SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рецепта high PR за short Time!

Rimotevst

New member
Първо искам да кажа че се радвам че открих този форум, предполагам че много ще ми помогне в моите начинания, та относно темата, предполагам че в сайта има не малко СЕО специалисти които могат да кажат по една кратка рецепта за High PR for short time, и така очаквам вашите предпожения , а предполагам и не само аз ;D

Благодаря предварително за отделеното внимание.
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Каква точно е целта ти? Защо искаш бързо висок ПР за кратко време? Какво значи висок и колко време е кратко?
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

хъх вие сте специалистите :) вие трябва да отговорите на тези въпроси, аз просто питам ,
за мен ПР има отношение само спрямо трафика на сайта , има сайтове с ПР 1,2 с 10000+ уникални на ден а има и с ПР 4,5 с по 200-500 уникални на ден .. кратък срок може да е 2 месеца може и да е 2 години ..... прекалено съм "бос" в тази област за да изкажа компетентно мнение..
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Купуваш си качествени линкове и имаш висок PR :)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Хмм така и баба знае ;D ;D ;D
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Еми това е начина, не може с трици да ловиш слонове
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Rimotevst каза:
...вие трябва да отговорите на тези въпроси, аз просто питам
Значи тук никой не е задължен да прави каквото и да е. За да получиш конкретен отговор смислен въпрос. Сам по себе си висок ПР за кратко време не носи някакви ползи.

Rimotevst каза:
...за мен ПР има отношение само спрямо трафика на сайта , има сайтове с ПР 1,2 с 10000+ уникални на ден а има и с ПР 4,5 с по 200-500 уникални на ден ..
Това ти изказване е вярно, но само потвърждава, че ПР няма отношение към трафика (поне не линейно такова). Мога да ти покажа сайт с ПР6 на главната и по-малко от 200 юзера на ден.

Ако говориш за сайт за имотите, като този в подписа ти, без плащане няма да минеш, ако искаш да си докараш качествен трафик.
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

имайки предвид че следващия TBPR update ще е може би след 20 тина дни и моите заблудени идеи че данните за PR и BL се свалят поне месец преди това е възможно short time да е не по-малко от 4 месеца броени от днес. разбира се това си е мое виждане по-въпроса. Най-лесния безплатен начин да се вземе хубав PR може би е спам коментари по блогове в които липсва nofollow за URL в коментарите. Още по лесно е с trackback (често за коментарите nofollow е включен но за trackback - не е)

направи си профилчета в различни социални мрежи и адвай там всеки ден възможно повече другарчета без оглед на цвят пол и религия , естествено не пропускай в профила си да упоменеш URL на сайта си

Стандартните начини за обмен на връзки и регистрации по директории няма защо да ги споменаваме, а ако имаш приятелчета в академичните мрежи примоли се за някакви линкове - обикновено там са с висок PR и помагат...

Друг е въпросът защо наистина ти трябва PR след като единствената му интересна функция в момента е възможността да обменяш връзки със сайтове със сходен PR

дописвам :

в подкрепа на казаното от bgkulinar ето ти сайт с PR6 и под 20 посетителя на ден - www.evgord.com
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

хмм звучи много смислено, но не гоня някакво спамерско популяризиране на сайта, все пак става въпрос за сайт за недвижими имоти, а не са личната ми страничка .... ако може някой да сподели от личен опит , за какви пари става въпрос и каква е гаранцията 4е ще се гарантира определен трафик/по принцип гаранция няма но..../. понеже единственото за което се сещам е или плащане за една добра СЕО кампания, или някой от най известните каталози с 1мил + BL , кадето е платена регистрацията .... очаквам мнения :)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Aз имам идея за PR2 без много много усилия относнно Link Building-a :)
Идеята :
Правите си два блога в blogspot.com и започвате да пишете редовно и в двата блога , като се представяте в двата за различни хора . По време на блогването разменяте линкове между двата и в единия блог плюете другия и обратно.
Според блинки от предприемач , блоговете в блогспот хващат pr2 без какъвто и да било линк към тях , това ще мога да го кажа след около месец дали е така ;)
Та идеята , след като лапнете пр2 или дай боже 3 и на двата блога , слагате по един линк към трета страница на друг сайт който искате дае с висок пр и би трябвало и тя да захапе нещо ;) Без каквито и да било плащания , без разправии с линк ексчейндж и т.н. ;)
Не съм го тествал метода , но мисля тези дни да се захвана ;)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

