SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайт за статии и публикации

Kalin4y

ORM / SEO
След успешно стартиране преди около 2 месеца на идея за създаване на сайт за публикуване на статии и ревюта, той вече е факт. www.portalat.info е сайт за статии от всяка една сфера на нашият обществен и политически живот.
Първоначално той стартира с минимален брой основни категории, като след ваши мнения и препоръки, те ще се разширяват постоянно, за да отговорят на всички Ви нужди от информация.
Сайта стартира със следната функционалност:
1. Публикуване на статии - имате възможност да станете автор и да публикувате няколко вида статии. Това са:
- пълна статии - статия с целият си текст, създаване на под страници за всяка една публикация. Избор на meta keywords и meta description за всяка една статия и създаване на подзаглавие за всяка една страница от статията. Възможност за директен линк към сайта ви.
- кратка статия или резюме (ревю) - тук създавате кратко резюме (обобщен текст) за някакво събитие, услуга или продукт. Имате възможност отново да поместите meta keywords и meta description за резюмето си, както и да поместите директен линк в текста.
- резюме + линк - като горното плюс поставянето на директен линк в заглавието на статията.
2. Личен блог - имате възможност да си създадете образен личен блог, където да публикувате събития и новини около самия вас.

Към всяка една стратия можете да добавяте коментари и да давате своята оценка. Имате модул за последно преглеждани статии, популярни статии и полулярни автори.
Към всяка статия се вмъква и поле за информация за автора с неговия аватар (снимка), описанието което е дал за себе си, както и връзка с всички статии, писани от него.
Имате наличен модул "Опции за статии", като той съдържа следните функции:
- Изпрати на приятел - изпращате линка на статията до ваш приятел
- Разпечатай статията - формат за лесен и ефективен печат на статията
- Добави/премахни към предпочитани статии - тук можете да си отбелязвате любимите статии
- Добави към 'Статии за четене' - това са статии, които са привлякви вашето внимание, но в даденият момент нямате време да ги прочетете. С тази функция си отмятате статията за по-късно прочитане.
Сайта разполага с RSS за целия сайт, така и за отделни RSS eмисии за всяка категория, блог и новини.
Към сайта има изграден динамичен модул "Карта на сайта", където се индексират всяка една категория, статия, новина и т.н.
Накрая да кажа, че това представлява готов CMS за статии, като ние само малко сме го моднали и превели, защото няма българска версия. За първоначалното пускане на портала сме направили frond-end превод, като този за администрирането на статии и профил е в процес на работа :)

Очаквам вашите коментари, мнения, критики и т.н. :)
 
Re: Сайт за статии и публикации

1. URL към конкретнит статии не е много SEO френдли (http://portalat.info/blogs/1/DDDND-DDDD-D-NDDD-NDDN.html) или поне не е много запомнящ се. БТВ, уърдпрес нямаше ли да свърши същата работа?

2. Под ФФ дизайнът се "чупи"
 

Прикачени файлове

  • design.jpg
    design.jpg
    21.5 KB · Преглеждания: 0
Re: Сайт за статии и публикации

за URL нещо htaccess-a се прецаква за кирилицата...че го фикснем тези дни :)
относно уърдпрес - не всичко е блогове ;) Предпочитам да се ползва CMS за артикълс и статии, отколкото блог система.
Дизайна и подредбата на сайта е сменена. Надявам се, вече не се получава този проблем под ФФ :) ... ще се радвам на повторния ти коментар и на твоето, и на всички остнали присъствие в портала :)
 
Re: Сайт за статии и публикации

Все още има проблем с кирилицата, този път в тайтъла на http://portalat.info/blogs. Проблемът прилича на УТФ-8 БД, която се показва на вин-1251
 

Прикачени файлове

  • portalat.PNG
    portalat.PNG
    3.2 KB · Преглеждания: 0

Горе