SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

СЕО само за 2 фрази (на кирилица и латиница)

Juve

New member
Привет отново, приятелка ме помоли да й направя персонална страница и да я оптимизирам само за нейното име и фамилия ( менопаузата не прощава ;) ), веднъж на кирилица, пример : Ивана Иванова и веднъж на латиница : Ivana Ivanova. В сайта ще има биография, галерия със снимки и секция с кратки клипчета. Мисля, че един WP ще е най-удачен. (с флаш не мога да работя) Понеже сайтът, най-вероятно, ще бъде едноезичен се чудя дали да не сложа тайтъл на идекса: Ивана Иванова | Ivana Ivanova или само : Ивана Иванова ? (Всъщност реалното име не е толкова срещано, но има някаква манекенка със същото име като това на приятелката ми и в серпа излиза челно по сайтове за клюки и новини). Също се двоумя как да събмитвам сайта по директории и социални мрежи с толкова малко ключови думи? Може би трябва да го разводня с : Личната страница на Ивана Иванова; Персонален сайт на Ивана Иванова; Ивана Иванова - биография; Ивана Иванова в интернет; и др.

Мисля, че при положение, че няма конкуренция едва ли ще среща трудности с челната позиция при 2-те фрази, НО ако някой даде съвет, критика и т.н. преди да съм започнал с глупостите :D, ще съм му много благодарен.
 
Re: СЕО само за 2 фрази (на кирилица и латиница)

Вземи ivanaivanova.com и в тайтъла сложи този вариант Лична страница на Ивана Иванова. Мисля, че няма да имаш проблеми стига да е уникално съдържанието :)
 
Re: СЕО само за 2 фрази (на кирилица и латиница)

Яко връзки от сайтове с анкор Ивана Иванова на кирлица и латиница и си в десятката.
 
Re: СЕО само за 2 фрази (на кирилица и латиница)

Ако има регистрация във фейсбук и името не е много срещано тогава със сигурност ще излиза в топ 3. Не смятам, че ще е проблем да класираш по лично име сайт.
 
Re: СЕО само за 2 фрази (на кирилица и латиница)

Абсурд да срещнеш трудност с оптимизацията, заглавието на сайта "Ивана Иванова", а и не е проблем да използваш твоите вариации, които си посочил. Аз даже не бих се престаравал и с обратните връзки, като гледам няма конкуренция.
 

Горе