хмм интересно :) , все пак мисля да се консултирам със специалисти по СЕО оптимизация за каква сума ще става на въпрос за популяризирането на страничката ми ???
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Rimotevst каза:
хмм интересно :) , все пак мисля да се консултирам със специалисти по СЕО оптимизация за каква сума ще става на въпрос за популяризирането на страничката ми ???
Ти в крайна сметка какво искаш ?
Висок ПР ?
Много посещения (ако да - какви (директни , кликове ))
Добро СЕО (за посещенията като опция)
Защото трите имат общо , но има случаи в които не зависят по никакъв начин едно от друго (имам сайт с пр3 и 4 уникални дневно ;) )
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Първо искам да кажа едно "Здравейте" на всички в този форум. Не твърдя 4е съм СЕО специалист, но мога да кажа че не съм и бос в тая сфера :)

От моя личен опит мога да кажа че няма такова нещо като висок ПР за кратко време и същевременно да е дългосрочен. А и много хора надценяват значимоста на ПРа. Мина времето когато висок ПР означава много трафик, а в края на краищата това е от което един саит има нужда - качествен трафик. За мен високия ПР е само бонус които играе сериозна роля при размяна на линкове и при определяне на цени при продаване на такива или какъвто и да е вид рекламно пространство на саита.

За да успее един саит на него му трябва КАЧЕСТВЕН тафик. За да имаш трафиш ти трябва популярност, за да имаш попуклярност ти трябват линкове, за да имаш качествени линкове ти трябва качествено съдъжание.

Естествено това са само основите на една СЕО кампания (даже не знам дали "основи" не е доста силна дума)
Ако имаш възможност можеш и да направиш една PPC (AdWords, AdCenter, Overture) кампания и с нея да добиеш популярност, но пак за да успееш ти трябва качествено съдържание.

Що се отнася до това колко ще струва една професионална СЕО Кампания, не мисля че някои ще може да ти каже цена. Всичко зависи от сайта с който разполагаш
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Даваш ми 1000 лева и на следващия ъпдейт си с мин 4 :)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Rimotevst : като решил да се довериш на някоя SEO компания...разпрати искане за оферта и виж кое ще ти хареса :) А ако не ... сядай си на Д-то и се научи сам :p Това са двата варианта ;)

П.П. аз ще го направя за 955 :D
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Добре добре добре.... :) вариантите се оказаха много, благодаря на всички за ЛС-тата, предполагам скоро ще обявя как точно смятам да процедирам, като се запозная малко повече със СЕО и ако видя че не е толкова трудно може и да пробвам сам, ще видим...
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

не е чак толкова трудно, просто иска време и доста четене :)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

MasterBOOT, к'во мръсно ли ще си правим сега? :friday:
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

някой да предлага PR6 za 200 ? ;)

аз лично продължавам да следя с интерес темата и с почти всеки пост да разбирам все повече и повече че българите обичат да си правят всичко сами . благодарение на това пет звездни хотели ползват безплатен хостинг в hit.bg , страничките им са изваяни с едни блещукащи нещица , стандартно с черен фон и задължително правени на WORD. огромни бюджети се харчат за десетки билбордове в центъра на софия, където под стандатната полуразголена сластно преживяща мацка се мъдри мейл в abv.bg.

започвам да се питам аз ли не съм наред или почти всички мои сънародници предпочитат да си оправят колите , телевизорите , бойлерите 1 и себе си сами ?

никой ли ... поне тук ... не е прецаквал поне един сайт ?
никой ли не може да предупреди хората за всевъзможните грешки които могат да докарат поредния филтър на Google за сайта им и целия труд барабар с хубавия домейн да отидат на кино ???

явно ще съм аз !
(обръщам се към тези които са нови и мислят че с малко четене всичко става за секунди)

Моля Ви , не си прецаквайте сайта! Учете се на друг сайт, който не е важен за ВАС. Четете и се мъчете, но важното го дайте на професионалисти !

За да разберат хората че сте професионалисти трябва :

1 да сте професионалисти в собствената си област - художници, писатели, търговци на имоти или на домати.
2 да давате това от което не разбирате да Ви го правят професионалисти.

Ако решите да ставате професионалист и в друга област - тогава задължително ще загубите част от професионализма си във Вашата.

повтарям или потретвам ... не помня вече ;) -
НЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ ВСЯКО ПРОЧЕТЕНО НЕЩО НА СОБСТВЕНИЯ СИ НЕВЕРОЯТНО ВАЖЕН ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО САЙТ !!!
 

Горе