Спад в адсенс?

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Януари - ecpm - 1,21 US$
Февруари - ecpm - 1,02 US$
Март - 0,68 US$

Сайтовете са си същите, има малко промени в трафика, но разликата от януари и март е двойна 😕 😱

Re: Спад в адсенс?

при мен е същата работа
но има спад и при crt - предполагам заради еднообразните реклами

Според мен адсенсе започват да не зачитат все повече валидни кликове. При мен има спад на ЦТР без да съм правил промени по сайта. Говоря за рецепти, здраве, мебели и .др. на английски.,

В България като, че ли нишите нямат голямо значение за цената на кликовете, защото рекламодателите са малко (примерно в сайт с тиин насоченост имаше реклама на погребална агенция…). Всеки пуснал реклама иска да намаже от трафика без да се замисли дали този трафик ще му върши реално работа… пускат се реклами по 3-4 ст. ефект от потребителите е нулев.

Може би поради кризата има по-малко на брой реклами (рекламодатели) и следователно по-малко разнообразие и следователно по-лоша насоченост и следователно по-ниско CRT 😉

Може би поради кризата има по-малко на брой реклами (рекламодатели) и следователно по-малко разнообразие и следователно по-лоша насоченост и следователно по-ниско CRT 😉
Е януари и февруари нямаше ли криза?
В коя ниша е това?
Нишите са много, това е общо от целия ми адсенс ...

Е януари и февруари нямаше ли криза?

Нишите са много, това е общо от целия ми адсенс ...

Да не забравяме че сме в прогресивна криза, която не е достигнала върховата точка 😀

Да не забравяме че сме в прогресивна криза, която не е достигнала върховата точка 😀

Това не пречи от Г да намаляват валидните кликове и да реализират по-голяма печалба.

Така или иначе ни чака промяна. Нека се отвори тема за евентуален заместител на adsense в България. Надявам се по-опитните да споделят опита си с другите мрежи и прогнозата след края на адсенс на къде е най добре да се насочат дребните блогъри!

Хмм, странна работа, провери ли си от кои сайтове идва спада? Предлагам няколко стъпки
провери на кой сайтове се дължи спада, не може да е за всички;
провери за нов силен рекламодател с голям бюджет;
провери за пренасочване на реклами в други термини и по-дълги изрази в нишата;

Когато пуснаха масовото персонализиране си мислих за подобен ефект, но се надявах да отнеме двойно повече време

За български сайтове според мен няма рекламодатели, въртят се зле насочени и еднакви реклами и от там идва проблема.
Доста хора рекламират и във фейсбук, може би заради по-различното таргетиране.

Аз продължавам да се надявам в гаргата да се появят рекламодатели. 9 стотинки за бг сайтове ме устройва, имайки в предвид че средната ми цена на клик от адсенса за всички сайтове взети заедно е 7 стотинки.
Лошото е че за момента и половината брой кликове не може да се докарат, в сравнение с адсенса.
Все пак аз продължавам да слагам рекламки тук там и от тях, да им ударя едно рамо 🙂

Последно редактирано:

Аз продължавам да се надявам в гаргата да се появят рекламодатели. 9 стотинки за бг сайтове ме устройва, имайки в предвид че средната ми цена на клик от адсенса за всички сайтове е 7 стотинки.
Лошото е че за момента и половината брой кликове не може да се докарат, в сравнение с адсенса.
Все пак аз продължавам да слагам рекламки тук там и от тях, да им ударя едно рамо 🙂
ти си златен с тези стинки ... при мен е по-зле да го ева ... 😀

От началото на месеца средното е около 2 цента... 🙁

Вчера обаче имах 1 клик приблизително 3,50 долара 😀 на бг сайт...е сигурно с чужд посетител.

От началото на месеца средното е около 2 цента... 🙁

Вчера обаче имах 1 клик приблизително 3,50 долара 😀 на бг сайт...е сигурно с чужд посетител.

Ухааа $3.5 в кой бранш е това ? Аз никога не съм имал толкова високи дори когато процъфтяваше бизнеса с имотите и англичаните

Back
Горе