Собствена социалка

ivo.apostolov

Неразбиращ
Правя една такава в момента (след като ми баннаха един сайт от свежо), основното и предимство ще бъде, че ще дава реален линк.
Тематиката ще бъде само туризъм, въпросът ми към Вас е, какво друго бихте искали Вие да има в такъв тип сайт, за да добавяте съдържание?

Re: Собствена социалка

Имаше май за имоти, но не особено успешна ! Интересно ще е ако я направиш като агрегарор и събираш каквито можеш оферти от останалите сайтове ! С твоите умения и финансови възможности, можеш да бръкнеш в здравето на доста хора в тоя бизнес 🙂

Успех !

vha777 : съмнявам се да могат да ни осъдят за цитат от n брой символи с линк към източника 🙂 Според мен може да се направи умно, но вероятно ще е играчка ... ама си заслужава де 🙂

Да не говорим, че има и достатъчно rss източници в нишата 🙂

vha777 : съмнявам се да могат да ни осъдят за цитат от n брой символи с линк към източника 🙂 Според мен може да се направи умно, но вероятно ще е играчка ... ама си заслужава де 🙂

Мисля двете неща да ги накачуля в един сайт, но да са отделно. 😉
Иначе основата е готова на едно 90% към момента.

аз още си държа социалката за имоти. трафик няма много ... от време на време пускат обяви от разни агенции. отделно съм добавил и някой и друг рсс да се импортва. пускам и реален линк
та за туризма... те повечето неща са еднакви по агенциите но пък не пречи да се пробва

аз още си държа социалката за имоти. трафик няма много ... от време на време пускат обяви от разни агенции. отделно съм добавил и някой и друг рсс да се импортва. пускам и реален линк
та за туризма... те повечето неща са еднакви по агенциите но пък не пречи да се пробва
Мда, не пречи...

Аз пуснах една социална мрежа за туризъм преди 4-5 месеца. Дава реален линк със заглавието на статията. За сега добре се държи. Можеш да хвърлиш един поглед и ще имаш представа какво се пуска 🙂

могат и още как - щом ги няма в rss, нанасяш трафик щети, морални щети, щети по договори за публикация,щети по зделки - като нищо ще докажат че са изтървали 20..30 големи зделки за имоти с комисиони по няколко хиляди евро всяка. По презумция, ако няма изрично написано че съдържанието може да се взема по определен начин, сакциониран от собствениците на сайта, се смята че сайта/автора НЕ дава право нито с цитиране нито с без и съдържанието е защитено. Дори трябва да четеш дали rss е за собствено ползване или публично и то внимателно, въпреки че всички смятат че щом има rss то еди какво си. Някъде слагат условия че не може да премахваш линкове от текста, другаде че анкора на линка към оригинала трябва да е оформен по строго определене начин. Това каква е "практиката" или какво си мисли някой като слага линкове няма никакво значение.

Нарушение на закона е и насилствено включване на фирма в каталог, както правят някои в туристическият бранш и слагат текстче "моля свържете се с нас ако данните са непълни". Яка им душа на такива каталози при първите усетили се собственици на заведения кви пари могат да се правят от обезщетения от такива "регистрации", особено ако притежателя на сайта е физическо лице и не е счел за нужно да направи капиталово дружество с ограничена отговорност - като нищо ще му фръкне апартаментчето на негово име ако има, и не може да си плати обезщетението по делото.

Благодаря! Ако си готов с твоята може да я споделиш, за да върна захапването 🙂

Тя е в процес на оправяне и тестване все още, ще ти пусна адреса на лични (все още не съм оправил самата социалка да дава реален линк, но агрегатора дава и източник).

Не е голяма философия да пусна агрегатор, който да налива съдържание, въпросът е, че не си го представях точно така...
Това не пречи да се направи де.

Ако има агрегатор за имоти мога да пусна известен брой листинги, ако ти помагат 😉 (доста са) в емисия с пълен обем на съдържанието, да ги агрегираш, сигурен съм, че ще има и други кандидати при наличие на линкове ...

Социалката за имоти renebu е готина, но едва крета, засега не се развива ...

Back
Горе