Рецензия за сайт

disectorr

New member
Здравейте!

Не съм от най-активните потребители във форума, но влизам тук от време на време, за да попрочета различни съвети, обяснения, разяснения и прочие. Наскоро видях, че има раздел (този тук), в който потребителите показват свой уебсайт и останалите го оценяват според достойнствата му. Това много ми допада, тъй като наистина бих искал да разбера плюсовете и минусите на сайта, върху който се трудя.

От преди няколко месеца съм в ролята на webmaster (ако мога така да се изразя) на въпросния проект, който всъщност не водя сам, и ще се радвам да споделите вашите мнения и възгледи, за да мога съответно да поработя върху слабите елементи от пъзела. Сайтът е www.ochakvai.com. Всякакви забележки и съвети са добре дошли. Благодаря ви предварително.

Re: Рецензия за сайт

Съдържанието авторско ли е ?
Ако е така, или е поне качествено пренаписано - браво !

По принцип не ползвам такъв тип сайтове, но мога да ти пратя няколко критики.
Когато влезнах изобщо не можах да разбера за какво е сайта всъщност.
В последствие ми се стори доста разхвърлян и с не оптимизирано съдържание за потребители.
Има много реклами сложени в доста не подходящи позиции.
Някак си останах с впечатлението че сайта се самоподдържа, сякаш никой не се грижи за него и го класирах към сайтовете дето се правят само за трафик.
Има и още ама това са нещата които ми направиха впечатление за 3-те минути престой.

Съдържанието авторско ли е ?
Ако е така, или е поне качествено пренаписано - браво !

Не е авторско, има линкове към статиите.
Това и на мен ми направи впечатление първо.

Иначе и на мен ми е малко разхвърлян и прекалено обширен... аз си обичам тематичните сайтове (като този тук).

Ще изядеш бана от гугъл адсенс! Недей да държиш реклами на букмейкъри и адсенс заедно, защото е в разрез с правилата им.

първия пък като се опитах да го отворя, каза, че чака информация от тиксото и след 30 сек го спрях. След 10 мин при следващия опит даде това:
Код:
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@ochakvai.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Едит: а, сега го отвори

Благодаря на шепата хора, които бяха така любезни да споделят мнението си за сайта 🙂 Оценявам го.

#2 Не, съдържанието не е авторско, което си е сериозен проблем, който се надявам, че ще мога да поправя малко по-нататък във времето.

#5 Благодаря много за съвета, веднага поправих нещата.

#3 Можеш ли да ми дадеш (на лично съобщение, за да не пълним темата излишно) съвет какво мога да променя по сайта, чисто от потребителска гледна точка.

Благодаря отново на отзовалите се.

Сайтът може да се опише с една дума - хаос.

Аз бих сменил логото с нещо по-семпло и разбираемо. Извънземни от които очакваме биоатака - просто не пасва.

Две менюта едно до друго е... хмм... странно. "За нас" не му е там мястото - егати егоцентриците сте. Ако някой наистина иска да рекламира ще намери линка и най-долу, просто бъдете сигурни, че сте го добавили, за контакти важи същото. Сподели новина, форум, рсс спадат към мястото, което сте отделили за "последвай ни във фейсбук". "Прогноза за времето" ме остави без думи и невярващо втренчен в монитора за минута-две.

Бодито на страницата - слайдера бих го направил на две колони. Навигацията му има две доста смущаващи -неща-, а именно: пред и след, ако нямате място - просто ги махнете. При прехвърляне на новините, текстът се припокрива със следващия го - не е красива гледка. Рсс от синефиш е може би много вълнуващо нещо, но защо е поставен на толкова централно място? Като нямате коментари на нито една новина, скриите временно линка - сайтът изглежда като мъртъв.

Поздрави

Чудесен коментар! Благодаря за честността, вече съм се заел да изглаждам споменатите неща 🙂 Очаквам още градивна критика.

Back
Горе