SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сайт за freelancer

Re: Сайт за freelancer

защо трябва да сключваш договор? Ти не предлагаш ли платформа за публикуване на информация, а после правните взаимоотношения се уреждат между възложителя и изпълнителя ?
Всичко е в граници, в които ти не подписваш нищо, а и не караш да подписват!
След като даден човек спечели търг, отива и разговаря с клиента. Подписват си договор помежду си и това е :)
Ти не изпълняваш никаква посредническа дейност. предоставяш място, където да се търси предлага работа. По същата логика и разделите във форумите за търсене/предлагане на работа са незаконни!?
 
Re: Сайт за freelancer

Сега сериозно това със законноста си е напълно законно, а относно гаранцията мисля над въпроса, но 100% гаранция не може да се даде в момента, но пък ако ми кажеш ако искаш да си купиш сайт как ще процедираш, че да си 100% сигурен, че няма да те прецакат. Работя по-въпроса за някаква гаранция, но при условие, че Ebay предлагат до 40 евро гаранция над парите преведени на продавач, не мисля, че има начин да гарантира изпълнението на плащанията. Както каза Калин, няма особена разлика от форум, сайт за запознанства, където се искат пари за ВИП, и различни услуги.
 
Re: Сайт за freelancer

Ами ти си знаеш, бате, на мен т'ва ми се вижда като много несериозна работа. В тоя сайт ще влизам само, за да скамя. Не за друго, ами защото системата го позволява. Ще пускам обяви и няма да плащам на никого пък ходи ме намери през 14 проксита и с нереален адрес кой съм бил и как точно съм наскамил.
А пък ако хвана някоя поръчка от там, ще се разбера с клиента да оправим парите така, че да поделим твоята комисионна, вместо да я даваме на теб :) След като го позволява системата, аз съм длъжен да го пробвам.

Шегувам се, естествено, просто искам да те насоча как ще мислят едно поне 60% от посетителите ти. Абе какво 60, това са българи, 90% поне ще пробват някакъв скам да правят
 
Последно редактирано:
Re: Сайт за freelancer

Това е първото за което мисли всеки, но не мисли, че всичко е така както изглежда на пръв поглед и това е част от системата. Ако желаеш да прескочиш сайта това си има + пари , но има други негативи. Ако имаш желание да правиш свястна работа и да трупаш поръчки и то качествени ще се наложи да плащаш процента иначе може да си правиш 100 акаунта и да си винаги на 0 рейтинг и 0 мнения за теб. А от спестените 5 евро може да изтървеш проекти за 1000. Това е сайта дава възможност на Извършител да поема поръчки до определено време. т.е. примерно при 10 поръчки на обща стойност 500 евро ще имаш баланс на акаунта -10 евро.
Ако желаеш да запазиш акаунта си ще си платиш ако не прави си нов. Но както сам знаеш много са програмистите малко са ПРОграмистите, същото важи и за работодателите.
 
Re: Сайт за freelancer

Покажи ми сайт в който няма скамери, тук има също вероятно, но рейтинга не е нисък. Ще се търсят начини за отсяване на скам проекти. И не разбрах какви ЦМСчета ще пускаш като обяви ??? и за толкова пари ???
 
Re: Сайт за freelancer

Здравей,
преди доста години се бях записал в няколко такива системи и мнението ми е че основния проблем е да създадеш доверие между страните. Когато аз ги ползвах (не че съм имал проект от там) сайта посредник гарантираше като изискваше част от парите от възложителя авансово и после арбитрираше ако има спорове дали всичко е направено по заданието и съответно ги връща на възложителя или ги праща на изпълнителя. По този начин обаче наистина навлизаш (според мен) в сфера за която трябва да имаш лиценз и т.н.
 
Re: Сайт за freelancer

Бухай парите в ескроу, пък при възниклали спорове ще се мисли
 

Горе