SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Стига репорти!

Статус
Not open for further replies.

borislav123

New member
Колеги, пиша по повод 2 случки, и двете в Гугъл Плюс.

Първата ме засяга лично.
Нашата колежка от фирмата вероятно е била репортната на Гугъл, че спами в Гугъл Плюс и нарушава правилата им. После тя беше блокирана от Гугъл. След един 1-2 дена един колега е предупредил моят друг колега от фирмата, да спре да спами, че ..... еди какво си...

Вчера и днес пък възникна спор между Пано и Митко Димитров, кой спамел, кой репортвал и т.н.

Не искам да взимам страна и да браня никой.

Само някои неща да кажа:

1. В социалните медии границата между споделяне и спам е доста тънка. Затова нека не ги използваме тези изрази. Ако на някой не му харесва някой друг и активността му – просто да не го следва и да го махне от приятелите си. Всеки си има собствена стена, да си прави там каквото иска, отговорността си е негова.

2. Такъв тип репорти – между колеги – към Гугъл – тотално дискредитират бранша и вредят на всички ни. Скоро от Гугъл може да ни възприемат като индийските и китайските спамъри. И ако почнем масово да си отмъщаваме и да се репортваме – по-добре да спрем с конференциите и семинарите и да спрем да говорим за Авторство, Социални сигнали, Брандове и т.н. И да се преориентираме към копането на картофи.

3. Нека насочим усилията си в градивна посока, да си помагаме и взаимно да се усъвършенстваме. Ще повторя пак думите на Оги Младенов, в които наистина вярвам, че – място и работа има за всички SEO-та!!!


P.S.

В първият случай хората са публикували материали на собствените си стени! Човекът, който ги е рипортнал не е Митко!
За втория - не знам подробности.
 
Последно редактирано:
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Ще повторя пак думите на Оги Младенов, в които наистина вярвам, че – място и работа има за всички SEO-та!!!
:clap: Понякога наистина ми е трудно да ви разбера :) Толкова празен пазар е българският и вие сте толкова малко... Досега в провинцията има фирми с 500 души персонал без фирмен сайт. Всичко е на толкова начално ниво и конкуренцията, а ми се ще да вярвам и колегиалността, сред вас само би помогнала в развитието на пазара. А вместо това се репортвате...
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Копирам си отговора, който ти написах в Google+ :

Аз също не искам да взимам страна, но Митко има слабост да си признава, че репортва. Правил го е много пъти и предполагам не само аз съм ставал свидетел. И въпреки, че става въпрос за общ (мой, на Теди, Пано и Петя) проект не съм се месил в коментарите за да запазя добри отношения с него.

Не се притеснявам от репорти, още повече, че няма как да се докаже (конкретно в нашия случай), че даден линк е купен или е спам :) Ако Митко обича с това да си губи времето - то деня е голям, нека си го губи.

Няма нито един SEO специалист в България, който да не добавя сам линкове или да не плаща за такива. Просто няма.

Теорията за натуралните линкове НЕ ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ, и навярно само Митко е фен на Къцамун и теорията му. Аз също съм ЗА натуралните линкове, стига да има кой да ги сложи. В България никой не слага линкове ей така.

Тече SEO състезание в момента, хубаво е Митко да репортне сайта на Ники, може да репортне ако иска и Форума, защото Оги също е добавял (сам с двете си ръце) линкове към сайта си? За мен в това няма нищо лошо, защото така се прави SEO.

Но тук разбира се идва въпроса кои са наши и кои са ваши, нали :)

Митко, защо не репортна всичките статии на Оги, които новинарските сайтове пуснаха за SEO конференция 2013?

Защо не репортнеш ресурсите на Оги с които той линква форума си? Това не е ли пак спам?

Явно имаш избирателна пропускливост и репортваш само конкурентите си, като твърдиш публично че правим СПАМ.

Навярно ти правиш някакво супер извънземно SEO, които само ти си открил, а ние - простите български оптимизатори не сме открили.

Хайде стига глупости вече :)

p.s. BTW може да репортнеш Лаптопи, смартфони, таблети и аксесоари от Notebook.bg за това, че организират SEO състезание и за това, че с парична сума карат хората насила да пишат за техния бранд и косвено да добавят линкове към тях. Това си е чист спам от всякъде, да знаеш.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Явно някой хора са си изпуснали нервите в разгара на състезанието. Не знам дали това е причината или характера, но със сигурност е лошо и говори зле за Димитър. Хубаво е и той да се включи и да си каже мнението.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Panos, предупреждение за 10 дневен бан за този коментар и другия ти пост, който с радост ще изтрия. Форума си има правила и на никой не е позволено да обижда друг член на форума, независимо дали е модератор, приятел или какъвто и да е на собствениците на сайта. Правилата важат за всички, без изключение.

