SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайта плвно слиза надолу.

pgplamen

New member
Здравейте, на всички и весело посрещане на новата 2014. Сега да преминем към въпроса.
Имам един сайт от преди две, три години до преди няколко месеца се класираше добре по ключови думи топ 3 но плавно започна да слиза надолу. След животните който преминаха (панди, колибрита змиии и какво ли още не ) не мога да си върна челните места. След като започна да пада надолу сайта направих доста промени. Мета тагове, структурата на сайта е подобрена, от една седмица е напълно валидиран, сега вече се зарежда и доста бързо. Направил съм доста сателитки от тях има на по две години с по около 30 статии почти всичките са с уникално съдържание. Посъбрах линкове от тематични сайтове но не и не сайта се закотви на едно място и няма мърдане. Според мен някъде бъркам но къде нямам идея затова се обръщам с молба за помощ и съдействие. Преди години на сайта му е правен събмит по разни директории но не е прекалявано.
 
Здравей. Промените, които си направил не са от най-важните неща за днешните животни :). Валидирането и мета таговете не ги смятай пък изобщо (освен ако до сега не си имал 200 ключови думи в мета таговете и сега си ги махнал).

Най-вече анализирай беклинковете. И си увеличи критериите за качество с много. И да не се чуват изрази като "почти всички са с уникално съдържание" :). То самите сателити по определение са си спам, а при теб дори не са изцяло с уникално съдържание. В днешно време уникалното съдържание е минимума, от там почваме да го правим полезно, забавно, приятно, споделящо се и т.н.

Също имай предвид, че може и никога да не си върнеш старите позиции дето са били при доброто старо време и всичките спамерски линкове са се зачитали. Сега дори и да ги махнеш, много трудно ще ги заместиш с нови качествени със същото количество.
 
Да съгласен съм че сайта може и да не си върне старите позиции но е добре да опитам. Този израз "почти всички са с уникално съдържание" не е точно така исках да кажа че всички сателитки са с уникално съдържание да има една или две статии който не са уникални нека да са 3. Съдържанието си е уникално но вече и на това с уникалното съдържание не вярвдам много. Защо ли ами имам сайт със 200 уникални статии дори си мисля че са и интересни но сайта вече го няма никъде в гугле. Защо не се показва като съдържанието е уникални статиите не са къси странна работа. Ключови думи преди слагах но не са били никога по двеста дори дали са били и по 20. Мета таговете поне аз си мисля че имат все още някакво значение оправил съм ги пък гугле да си мисли каквото ще. "То самите сателити по определение са си спам" аз затова не съм слагал ключовинте думи във статиите а са във сайтбара на сайта не знам дали е добра идея но така гугле няма да ги смята за ферма за линкове. Преди около месец взех и няколко стари домейна с PR 3 и PR 4 и на тях съм качил по 15 уникални статии. За сега това съм правил по сайта.
 
Знам че имаш някаква представа за спама, но имай предвид, че според Гугъл, всичко, което описваш в предните мнения, че правиш с цел подобряване на ситуацията, реално също е спам (с много малки изключения). Това, което правиш е да използваш малко по-труден за хващане спам.
 
Здравей pgplamen, като цяло са много усложнени филтрите вече, няма чиста панда и чист пингвин в предишната им форма, така че е много трудно да се каже нещо ако не се види сайта, да се анализират беклинковете, както каза Скуби, и т.н.
 
Здравей, ето това е сайта sukibaits.com Продължавам с изучаването на проблемите но не мога да видя къде са ми грешките. Днес намерих линк от кaзинo към моя сайт нямам идея и представа от къде как и защо е там. Аз на такива места не съм слагал линкове. Но когато заредя кода на казинoтo и потърся линка не го намирам. Опитах се да кача снимка но някак си не можах да се справя. Линка на kaзиното е този bovada.lv/betting-offers/welcome-bonus Ще се радвам на всякакви критики и мнения и препоръки естествено. Споко видях че думата kaзино е забранена затова съм я изписал с латиница и кирилица дълго се чудих какви са тези звезди.
 
