Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Интересен метод за справяне с Пингвин филтър описан от Артур Латыпов и Михаил Одинцов - SEO-Интеллект. Накратко : тестове за оправяне на наказани от Пингвин сайтове, 5 сайта, 5 различни метода

Почистване на лоши връзки :

1. Премахнати са връзките от сайтовете с по-малко от 20 индексирани страници в Google
2. Проверка на URL адресите на страниците на донорите. Премахнати са купените връзки от сайтове, които съдържат определени stop words в URL tag, profile, login, print ... останалите ми е трудно ми е да ги изпиша ... (виж оригинала)
3. Проверка на текста в страниците на донорите. Премахнати са купените връзки от сайтове, които съдържат определени stop words
4. Свалени са връзките от сайтове с трафик по-малко от 300 посетителя на месец. Направено е защото сайтовете с малко трафик явно не са ценни за потребителите.

Разнообразяване на anchor text :

5. Увеличили са процента на anchor тип URL (site.ru, Твой сайт в Интернете, Твой сайт в Интернете, Твой сайт в Интернете). Такива връзки са вземани само от сайтове регистрирани в DMOZ.

Работа по сайта :

6. Малко onsite оптимизация за премахване на дублирано съдържание. Премахнато е със забрана в robots.txt

Всичко това е свършено за 3 седмици, а след месец сайта е започнал да подобрява позициите си

Цялата статия - Победим Пингвин вместе (на руски)
Сайт на авторите : Продвижение сайта в поисковых системах (в поисковиках Яндекс, Google) в Москве! - SEO-Интеллект

За: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

Според мен само с разнообразяване и разводняване на анчорите ще се получат нещата. Вече дори ми е смешно като видя exact match anchor text. Ама повечето хора така и не искат да се адаптират, че така вече не става и продължават по старата схема.

Хубави стъпки, разбира се остава въпроса какво правим, ако не са приложими за нас 🙂

Ако не си само с накупени линкове, единствено логично ми се струва да създаваш нови и нови и да правиш линкбилдинг и към тях.

Re: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

Един от моите сайтове беше наказан към края на април 2012, като в началото си мислех че е заради линковете които бях разменил а други тематични сайтове. Изтрих ги и подадох reconsideration request но след 2 месеца ми отговориха че още на се вписвам правилата, тогава забелязах дублираното съдържание и се почна триенето на страници. Месец след това пак подадох искане за преразглеждане. Не съм махал никакви линкове и не съм добавял нови такива.
Вчера получих отговор от гугъл, че са ми махнали ръчно наложеното наказание. (все си мисля, че е било от пингвина!)

Лично според мен това за махането на линкове от сайтове с малко трафик не трябва да е фактор.
Колко много любителски сайтчета, блогове има, които пускат връзки към интересни ресурси. Та нали точно това са натуралните линкове.

Лично според мен това за махането на линкове от сайтове с малко трафик не трябва да е фактор.
Колко много любителски сайтчета, блогове има, които пускат връзки към интересни ресурси. Та нали точно това са натуралните линкове.

Спокойно, в гугъл няма такива прости правила от сорта на: Ако линка е от сайт с малко трафик, наказваме 🙂. Сигурно стотици различни фактори се гледат в комбинация и този се активира само при изключително сложна ситуация и комбинация от обстоятелства (ако изобщо се ползва този фактор).
Но когато хората си оправят сайта, нормално е да си създадат простички правила и цели, по които да работят.

300 на месец значи по 10 на ден ... един сайт с под 10 посещения на ден едва ли може да се сметне за много привлекателен за посетителите, освен ако не е много тясно специализиран 🙂

По принцип когато вземам линкове гледам дали сайта има GWT, Аналитикс, някакъв друг брояч, за да се ориентирам все пак за трафика е добре дошъл. Преференциално вземам от сайтове които са в топ 10 по търсената фраза и от страници, в които няма възможност за добавяне на нови коментари или пък коментарите сериозно се модерират.

