SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Според вас нормални ли са тези цени?

Casamia

New member
Здравейте, реших да сложа оферта за реклами на сайта /около 1500 посещения дневно без форума, а по статистика на Гугъл около 1700/.

Понеже не искам да подбивам цените, но и не искам да хвърча в облаците, та питам: според вас офертата съобразена ли е с пазара? Виждам, че някои медии предлагат по 15-19 лв. за 1000 импресии, но нямам никаква идея как да го тълкувам това. Не ми се вижда нормално, защото горе долу знам колко ми дава Гугъл от адсенс.
www.omfs-bg.com/images/stories/Clipboard01.jpg

По снимката може да се ориентирате за сайта, а цялата рекламна тарифа и статистиките са във футъра.

Мерси предварително за споделени мнения.:eek:
 
Последно редактирано:
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Размерите ти са доста нестандартни.
А снимката която си дал е с ужасно качество и мизерна резолюция. Бая се дзверих докато разбера за какво става въпрос ...
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Цените са си реални, но пазара е малко зле :) . Според мен биха рекламирали при теб адвокати или някакви нотариуси. Макар, че те сигурно само събиране и умножение могат :)
Според мен определи си цена на месец за позиция, а когато натрупаш желаещи тогава прави ротации.
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

За жалост адвокатите нямат право да си правят реклама, а нотариусите и ЧСИ-тата са ограничен брой и при тях пазарът е преразпределен по законов начин. Щеш не щеш - отиваш при нотариус, а кой е той? Ами най-близкия.

Така, че съм ограничен, да. Може би ще пиша на някой издател.

Благодаря.
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Това централното поле е твърде голямо, освен ако не се появява само в началната страница. Сайта е в ниша, в която услугите са скъпи, следователно се ориентирай към по-бутиково представяне на рекламиращите. Освен ако няма да им рекламиреш детски играчки разбира се. Двете странични полета ако са на 150-200лв/месец и разкараш горното може и да има смисъл някой да рекламира при теб. Цените, които си цитирал не са реални при толкова реклами на страницата. Ако искаш трета рекламна поцизия сложи и нея вдясно или долу, там няма да стои толкова натресена.

П.П. Нищо не пречи да упоменаваш адресите на "най-близкия" под формата на банер.
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Голата истина е, че за ЦПМ реклама не са високи, но ЦПМ реклама се продава изключително трудно, да не кажа невъзможно. Втори проблем е нетсандаартният размер на който да е от банерите. Николадд е прав, остави само една рекламана позиция и когато я запълниш, мисли за добавяне на още.
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Цените са нормални, но пазар няма :).
Добре, че е сериозен сайт, че в моето сайтче и на 20 стинки за хиляда импресии няма опашка;-)
 
Re: Според вас нормални ли са тези цени?

Пазар има, но станахте много маймуни на клона. :)
 

Горе