СЕО и име на домейн

wood

Senior Member
Има ли значение името на домейна за Серпа и оптимизацията ... по точно ако е сайт за обяви за Габон, да присъства ли в домейна името на държавата - gabonads или е без значение.

Re: СЕО и име на домейн

При така поставения пример би трябвало domain.ga да е достатъно.

Не съм се изразил правилно... имах предвид gabonads.com или е без голямо значение е името на домейна.

зависи за какво искаш да се класираш!

Ами сайта е за обяви за определена държава...думата ще е обяви...

Вероятно би било домейна да е "обяви" на местния език (ако търсиш аудитория на местния език).
Домейна има ли значение - има, помага, но нито е достатъчно условие, нито е непреодолимо (тоест и без да има думите в домейна, пак може да си отпред).

има значение дали търсените ключови думи са в името на домейна. аз ако съм от Габон, никога няма да търся "gabon ads", примерно, както и тук никой няма да търси "обяви българия". в името на домейна те интересува да има ключова/и дума/и, по които искаш да се класира сайта. в конкретния случай аз бих избрал classifieds.ga, най-малкото защото ads е "реклами", а не обяви. по-добре дай конкретния случай, за да дадем конкретни препоръки, защото се съмнявам да правиш сайт за обяви в Габон 🙂

Не е за Габон 😀, за Канада е...и това се чудя ако избера canadaclassifieds...прекалено дълго е, ако избера някое кратко име в което няма или Канада или обяви, незная дали е добре от гледна точка на Серпа или СЕО.

има значение дали търсените ключови думи са в името на домейна. аз ако съм от Габон, никога няма да търся "gabon ads", примерно, както и тук никой няма да търси "обяви българия". в името на домейна те интересува да има ключова/и дума/и, по които искаш да се класира сайта. в конкретния случай аз бих избрал classifieds.ga, най-малкото защото ads е "реклами", а не обяви. по-добре дай конкретния случай, за да дадем конкретни препоръки, защото се съмнявам да правиш сайт за обяви в Габон 🙂

Опитай се да си разиграеш комбинации по това, което ти е написал Koberti, много точен пример ти е дал.
Иначеш ключовата дума не е толкова важно колкото преди. Преди се търсеха домейни само с ключова дума. Сега тенденцията е да си изградиш собствена марка. Мат Кътс обясни, че просто в един момент наличните домейни по основни ключови думи са изчерпани и те са намалили факторите, които са били свързани с ключова дума в домейна.

Back
Горе