Готино става за оправяне на сайтове с не-купени линкове 😉 малко като се накупят с тези филтри за подобряване на линковия профил 🙂

Впечетлението ми е че руските потребители, разчитат предимно на Яндекс, Гошо тук си е свил перките малко и не реже толкова, защото има силна конкуренция. За това нещата стоят съвсем по различен начин от колкото в България. По принцип ако търсиш нещо в Русия намираш по-хубавите резултати на Яндекс.

@abakadaba - Пингвина не е ръчно наложено наказание, така че проблема е бил друг.

Не вярвам да има значение трафика - ако пиша за рядка болест и съм професор по това, едва ли ще имам повече от 5 посещения на ден, но това не значи, че няма да съм полезен на потребителите. Тук със сигурност бъркат братушките. Второ - индексирани страници под 20 - е дай сега всички да сложим по един агрегатор да пълни сайтовете - втора грешна стъпка, според мен.
Явно просто са махнали купени на килограм линкове.
Аз имам пострадали сайтове от Пингвин и чакам ъпдейт да видим, какво ще се промени, за да споделя някаква стратегия.

Привет из Москвы.
К сожалению вернуть трафик на прежний уровень данным методом не получилось.

Нужно продолжать работу.
Также, написать в саппорт Google.
Дождаться нового развития Пингвина.

С уважением, Латыпов Артур, компания Seointellect.

Ps: переведите кто может 🙂

Привет из Москвы.
К сожалению вернуть трафик на прежний уровень данным методом не получилось.
Нужно продолжать работу.
Также, написать в саппорт Google.
Дождаться нового развития Пингвина.
С уважением, Латыпов Артур, компания Seointellect.
Ps: переведите кто может 🙂
To и така мисля, че е ясно, но все пак 🙂
Поздрави от Москва.
За съжаление, да се върне трафикът на предишните нива с този метод не се получи.
Трябва да се продължи да се работи.
Също така, да се напише в подръжката на Гугъл.
Да се дочака новото развитие на Пингвина.
С уважение,
Латыпов Артур, компания Seointellect

Аз все още не съм видял сайт, който да си е върнал трафика на 100% от преди наказанието.
Така, че май само работата и чакането остава 🙂
Само дали ще дочакаме светлина в тунела е въпросът 🙂

To и така мисля, че е ясно, но все пак 🙂
Аз все още не съм видял сайт, който да си е върнал трафика на 100% от преди наказанието.
Така, че май само работата и чакането остава 🙂
Само дали ще дочакаме светлина в тунела е въпросът 🙂

Я не совсем все понимаю... 🙂

Сайты, вышедшие из под санкций Пингвина, делали следующие: постраничный 301 редирект на копию сайта на домен в другой зоне ( com , например ). site.ru -> 301 -> site.com

Но это серый метод , думаю, на следующей волне Пингвина их накажут.

И наоборот, хорошие сайты, пострадавшие от Пингвина и работающие над исправлением ситуации должны со временем вернуть трафик.

"Должны" не "должны", ама зависи колко си пострадал.
А окълван ли си жестоко, едва ли има спасение.
Нали и затова е всичко това, сайта да се развива по метода на естествения подбор, бавно и полека.
Всичко толкова омазано стана, че не само ние, ами и гугъл не знаят какво да правим.

За: Re: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

За: Re: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

Типично по руски повечето точки ми приличат на филтри за SAPE 🙂
Хехехе, абсолютно правилно. Да му мислят ползващите платени и нискокачествени линкове. Остава обаче въпросът: "ако ме е накълвал жестоко и не съм ползвал нищо от това, как да се спася от тая напаст?"

Re: За: Re: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

Re: За: Re: Руски метод за оправяне на наказани от Пингвин сайтове

Хехехе, абсолютно правилно. Да му мислят ползващите платени и нискокачествени линкове. Остава обаче въпросът: "ако ме е накълвал жестоко и не съм ползвал нищо от това, как да се спася от тая напаст?"

Отговора на този въпрос винаги е бил да подаваш за преразглеждане и да им обясниш че не си правил нищо лошо. Стига това да е истина. Но то рядко е.

Back
Горе