SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайт за freelancer

ilianskim

Senior Member
Здравейте,
реших че е време да Ви покажа върху какво работих последно време. Ето сайта ето и помощни материали за сайта
Сайта е още в бета версия, но всичко вече функционира нормално.
Реших да е в тази секция, защото повече пасва идеята на сайта с темите тук.:)
 
Re: Сайт за freelancer

Успех, дано да се развие добре, определено ще е полезен :)
Често ми се налага да аутсорсвам малки проекти и определено ми е трудно да намирам на къде ;)
 
Re: Сайт за freelancer

kyde tochno

На целия сайт не ми го смени като влязох и всичко беше на маймуница
 
Re: Сайт за freelancer

Интересно, защо не ти сменя енкодинга изпробвано е на доста машини вече и всичко си е ок с какъв браузър и система си ако нее тайна.
Пробвах го ина XP без кирилица инсталлната пак си се вижда добре.
Някой друг ако има подобен проблем да сподели
 
Re: Сайт за freelancer

HTML:
-->
</style><html>
<head>
<title>Най-изгодните оферти</title>
обикновенно стиловете не се слагат преди html тага :)
със сигурност ти оказва влияние на валидацията, а може и на проблемите с енкодинга...
 
Re: Сайт за freelancer

1.Дизайна няма да се променя ако някой иска различни теми да, но няма да става по-пъстър или по-3D. Целта е сайта да е възможно най-опростен. Причини:
-Възложителите да могат да се ориентират по-лесно(не е задължително те да са IT специалисти)
-Очакваме голям трафик и възможно най-лекия дизайн ще бъде добре за бързината на сайта.

2.) Относно скамовете има няколко начина.
-Може всеки от проектите да се одобрява преди да бъде пуснат.
-Всеки от проектите може да бъде спрян от администратор.
-Парите може да се превеждат през www.iuslugi.com т.е. Парите от Възложителя или капарото може да се преведе в сметката на iuslugi.com и при предаване на проекта или част от него парите да бъдат преведени на сметката на Изпълнителя.
-Всички неща на сайта могат да се настроят да бъдат пускани от администратор и тогава да са видими за другите потребители.

Не знам дали тия неща удоволетворяват всички, но за сега това имаме. Ще има и бутон на всеки проект "Съобщи измама", но по принцип на всеки проект може да пишете съобщение и да се оплачите от Възложител или Изпълнител.
 
Re: Сайт за freelancer

@nbsp Валидацията няма да стане посмъртно ;) има74 warninga и 3 грешка дори. Всичко ще се опитам да изчистя, но за сега наблягам над функциите дали всичко работи, преводите на пари и т.н са по-важни за сайта и потребителите.Някой от грешките са от модули които ще бъдат оправени скоро.
Благодаря на всички за критиките и въпросите! Слушам други мнения. Списъка със задачи става все по-голям, но важното е да се получи полезен и готин сайт.
 
Последно редактирано:
Re: Сайт за freelancer

Интересно, защо не ти сменя енкодинга изпробвано е на доста машини вече и всичко си е ок с какъв браузър и система си ако нее тайна.
Пробвах го ина XP без кирилица инсталлната пак си се вижда добре.
Някой друг ако има подобен проблем да сподели

Windows XP SP2 с кирилица със всичко на последнен update, с IE7 на последен ъпдейт. Навсичкото отгоре Windows-а е легален :)
 
Re: Сайт за freelancer

Навсичкото отгоре Windows-а е легален
това ще да е проблема :) не знам братле Изпробвано е на същата конфигурация също с легален win xp sp2, vista & opera,firefox,ie7,mozilla, сега си търся i6 da go тествам с него
 
Re: Сайт за freelancer

сега си търся i6 da go тествам с него


Щото си ми симпатичен щи дам един жокер ;)
Дръпни си Multiple IE върши много хубава работа :p
 
Re: Сайт за freelancer

За дизайна имах предвид, че е грозен, а не твърде опростен. А що се отнася до юзабилити, то се оптимира първо с архитектура, а после с позициониране на елементите.

А относно другата ми забележка, идеята ми беше, че в този вид на услугата ти не можеш да гарантираш на изпълнителя, че ще си получи всичките пари след свършването на работата. Ако някой си поръча уебсайт и аз му го направя, ще искам да си взема парите във всеки случай, а не да попълвам формуляри за измама. Ти в ролята си на посредник трябва да ги гарантираш тия неща.

И другото нещо е, че в България ти трябват много сериозни лицензи и т.н., за да извършваш посредническа дейност при трудови договори. Даже може и забранено да се окаже. Аз навремето се чудех защо няма нито един такъв български сайт, при положение, че познавам много българи, които работят в чужди такива сайтове. Та реших да си правя мой, проучих правните въпроси, повърнах и се отказах. Ти прегледал ли си ги нещата преди да започнеш? Защото ако няма разлики от тогава (мин. год. лятото), значи такъв сайт е незаконен и могат да те осъдят за куп неща още преди да си започнал.

Най-големият правен проблем е този със сключването на договори онлайн. Единствената официална онлайн идентификация в България е прословутият електронен подпис.
 

Горе