Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Нямам никакво отношение, но виждам, че сте съгласни да отделите от личното си време за да се борите срещу въпросните новини на турски език. Много ми е интересно да разбера, защо това е толкова голям проблем за вас? Мислите ли, че премахването на въпросните 30минути на ден ще променят нещо във вашия живот или ще нагнети още повече неприязън между българи и полу-турци в южните райони?
Ще отмени една привилегия, целяща да замаже очите на въпросното малцинство.
Новини на цигански да си виждал? Новини на турски в немските държавни телевизии? Там турското малцинство е доста по голямо всъщност.
Привилегиите за избрани изборни групи не са равенство.
Все пак ще апелирам към горните, да внимават с изказванията, защото ще бъдат погрешно разбрани.
Въпроса е принципен.Нямам никакво отношение, но виждам, че сте съгласни да отделите от личното си време за да се борите срещу въпросните новини на турски език. Много ми е интересно да разбера, защо това е толкова голям проблем за вас? Мислите ли, че премахването на въпросните 30минути на ден ще променят нещо във вашия живот или ще нагнети още повече неприязън между българи и полу-турци в южните райони?
Абсолютно съгласен. Новините на турски говорят за етническа карта. Етническа карта не трябва да има. Живеен в българия. Новини на китайски в Щатите няма а там е най голямото малцинство в света - китайското.
Нека Доган им направи Турска телевизия с национален обхват, като е толкова голям. Ама не е, той ги държи турците като крепостни селяни. Нали е мега богат, ако го беше еня за тях щеше да го е направил вече. Но не е.
Етническа карта не бива да има. Аз нямам нищо против никой етнос, до момента до който не чуя псувни по адрес на българия и българите от други ерноси. Тогава откачам. Но до тогава съм супер толерантен и се държа с всички като с БЪЛГАРИ !!!
Новините трябва да паднат от националната телевия. Не защото ми е проблем а защото това е Българска Национална Телевизия ! Нека ги сложат на някоя друга, не ме интересува.
Търските българи са предимно българи, не турци !!! И ми се иска да са братя българи, както и се надявам и те да гледат така на мен. Това е!
По-голям патриот от Левски едва ли сме имали, а точно той е казал, че България трябва да е една страна за българи, турци и всякакви. Без разлика в правата, така че не виждам защо едно малцинство да няма право на собствени новини.
Колкото до другите държави не виждам защо ако те не правят нещо ние е добре да не го правим. И последно за щатите не знам (макар да съм сигурен, че имат достатъчно на брой канали за китайците, най-малкото заради рекламата), но аз съм живял известно време в Норвегия и там има специални новини за тяхно малцинство - самите. И не само новини, а и предавания.
Все си мисля, че трябва да даваме добър пример с толеранс към другите.
Тогава толерирайки турските новини, дескриминираме другите етноси. Предлагам веднага след новините на турски, да има новини на ромски, руски и т.н. и т.н.
До каде ще стигне Националната Телевизия тогава ? sjuesju, според мен бъркаш, никой не е против новините на турски, предавания. Има толкова много с почти национално покритие канали ? Защо по националната трябва да има новини на турски. В Турската Национална Телевизия да не би да има новини на български ?!? от TRT1 до TRT5 (петте национални канала на Турция) - няма новини на български 🙂 .