Стачка срещу msie 6

Re: Стачка срещу msie 6

Аз по принцип обещах да не се включвам в дискусии, но замисленото ще ви донесе вреда. Ще сработи "ти ли ще ми казваш на мен" и ще има отлив от посещения. Издирването на новини по темата и поставянето на всеки сайт поддръжащ инициативата, някакъв брояч, който да се увеличава всеки ден, да има линк към страница или обществен сайт от който хората да си изтеглят и да виждат постоянно набъбващ списък от сайтове подкрепящи инициативата или спрели подръжка и ако желаят последните версии, брояч дори и с завишени параметри, който да показва колко хода са посетили и изтеглили и т.н са много по-ефективни мерки. Никой сайт няма монопол и потребителите ще се изнесат при конкуренцията.

Аз по принцип обещах да не се включвам в дискусии, но замисленото ще ви донесе вреда. Ще сработи "ти ли ще ми казваш на мен" и ще има отлив от посещения. Издирването на новини по темата и поставянето на всеки сайт поддръжащ инициативата, някакъв брояч, който да се увеличава всеки ден, да има линк към страница или обществен сайт от който хората да си изтеглят и да виждат постоянно набъбващ списък от сайтове подкрепящи инициативата или спрели подръжка и ако желаят последните версии, брояч дори и с завишени параметри, който да показва колко хода са посетили и изтеглили и т.н са много по-ефективни мерки. Никой сайт няма монопол и потребителите ще се изнесат при конкуренцията.

Ами то така ама примерно ако не сме само аз и ти и още някой друг нали ще е съвсем друго?

Последно редактирано:

$browser = getenv("HTTP_USER_AGENT");

if(preg_match("/MSIE 6./i", "$browser")){
die("Съжеляваме но вашият уеб браузер вече не се поддържа! Обновете вашият уеб браузер с по нова версия или избере по доброто mozila firefox!");
exit();
}else{
}

Може и така да се каже:
Съжаляваме, но вашият уеб браузър не се поддържа! Моля, обновете го с по-нова версия или избере по-доброто: Mozilla Firefox!

Шшш чакайте бре... Коя година е ИЕ6, та според сегашните стандарти да !?

И какво означава това "смени си браузъра за да ми отвориш нормално сайта" !?

Това говори единствено за некомпетентност на програмиста да напише кода си така, че сайта да се отваря нормално под всички широко ползвани браузери.

Просто да се препоръчва друг по-актуален браузер или ъпдейт до 8-цата макар и тя да е недодялана разбирам, но такива крайни фанатизми са глупави!

ПП. Не ме разбирайте погрешно, определено не съм фен на ИЕ-то, но не съм фен и на "Вистата има нова фонетична клавиатурна подредба => Не приемам документи написани със старата...". Крайния резултат е важното да е един и същ, това че секретарката не може да намери "В"-то си е нейн личен проблем. ;D

Това говори единствено за некомпетентност на програмиста да напише кода си така, че сайта да се отваря нормално под всички широко ползвани браузери.

Просто да се препоръчва друг по-актуален браузер или ъпдейт до 8-цата макар и тя да е недодялана разбирам, но такива крайни фанатизми са глупави!

ПП. Не ме разбирайте погрешно, определено не съм фен на ИЕ-то, но не съм фен и на "Вистата има нова фонетична клавиатурна подредба => Не приемам документи написани със старата...". Крайния резултат е важното да е един и същ, това че секретарката не може да намери "В"-то си е нейн личен проблем. ;D

И какъв е крайният резултат на твоите сайтове например под IE5.5? Защо не поддържаш и него?

Явно точно зареди ей такива добри програмисти като теб той продължава да е жив да наистина що не поддържаш и ie5 и с него има хора все още по един двама на ден се появяват при мен?

Аз по принцип обещах да не се включвам в дискусии, но замисленото ще ви донесе вреда. Ще сработи "ти ли ще ми казваш на мен" и ще има отлив от посещения.

Тук vha777 е много прав. Не забравяйте, че в крайна сметка сайтовете се правят за потребителите а не за програмистите 🙂.
Аз лично също не се съобразявам IE6, освен ако няма някакво тотално разместване.

Според мен едно много учтиво съобщение от рода на:
"Нашият сайт не поддържа браузър IE6, който Вие използвате, тъй като е много остарял като технология и има пропуски в сигурността. Възможно е да не можете да използвате пълноценно сайта ни. Моля да ни извините за причиненото неудобство."

Това много повече би свършило работа отколкото да казваш на хората
"Мноу си тъп щоту ползваш най-тъпия броузер на светъ и въобще ни тъ щъ да ми влизъш у сайтъ!!!!!"

какви стачки бе хора 🙂 тебе да не те принуждават да я правиш за всички програми, обявявате за какви програми ще са оптимизирани и толкова ... ако искат някви екстри е нормално да има и екстра $

Да осъдят Бил Гейтс на доживотно ползване на IE6 🙂

само между другото, със съществуването си ie6 нанася вреди на световната икономика в размер на 80 милиарда долара годишно - мои изчисления.

Какъв толкова код пишете, та да се налага подобен джихад срещу старите браузъри?

Най-нормалното поведение е на тия със старите браузъри да им показвате това, което те поддържат -- съответната HTML/CSS версия. Може и някъде по сайта на видно място информация, че "този сайт се вижда най-добре с...".

Ако нямам някаква много конкретна причина да посещавам даден сайт и той тръгне да ме убеждава с безброй "известия" да си сменя браузъра.. ами просто сменям сайта!

