SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Смяна на домейн?

Cyrix

New member
Здравейте, доста изчетох по въпроса за смяната на домейна на сайт.Ръководих се предимно по статията на cloxy / мс пич,мн полезно инфо!/

Та историята - направих сайт за феновете на Хонда с домейн www.hondabg-fan.com ,но след време когато сайтът се разрастна и вдигна ПР3 на форума и сайта ,всички потребители решиха че сайта трябва да се казва www.honda-bulgaria.com Речено сторено ,купихме домейна който беше регистриран преди около 3 години и преди това е имало сайт на него с ПР2 - сега е ПР0.

Първо паркирах новият домейн, след това редиректнах
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^hondabg-fan.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.hondabg-fan.com$
RewriteRule ^(.*)$ "http\:\/\/www\.honda-bulgaria\.com\/$1" [R=301,L]
и за в момента всички вътрешни линкове са си същите ,само домейнът е сменен.

Въпросът ми е сега ще загубя ли много в серпа и какво става с беклинковете ми, губя ли всичко което съм правил за СЕО-то?
И как ви се струва ,имаше ли смисъл от тази смяна?
A и неможах да добавя новият домейн в g webmaster,нещо неможах да разбера това с ТХТ записа...

Предварително ви благодаря
Стефан Лалев
 
Последно редактирано:
Re: Смяна на домейн?

Ами аз като смених домейна с нов по същия начин само - редирект 301 и имах бум в посещенията, който после се върна в нормални граници (възможно е и промените по алгоритъма на Г. да са изиграли някаква роля) + сайта хвана ПР4 на последния ъпдейт. Но според мен е относително всичко - при тебе може да няма такъв ефект.
 
Re: Смяна на домейн?

A и неможах да добавя новият домейн в g webmaster,нещо неможах да разбера това с ТХТ записа...
Това не ми изглежда като операция по вкарване в уебмастър тулс.

Може да си имаш проблем с хонда някой ден. Пиши им да ти пратят позволение да го ползваш. Иначе, ще трябва да ползваш поддомейн.
 

Горе