Не съм много голям специалист в тази материя, но ми направи впечатление, че е с прекалено малко контент:
http://sukibaits.com/ribolovni-vlakna/focus-carp-adrenalin.html

За да бъде цирка пълен просто изкопирах това:
FOCUS "CARP ADRENALIN" и го потърсих в Google. Не намерих сайта.
focus-carp-adrenalin и това потърсих отново без резултат.

Явно сайта е започнал много зверски да се срива поради някаква причина.
 
Здравей, ето това е сайта sukibaits.com Продължавам с изучаването на проблемите но не мога да видя къде са ми грешките. Днес намерих линк от кaзинo към моя сайт нямам идея и представа от къде как и защо е там. Аз на такива места не съм слагал линкове. Но когато заредя кода на казинoтo и потърся линка не го намирам. Опитах се да кача снимка но някак си не можах да се справя. Линка на kaзиното е този bovada.lv/betting-offers/welcome-bonus Ще се радвам на всякакви критики и мнения и препоръки естествено. Споко видях че думата kaзино е забранена затова съм я изписал с латиница и кирилица дълго се чудих какви са тези звезди.

Добре, дай една ключова фраза, по която го оптимизираш. Аз пробвах по някои фрази и излиза нормално сайта.
 
Ами най много търсения в google има по риболовен магазин и риболовни принадлежности. Това и аз го тествах FOCUS "CARP ADRENALIN" и найстина се показват доста други неща но не и влакна. Нямам идея защо е така но би трябвало да се покажат поне още няколко магазина предлагащи същия продукт. Да спомена за сателитките там съм оставил статиите без линкове в тях. Линковете са изнесени в сайтбара идеята е google да не ги смята за ферма за линкове. Линковете съм се стремял да са с различни текстове. От няколко месеца забелязах че и в GWT не ми се показват външните и вътрешните линкове какво ли не правих няма ги и ги няма.
 
Няма мидея защо на главната страница си седи че последния отговор е от "Вчера, 02:30 AM"
 
Дали е възможно проблема да е че на повечето страници голяма част от съдържанието е едно и също. Тоест хем има малко съдържание, както казва mobilio, хем има и мега футър, който се повтаря навсякъде.
То донякъде е нормално сигурно това за онлайн магазините, ама все пак... Но да кажат и хора с опит в онлайн магазините, аз не съм се занимавал с такова нещо.
 
Аха, ясно, разгледах малко по-подробно нещата - значи и по двете фрази е на втора страница сайта, което не е толкова зле. Според мен има две насоки, в които има много да се работи:

1. Вътрешната оптимизация - тук има колосално количество работа - например в категория Риболовни принадлежности URL е ribolovni-akcecoari, добре е да си е риболовни-принадлежности. Текста на категорията трябва да е повече, освен че и на главната страница трябва да е повече. Принадлежности се среща само веднъж в текста. На всяка подкатегория е добре да има текст поне 300 думи. Липсва вътрешно линкване. И прочее, и прочее, има безброй много неща за оправяне.

2. Линковете - има доста линкове, които не са добри - например - на domigradina.com си сложил сайта в компанията на линкове за лаптопи, чанти и часовници. При това линка е с ключови думи и е сайтуайд. Все неща, които не се харесват от Гугъл. Най-добре линка да е от страница с текст и да е с бранд, рядко с ключови думи.
 
За url ribolovni-aksesoari ако го направя ribolovni-prinadlejnosti предполагам ще трябва с редирект да го пренасоча. Така е линка от създаването на магазина. Този линк от domigradina ще взема мерки и ще го променим. За описанията на главната страница е малко кофти да е от 300 думи но ще взема мерки за неа + вътрешната риболовни принадлежности. Като ще повторя ключовата дума поне два пъти. За вътрешното линкване проблем ми прави СЕО модула и когато е на кирилица думата я показва като /&:' или нещо от този род ще пробвам да го оправя и него.
 
Ами аз доколкото знам google отдавна не дава толкова значение на URL адресите. Кофти е когато когато се пусне линк с url на кирилица става еднааааа. Иначе съм дописал на заглавната страница статията и стана 270 думи.
 

Горе