Публикувам отговора си от темата в групата Маркетинг и уебмастърство и тук :


Тъй като безкрайно уважавам всеки от вас, ще се намеся и аз, че гледам доста сте ме понамесили по-горе :) От много години се опитвам да помогна на нашия бранш и той да бъде даван за пример. И се получава. Дори хората от Гугъл бяха безкрайно изненадани от ПРИЯТЕЛСКИТЕ НИ отношения на SEO конференцията.

И тъй като съм най-стар от всички вас (а по дефолт старите хора трябва да се уважават) си позволявам да ви кажа, че това което чета в тази тема е ОТВРАТИТЕЛНО. И трбява да ви е СРАМ. Това е и СРАМ за бранша.

Ако имате поне малко ДОСТОЙНСТВО, намерете начин да си стиснете ръцете, да си простите и да забравите.

P.S. Тъй като горе се обсъждаше форума и участието му в SEO състезанието, нека поясня, че searchengines.bg няма как да спечели, тъй като е записан с домейн, а не с URL-а по който основно работим. Така че всичко, което се прави по него са просто експерименти, които няма как да повлияят на класирането и победителите.

Огромна част от линковете, които се споменават са от RSS feed и в сайтове, които от години съм продал и нямам влияние върху тях. Дори не знаех, че съществуват, но не мисля, че трябва да го обсъждам повече, предният абзац каза всичко.

В заключение искам отново да повторя това изречение : Ако имате поне малко ДОСТОЙНСТВО, намерете начин да си стиснете ръцете, да си простите и да забравите.

Ако не намерите сили да го направите, спрете да се наричате общност. Не сте такава или поне няма да сте част от нея.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Извинявам се за мнението ми но....
Не съм в SEO бизнеса като вас. От време на време чета и се интересувам заради моят кирлив сайт та да мога евентуално нещо да ме посъветва някой и да направя (защо? защото естествено като много българи нямам средства да си позволя качествено SEO).
Та много се чудя - в щатите и европа /белите страни/ хората просто като видят нещо ценно и им хареса и го споделят и дават и линкове към него абсолютно ей така! Тук в бг никой не го прави! Да не говорим, че тук и няма толкова много авторитетни и големи ресурси.
Манталитет някакъв. Вие си правете изводите. Просто за да ми даде някой авторитетен човек линк или ме сподели трябва гаранция бацален :)
За да получиш трябва и да дадеш - това и Оги го беше казал някъде тук във форума по темите /мога да го изнамеря/.
Според мен трябва да минат още години за да ги стигнем ама колко.....
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Като сме почнали да си копираме мненията да се включа и аз :)
Като стана въпрос за възраст +Ognian Mladenov искам да добавя нещо. Подкрепям мнението на Огнян. Преди да кажете или напишете нещо поемете дълбоко въздух няколко пъти :), а за хората които обичат да дават съвети +Dimitar Dimitrov , че да изнасят лекции - правете го когато имате необходимия житейски опит и сте се доказали, а не да лежите на гърба и лаврите на някой друг.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Като гледам май стана модерно да правиме дублирано съдържание от Г+ Малиии дано не са индексира. ще ма прощавате. И те ти го те моя коментар. Прас.
Преди тва искам да Ви кажа, че ми стана гадно наистин както и на Огнян предполагам. Мите ти започна товаи мисля, че трябва да го прекратиш. И те ти го те коментара:


