Re: Рецензия за сайта на Аверанк
Ами моите препоръки се препокриват с голяма част от горните, но все пак:
1.1. Заслужава си да се поработи още малко по главното меню. В момента, поне на мен не ми направи кой знае какво впечатление, факта, че самият текст заема 1/5та от ховърната кутийка. Ако е с маргин-топ 10/15, ще е малко по-добре - поне ще бъде центрирано.
1.2. Може да се замислите за малко "по-красив" начин за показване на ховъра, като включите този скрипт
http://www.scriptiny.com/2008/05/sliding-javascript-menu-highlight-1kb/ като се включи предложението на Алекс за размера на кутийката.
2. Може да обмислите варианта за 3 джаджи във футера, където да са етикетите и фейсбук бокса, както и форма за контакти. От моя скромен опит съм на мнение, че колкото по-често има форма за контакти на страниците (дори и да е забутана в дъното на страниците) - толкова повече запитвания има.
3. Отново препокривам мнението за ориентировачни цени.
4. Малко е странно на началната страница полето под менюто да е с по-голям размер от колкото на всички останали. Предполагам, че искате да вкарате някакъв слайд с "последни новини" или нещо от сорта на началната страница, но се спрете на междинен вариант в разстоянието на всички страници, защото в момента не ми се струва правилно да има разлика.
5. Ховъра на сайдбара върху "Последни публикации", може да бъде и в сив цвят като фона на самият сайт, червеното ще изпъква достатъчно. Това бледо розово, просто не се връзва на нищо от остатъка на сайта.
Та това е за сега
🙂