СЕО - несмислена ключова фраза

Caprice

New member
Чудя се какво правите като сте си намерили перфектната фраза с много търсения, обаче ... фразата не е граматически коректно зададена и не може да се смести в една прилична статия. Например 'hand pain wrist' - как го вмествате това в смислено изречение? Какво правите в такъв случай?
И какво правите, ако трябва да оптимизирате страницата за тази фраза, не просто да я сгъчкате някъде? ;D

Re: СЕО - несмислена ключова фраза

А сигурен ли си че има търсене за [точната фраза]. Колко е това търсене, колко резултата има вади гугъл, а колко вади при "точната фраза"?

Варианти има и със смислени и несмислени текстове. Снадката може да става при начало и край на изречения. Това което си дал като пример е лесно, но зависи от фразата която те интересува, там може да е различно.

Сигурна съм, разбира се 😉 Фразата горе е просто произволно избрана, за да илюстрирам какво имам предвид. Интересно ми е по принцип как се процедира в такъв случай, ако фразата в цялост не звучи добре.

Сега погледнах произволно за една такава фраза от 3 думи, local monthly searches broad match ключова фраза- 5400, [ключова фраза] - 320, "ключова фраза" - 480

Идеята ти за начало и край на изречение е много добра, аз си мислех за запетайки. Всъщност, да, оказва ли значение за класирането на сайта използваната пунктуация за разделяне на кл.фраза. Едно и също класиране ли ще има, ако в текста е "..ключова. Фраза...", "..ключова фраза..." и "..ключова, фраза..."

извинявай, не свързах изображението от аватара ти с пола и затова използвах тази форма 🙂

Лично аз, когато правя такова нещо, гледам да не използвам пунктуация. Прехвърлям частта от фразата на нов ред.
Измислям го така, когато човек го чете да не усети разликата, а не съм забелязал и търсачката да се впечатлява от такива прехвърляния.

Някой ако сподели опит с пунктуация и на мен ще ми е интересно.

Както и при смислените фрази и тук играе сатурацията, наситеността и разположението на думите в бодито 🙂 С прости думи е добре да имаш части от фразата в бодито.

Ескейпват? Т.е. употребата им в ключовата фраза няма значение, така ли?

Butch, въобще не е задължително непременно да имам цялата фраза заедно така ли, може да си е на части и пак да се класирам за нея? Ако е така хич да не се моря да измислям завъртяни изречение само и само да се вмести някакси фразата🙂

П.П. Тук май още не мога да раздавам зелени репутации. 50 поста ли е ограничението?

Butch, въобще не е задължително непременно да имам цялата фраза заедно така ли, може да си е на части и пак да се класирам за нея? Ако е така хич да не се моря да измислям завъртяни изречение само и само да се вмести някакси фразата🙂

Вярно, но ще е много по-вярно ако си помогнеш с няколко (колко зависи от конкуренцията в нишата) външни линка към статията/страницата с цялата ключова фраза.

Back
Горе