SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайт за недвижими имоти

Hacktivismo

New member
Здравейте. Имам идеята да се направи сайт, съдържащ оферти за имоти в България, много добре оптимизиран. Ще се заплаща на човека, направил го, на продаден имот, примерно по 100 лв. Получавате от мен хостинг + домейн + инфо за имотите. Нататък имате пълната свобода да създавате! Добрата направа на такъв сайт, гарантира големи доходи! Ако има заинтересувани, свържете се с мен!

Николай Илиев
ICQ: 204738211
Skype: hacktivismo
 
Re: Сайт за недвижими имоти

дай малко повече инфо, че като гледам на имот ако даваш по 100 лева (а хипотетично ти ще вземеш доста повече) е малко малко. Ти ще искаш да се поддържа оптимизацията и да се разширява в последствие.
Според мен малко трудно ще се навиеш от човек да ти направи сайтчето, без да му дадеш някакви сума предварително. Никой няма да се навие да работи "на сляпо",,,пообмисли го още малко и после може да поговорим ;)
 
Re: Сайт за недвижими имоти

при средна цена на имот от 50000 евро и комисионна от минимум 2% = 1000 евро , на мен не ми се връзва идеята този който го популяризира и направи че и продаде да получи 5 % от твоята печалба ...

разбира се има свободен пазар на услугите ... ама даже Google делят по равно :shrug:

ето на заради това пращам всички "клиенти" от real estate на :fu:
 
Re: Сайт за недвижими имоти

При положение, че минималната надценка на най-малките агнции за имоти е 500 евро, а средната около 5000 евро, не вярвам да се намери толкова голям будала, да се блъска за 100 лева.

Офертите са лесна работа. Рекламата е 99% от тази работа. Големите фирми вземат по 1000-3000 евро за изработка само на сайта. Отделно се наливат пари в реклама.

Едит: Докато го писах това и огнян изложи подобно мнение :icon_thum
 
Re: Сайт за недвижими имоти

Минимум 2% е комисионната, ако свършиш цялата работа по сделката - намиране на другата страна, уреждане на всички документи, служба по вписванията, договори, нотариус и куп дргуги подробности. Само за закаран клиент комисионната се движи между €500 и £500 и 2% за оф-план пропъртитата. Това за инфо, като гледаме в паницата на другите.

Oggin, всеизвестно е, че Гугъл НЕ ДЕЛЯТ на половина, а вземат лъвския пай по неясни за публиката критерии. Дори имаше дело в тази връзка.

Hacktivismo, чия ще е собствеността върху сайта и домейна? Освен това отново ще повторя, че за real estate само с оптимизация няма да се мине. Ще трябва доста средства за реклама. Тях кой ще ги дава?
 
Re: Сайт за недвижими имоти

Тези средства мога да ги отпусна едва след продажбата поне на един имот. И как да дам повече от 150 лв. на продаден имот, като аз и партниора ми взимаме общо около 1000?!
 
Re: Сайт за недвижими имоти

ми как искаш от един човек да ти върти целият бизнес, като поддържа сайта и да го позиционира в търсачките, и да му даваш 1/10. Това е прекалено нереално...вие без да правите нищо ще си делите 900 лева, а той с всичката работа ще взима 100...бляк

Мога само да ви пожелая най-искрено да си намерите човек и бизнес идеята ви да потръгне :)
 
Re: Сайт за недвижими имоти

MasterBOOT каза:
...вие без да правите нищо ще си делите 900 лева, а той с всичката работа ще взима 100...бляк
Не си прав, за 900 лева свършват всичката работа (в предишния си пост съм описал).

Друг е въпросът, че е по-добре да си платят за сайт, за оптимизация, за маркетинг, а не да плащат за сайта като част от приходите.
 
Re: Сайт за недвижими имоти

Това 100 лева на имот е просто смешно... ако толкова ви трябват имоти кажете, веднага мога да намеря поне 2 места от където да се взима комисионна 1-2% на докаран клиент.
Иначе нормалната комисионна на една агенция си е 5% така че за 100 лева ... никой нормален човек няма да се занимава.
 
Re: Сайт за недвижими имоти

> поне 2 места от където да се взима комисионна 1-2% на докаран клиент.

мен ме интересува, кви са възможностите?
 
Re: Сайт за недвижими имоти

а как следите дали даден клиент се convert-ва и не ви работят от агенцията. единствено се сещам да се проверява с клиента след известно време дали е купил.
 
Re: Сайт за недвижими имоти

Виждам че има интерес към имотите, ще говоря с пичовете, да видим какво може да се измисли. Може да спретна нещо като аф сайт.


timeloop каза:
а как следите дали даден клиент се convert-ва и не ви работят от агенцията. единствено се сещам да се проверява с клиента след известно време дали е купил.

Доверие, ако нямаш доверие на партньиорите си по-добре не се захващай да правиш каквото и да е.
 
Re: Сайт за недвижими имоти

нали си чувал за доверието и вересията?
 
Re: Сайт за недвижими имоти

Абсолютно :) Доверявай се, но проверявай.

Значи в момента се чух с едната агенция, казаха че ги устройва да дават 1-2% комисионна, че и повече понякога, зависи от самия имот. Който има интерес нека се свърже с мен по ICQ или мейл и ще се уточним как да ги направим нещата.
 
Re: Сайт за недвижими имоти

ясно :) - аз понеже не съм много доверчив и за тва питам :p.
 

Горе