Сайтове в sandbox - давайте съвети

ник

Спасителен чук
Значи 2 от сайтовете ми за обяви влязоха в санд-а на гугъл. Вярно не бяха на първа страница, но все пак имаха около 1000 посещения дневно.

От 3 седмици единия влезна и посещенията се стопиха до 200-300 и изчезна от резултатите за "обяви" като преди беше на 60-70 (поне нея следях). От 7-8 дни и друг такъв сайт е в същото положение.

Единствената промяна която бях направил е да сложа едно блокче "подобни обяви от ..." и в него се показваха релевантни обяви от други сайтове (пак мои). Сега тези блокове са махнати, защото подозирам, че хората публикуващи обяви си блъскат един и същи текст навсякъде и гугъл го е разбрал като дуплицирано съдържание и бам!

Както и да е станалото-станало. Дайте идеи за измъкване от пясъчника...

Re: Сайтове в sandbox - давайте съвети

С обявите БИЗ ли имаш проблеми?

Аз с моя сайт също имам лек спад на посещения, но пък си държа хубави позиции по желаните от мен ключови думи.

А по-какво съдиш, че това се дължи именно на влизане в пясъчника? Аз в последните дни, откакто тази глупост влезе в сила, на доста абсурди се нагледах и все негативни...

Предния път, ако не се лъжа имах доста мета дублирани в туулс-а.
Но не съм убеден, че това е проблема, при положение, че при най-многото ми посещения имах пак доста, преди да ги зачистя.
А сега, само си тръгна леко надолу, а после помогнах с глобална промяна по хтмл-а, но си се държи на прилично ниво де.

Ето ти го проблема според мен.
obiava. biz/obiavi/783
obiava. biz/obiavi/783/38
дублирано съдържание
Аз имах съшия проблем и след като го оправих се върнах в серпа.
Успех.

Дигнаха се за кратък период и след това се срутиха посещения и позиции.

В смисъл? Вдигнали са се бързо (като скорост) на добри позиции или само за кратко време (като продължителност) си имал добри позиции и после си ги изгубил? Не те разбрах.

Относно дублираното съдържание, това не е зле да го оправиш наистина - можеш да опиташ с новия canonical атрибут на Гугъл, с който само 1 страница по твой избор ще се счита за оригинал, а на останалите ще поставиш link rel="canonical", за да знае търсачката, че са копия на оригинала и да не ги отчита за дублирано съдържание.

@Lilacor - след като направих тази промяна посещенията се увеличиха на тези сайтове които бяха средно около 500 и станаха постепенно 1000 и от там се сринаха стремително.

За това с 2-та урл - ще го направя въпреки, че това си е от самото създаване на сайтовете и не вярвам, че от това е влязло в санд-а.

Досега не съм виждал "скоростно" изваждане на сайт от сендбокс. Просто трябва да чакаш според мен и да си върнеш подобните теми.

Досега не съм виждал "скоростно" изваждане на сайт от сендбокс. Просто трябва да чакаш според мен и да си върнеш подобните теми.
Сайтовете изобщо не са в сандбкса.Просто са попаднали в филтъра за дублирано съдърйание.
Url не са два, доста са.Аз опитах с canonical да оправя нещата но не се получи.С робот файла стана за около 10 дена.

Какво да му правя на робот файла?

Иначе Кулинарю, с удоволствие бих ги върнал, но да беше само един сайт, ама при 2 вече си е притеснително така да изпаднат. За това за сега ще си ги спестя за сега.

При мен беше по-лесно.Гугъл беше индексирал по непонятна причина стрнни адреси,а имено:
оригинална /page.html и дублирания /page.html?=wsr
Първо направих пренасочване в htaccess ,а след трова забраних индексирането на дублираните страници в робот файла.При мен беше лесно защото дублираните страници завършваха по един и същ начин.
При теб не се сещам как ще стане освен да ги опишеш една по една.
Ако някой има друга идея нека да сподели.

Виж тук site:http://obiava.biz/obiavi/9508
Кадето и да проверя ми излизат по два различни адреса с еднакво съдържание.

Последно редактирано:

вече няма такива. Махнах дублираните адреси от типа
http://obiava.biz/obiavi/9508 и
http://obiava.biz/obiavi/9508/23 (което е категорията)

Ами ще видим какво ще стане. Друго освен да чакам няма май

Това че няма да се генерират вече нови е добре,но помисли старите как ще редиректнеш.Защото щом са достъпни през браузъра за мен са достъпни и за бота,а това значи че ще останат в индекса.Ако трябва ги забрани в робот файла.Голяма хамалогия е но трябва да ги премахнеш от индекса по някакъв начин.

Линкни си страници от сайта в социални мрежи с dofollow линкове. Това винаги помага.

Back
Горе