийката.
2. Може да обмислите варианта за 3 джаджи във футера, където да са етикетите и фейсбук бокса, както и форма за контакти. От моя скромен опит съм на мнение, че колкото по-често има форма за контакти на страниците (дори и да е забутана в дъното на страниците) - толкова повече запитвания има.
3. Отново препокривам мнението за ориентировачни цени.
4. Малко е странно на началната страница полето под менюто да е с по-голям размер от колкото на всички останали. Предполагам, че искате да вкарате някакъв слайд с "последни новини" или нещо от сорта на началната страница, но се спрете на междинен вариант в разстоянието на всички страници, защото в момента не ми се струва правилно да има разлика.
5. Ховъра на сайдбара върху "Последни публикации", може да бъде и в сив цвят като фона на самият сайт, червеното ще изпъква достатъчно. Това бледо розово, просто не се връзва на нищо от остатъка на сайта.

Та това е за сега 🙂

... От моя скромен опит съм на мнение, че колкото по-често има форма за контакти на страниците (дори и да е забутана в дъното на страниците) - толкова повече запитвания има.
3. Отново препокривам мнението за ориентировачни цени.

Въпросът е дали искам да имам повече запитвания.

Две неща със сигурност няма да видите на сайта - портфолио и цени. 😛

Дай синоним?

Занимава се с оптимизация за търсачки от 2003 г.
Извършва оптимизация за търсачки от 2003 г.

Занимава се с разработването на уеб приложения
Разработва уеб приложения, скриптове...

Човекът имащ грижата за всички беклинкове
- Линк билдинг специалист...

Примерни корекции

Би било по-хубаво според мен, ако е така:
3151667m.png

Марто, ако това го направиш ще е много по-стилен, вярно е. Експериментирай и със сивата линия отдолу - виж как ще е и без нея.

Back
Горе