А тия дето посещават сайтовете ви от мобилни устройства? Да ги сменят на всеки 6 месеца, за да могат да ги отварят ли?

Аз две седмици се мъчих да накарам http://spodelime.com да работи на IE въобще. Знаете ли, че до последната 8-ма версия не са спазени фундаментални стандарти, като DOM 1? Бутонът със стандартизиран код вървеше на всички браузъри, включително Konqueror и Amaya, но не и на IE. Сега съм добавил 20% повече излишен код, за да компенсирам този боклук. Аз съм за изкореняване на IE като цяло, защото няма да се оправи и след 1000 години.

Достатъчно Иво. От ерата на NCSA Mosaic насам.

Опита да направите сайт който да изглежда добре на стар и нов браузър (като поддържа само технологиите налични в новия) е обречен на неуспех.

Но концепцията на "банване" на някакъв браузър ми се струва погрешна. Естествения подбор върши чудесна работа.

Не че не мразя IE6, но неговите проблеми доста лесно се избягват, ако просто се спазват някои прости правила. Веднъж като си промениш стила на програмиране почти няма да имаш проблеми. Иначе и аз като бях по-начинаещ бях убеден че всички се мъчат като мен и се чудех защо.

Не че не мразя IE6, но неговите проблеми доста лесно се избягват, ако просто се спазват някои прости правила. Веднъж като си промениш стила на програмиране почти няма да имаш проблеми. Иначе и аз като бях по-начинаещ бях убеден че всички се мъчат като мен и се чудех защо.

Това почти.. като ти струва между 10 и 50 % oт времето за разработка, като пречи да внедряваш нови технологии, библиотеки ефекти и дизайнерски решения, което пък повдига приходите от даден сайт също с някакъв процент, в крайна сметка те удря по приходите. Увеличаването на кода пък по причини съвместимост с IE поредна версия увеличава времето за зареждане на сайта и ти харчи хостинг ресурс. От екологична гледна точка пък мога да ти изчисля (даже х-м) ще помоля колегата да напише подробна статия колко излишни милиона тона CO2 емисии парникови газове прави това годишно по вина на Майкрософт. А не знам защо двамцата с Демби намирате за напълно естествено ей така някой да реши че има право да ти намалява приходите, или да те кара да работиш извънредно и за без пари, че и да не се бориш срещу това а просто като някоя овца да се примирим.

Това почти.. като ти струва между 10 и 50 % oт времето за разработка, като пречи да внедряваш нови технологии, библиотеки ефекти и дизайнерски решения, което пък повдига приходите от даден сайт също с някакъв процент, в крайна сметка те удря по приходите. Увеличаването на кода пък по причини съвместимост с IE поредна версия увеличава времето за зареждане на сайта и ти харчи хостинг ресурс. От екологична гледна точка пък мога да ти изчисля (даже х-м) ще помоля колегата да напише подробна статия колко излишни милиона тона CO2 емисии парникови газове прави това годишно по вина на Майкрософт. А не знам защо двамцата с Демби намирате за напълно естествено ей така някой да реши че има право да ти намалява приходите, или да те кара да работиш извънредно и за без пари, че и да не се бориш срещу това а просто като някоя овца да се примирим.

Добре, аз съм навит за предприемане на конкретни действия, но такива с резултат. Но само да се оплакваме тука и да си чешем езиците, ползва нулева.
Също незнам дали хората предлагащи, конкретни действия (незнам точно какво, кой е казал, не съм чел цялата тема), преценяват каква ползва ще има от тях. Дали вземат в предвид потребителите на ie 6 са или на компютри, където нямат право да променят софтуера, или са толкова начинаещи, че никога няма да посмеят да сменят браузъра си.
И още нещо. Когато Microsoft напраят свестен Windows (тоест по-свестен от XP), тогава ще се реши проблема.

Последно редактирано:

Аз предлагам координирана благотворителна кампания с монетизиране и извличане на финансова полза.
Избира се един доброволец със сайт PR6..7, и възможност за поемане на натоварване от посещения и прави ландинг страница с обосновка колко вредно е да ползваш ИЕ6, колко по-безопастно е , колко е полезно за обществото, детайни трикове и инструкции при ъпгрейд на IE7/8 или подмяна с друг броузер в часта запазване на боокмарк и инсталирани сертификати и настройки, за да отпаднат И опасенията на потребителите, че нещо може да се скапе при ъпгрейта. Допълнително има и инструкции как се слага линк към страницата или банер и защо е полезно и благородно и патриотично е това.
Всички желаещи наликват страницата с подходящи мотивиращи анкори с dofollow, а доброволеца непрекъснато ъпдейтва с бекове към основният домейн на осигурилият линка. Такава страница бързо ще хване много висок PR и ползата е ясна. Същевременно 5-тимата, осигурили най-голям трафик или които ще осигурят най-голям трафик, получават право да сложат по един адсенс елемент като запазваме един за собственика за да си избие хостинга. Нещо такова. При достатъчен брой включили се сайтове, ефекта е като от голяма медия (или няколко) а броят на подменилите IE6 с нещо друго е правопропорционален на времето при което това е топ тема по сайтовете, блоговете и форумите и седи на централна или трафик страница. Дори и Демби може да се включи, за да поизкупи малко грехове. За тези на които им се свидят дофолоутата, може и с нофолоу да налинкват.
По този начин и фирмени и стокови и корпоративни сайтове могат да се включат в кампанията, защото самият линк по същество и ефективна и евтина имиджова самореклама, при запознаване със съдържанието на ландинг страницата.

Последно редактирано:

Back
Горе