Сканиране за скрит код в CMS

miraco

New member
Трябва ми някоя програмка или онлайн скенер който да сканира еднин скрипт дали има инсталирани скрити кодове. Нещо като това за WP..Exploit Scanner.

Re: Сканиране за скрит код в CMS

Уточни какво ти трябва. Има си готови кодове които търсят за определни низове във файловете в целия сайт. Качваш, стартираш и ти се извежда резултата.

Например добра идея е да потърсиш за често използваните от хакерите: eval, base64, iframe. След като видиш резултата, директно отиваш на файла и проверяваш дали си хакнат или не.

Забeлeжи че тези функции (или стринг) присъстват и в нормалните cms-и, но не толкова често. Например base64 се използва общо на 3-4 места в стандартната джумла.

Как се прави: Качваш кода на сайта като php файл с избрано от теб име. Стартираш файла и гледаш.

PHP:
<?php

system("find . -exec grep \"base64\" '{}' \; -print ");
?>

PHP:
<?php

system("find . -exec grep \"eval\" '{}' \; -print ");
?>

PHP:
<?php

system("find . -exec grep \"iframe\" '{}' \; -print ");
?>

Отваряш файловете на CMS-а например с Нотпад++ и даваш търсене на всички документи "eval" и след това "base64" ако има ги декодираш и виждаш какво правят 🙂

web3, при 2000 или при 5000 файла кога ще го направиш... нали затова дадох тоя код - за автоматизиране 🙂

web3, при 2000 или при 5000 файла кога ще го направиш... нали затова дадох тоя код - за автоматизиране 🙂

Notepad++ може да търси в много файлове - просто се избира директорията.

А да знаете как се интегрира така наречения код "home callback" или накратко искам да сложа такъв код в PHP скрипт, и когато този скрипт се инсталира на даден хост,да ping-ва определено URL в моя сайт, че скрипта ми е инсталиран примерно? Къде мога да прочета повече за това? Благодаря предварително.

Интересно за какво ти е? 🙂
Ако си написал нещо собствено, ще знаеш и как се прави...

Примерно за статистика на инсталациите, може да не съм го писал аз, но пък може да имам права да го продавам, кой за каквото си мисли 🙂

Back
Горе