Вижте, какво ще ви кажа като обзор на събитията, защото го пиша от хотелскаа си стая във Варна след Е-мениджър. Който между другото мина много добре и много се накефих :) Пано, ти си приятелче, кофти е, братле че използваш цветущи изрази. Знаеш, че Димитър е направил нещо анти колегиално, само за да предизвика спор или просто защото обича да репортва. Специално за Жоро от е-мениджър, недей го нарича глупав, че е взел Димитър за лектор. Жоро е много печен и интелигентен пич. И няма нищо общо със ситуацията. Просто се разберете като хората. Мите днеска бяхме заедно по едно време като обядвахме и ти казах мнението си. Не разбрах конкретен довод, за репорта, освен, че нарушава ерекцията на мат кътс. Не е ли така. Още повече пък за Оги нищо не можете да кажете, защото той наистина винаги се е стремял да прави нещо сс тази ниша и да дава жокери и помощ на всеки. Всеки си има някакви сайтчета за линк билдинг спонсори :) и това е нормално. Това, което ме привлече да стана оптимизатор е връзката с хоратаа и помощта която всеки ти оказва. Сега аз знам много, не е всичко, но поне съм научил много неща и смея да твърдя, че рздавам знание на ляво и на дясно. Разберета тъпичко е с тея репорти и оиди да замесвате и други хора. Да това, че Оги е поогнал на Митко да се издигне в тази сфера е хубаво. И какво от това. Осъзнайте се бе, това е репорт срещу колега. Моето лично мнение е, че е гадно и е глупаво. Не се обиждайте, не се инатете а се разберете, защото ще привлечете най-готините хора от бранша в безсмислени спорове от двете страи на бариадата. И това голямото дто го изписах по-горе едва ли някой ще го прочете. Но се радвам, че изказах личното си мнение. Макар и възпрепятстван до голяма степен от вредни субстанции. Приятна вечер и не се мразете. Просто се опитайте да не се понасяте :) Това е едно доро начало :D 
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Добре казано. Е, ако беше в дневно време...:wink: нямаше и грешки да има правописни...
Явно се "киснете" взаимно - кой има полза от това?
Не вземай от грешните субстанции, че лошо след това:wink:
Просто трябва да се опитат да се понасят, а не не понасят за едно "доро" начало
В подписа според правилата трябва да има до 4 линка
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

За да не правим double content на 250 места - https://plus.google.com/109098484485672059970/posts/RaNsR3E7LGa

Дал съм си отговора по темата.

п.с: Не знам защо толкова се плашите от фразата "уебспам репрорт". Всеки може да докладва какво си поиска, когато си поиска. Аз лично предпочитам да знам, когато има пуснат репорт към мой проект, както и какво е породило това действие. Всеки, който е влизал на cvete.eu и е чел статиите там, би трябвало е напълно наясно, че този сайт едва ли някога може да бъде наказан (без значение вътрешна страница или root) - вътре има Полезно и Качествено съдържание с тонове, с изключение на последната статия за монитори. Цъкнах на линка в G+ с очакването да прочета нещо наистна полезно - ясно е какво намерих вътре.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Не правя прехвърляне от G+ :) Just my 2 cents
По нашите географски ширини издаването, доносът, се приема за лична обида. Тръгва от възпитанието ни в училище, минава през отношенията във фирмата. Доносниците на шефа никой не ги обича.
В нашата малка страна, в която половината се знаем и по име, трябва много внимателно да се борави с подобни взривоопасни мнения. Едва ли колегата е предполагал какво ще причини, а ако е метод за самореклама, то е крайно неудачен.
@Димитър Димитров. В изграждането на вашият авторитет са помогнали силни браншови личности. И аз изгледах вашата лекция с моя оценка за ясна, логична мисъл - добър лектор.
Вярвам, че това се дължи на вашите лични качества, но това ви натоварва и със съответно поведение. Трудно ще намерите световен SEO авторитет, който да обяснява как се репортва пред Гугъл. Просто всички знаят колко е тънка граница между SEO и манипулация. И самото състезание, погледнато през Webmaster Guidelines, си е чиста проба манипулация. Какво да направим? Всички да репортнем спонсора? И какво, по дяволите, ще ни донесе това? Тръгване по пързалка, в края на която всички ще пострадат. Защо да блъскаме да си оптимизираме сайтовете с дни, след като можем просто да правим мръсно на конкурентите?

Станалото станало. Това, което не бива да се позволява, е обособяването на лагери, войни и тем подобни щуротии.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Аз искам да задам един страничен въпрос - ако въпросната статия беше прочетена от потребител, напълно непознат за SEO бранша и общността тук и същия този потребител сметне съдържанието за некачествено и подаде репорт за статията, дали пак щяхте да превърнете форума в bg-mama..... а съдейки по репликите на Пано, в teenproblem?

Някой зададе ли си въпроса дали Дебилев е подал репорта, защото не му е харесало съдържанието или защото е било написано от колега с цел да му навреди?!?
Всеки е имал тежка седмица, на някой вкл. и мен не им издържаха нервите и превърнаха последния ден в черен петък за много хора. Борка, искам да те разфокусирам от тази тема - дай да оправим сайта на клиента с двата домейна.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Общност се прави от хора с една цел и общи интереси. Тук явно няма такива.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

БГК, знаеш че има. Просто някой се е объркал за малко, а на друг не са му издържали нервите. Колкото по-скоро всички разберат грешката си и забравят за това недоразумение, като си подадат ръце, толкова по-добре за всички.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Явно е време да се извиня на SEO общността в България, защото нещата се превръщат в БГ Мама и Тийнпроблем. Колеги-професионалисти, ако съм ви обидил по някакъв начин - Искрено се извинявам за това. Сметнах, че прозрачността и градивната критика ще помогнат за създаването на Качествени неща, такива които имат смисъл, заслужават да бъдат споделяни, потребителите да им се радват... но май се оказвам в грешка. Явно някои хора приемат прекалено директния ми тон и прозрачност като начин на хейт и злобеене. Извинявам се за грешката - ще се постарая да не я повтарям!


Дали съм страхливец - ДА! Страх ме е, че нещата в България се развиват много по-бавно, отколкото САЩ, Канада, UK, та дори и Русия. Страх ме е, че тук на хората им е по-лесно да не искат да приемат директна и прозрачна критика, а просто да тролят непознати.


В какво вярвам:


https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=en
https://support.google.com/places/answer/107528?hl=en
https://support.google.com/webmasters/topic/2370419?hl=en&ref_topic=1724125
https://support.google.com/webmasters/topic/2371375?hl=en&ref_topic=1724125
https://support.google.com/webmasters/topic/2370420?hl=en&ref_topic=1724125
http://moz.com/about/tagfee


Конкретно към Пано - благодаря ти за "професионализма". Хора като теб ме карат да бъда по-добър и ми дават силата да се боря за нещата, в които вярвам, още по-силно... нека силата бъде с теб или пък не. А кой ми плати - Джордж Сорос.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

БГК, знаеш че има. Просто някой се е объркал за малко, а на друг не са му издържали нервите. Колкото по-скоро всички разберат грешката си и забравят за това недоразумение, като си подадат ръце, толкова по-добре за всички.

Не само ние можем да се пообъркваме. И вие (без да назовавам имена) сте слагали нерелевантни линкове в публикации (линка с анчор "хамали" в последния абзац на статията, който няма нищо общо с нея). Никой обаче не ви е правил проблем за това, най-малко аз.

Защо тогава Спиндермаан изпитва такъв кеф да репортва наши статии? Защо не репортва и вашите статии? :)

Нали е против "боклука" в Интернет, без значение кой го е направил?
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Оги, не мога да приема, че хора като Митака, които вместо да се извинят (ама искрено), ще са част от моето общество. И грешката му далече не е, че е направил репорта. Но наистина е жалко, че не разбира какви ги е забъркал. И хич не е малко объркване, а както сме чували/чели, той така си прави.
 
За: Стига репорти!

За: Стига репорти!

Оги, не мога да приема, че хора като Митака, които вместо да се извинят (ама искрено), ще са част от моето общество. И грешката му далече не е, че е направил репорта. Но наистина е жалко, че не разбира какви ги е забъркал. И хич не е малко объркване, а както сме чували/чели, той така си прави.

Поговорих достатъчно с Митко и той знае моята позиция. Сгрешил е и трябва да се извини, но не по начина по който го е направил по-горе. Пано също трябва да се държи като зрял мъж и да съобразява речника си с аудиторията. Разбирам, че е наранен, но не схващам смисъла на обидните му квалификации.

Единствено не съм наясно с поведението на Андрей. Хубаво ще е да преспи и да осъзнае, че не е полезно да си търси врагове, там където ги няма :)

Ако някой си търси врагове, не е тук мястото. А ако случайно иска да бъде четен, чут и да докопа своите 3 минути слава ... БГ сайт 2014 е скоро :)

P.S. БГК : всеки греши. И аз и ти също. Просто сме поживели повечко и знаем, че колкото по-рано го осъзнаем и помолим за прошка, толкова по щастливо ще живеем :)

Моля се и младите момчета, с горещата кръв да го разберат по-бързичко :)
 
Последно редактирано:
Статус
Not open for further replies.

Горе