SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Странно падение на трафика от гугъл

zeridon

New member
Здрасти.
Вчера на блогърската среща изкочи нещо като задачка закачка която смятам да споделя с вас.

Имам личен сайт (http://www.getoto.net).

Това е блогче в което си пиша каквото ми скимне. Основната тематика са технически теми и простотия каквато ми дойде на ум. Стандартно имаше около 60 - 80 посещения идващи от гугъл на ден. В един светъл весел ден (7ми декември) посещенията паднаха супер драстично ... на 3. Следващият ден 4 и се закрепиха на 5 - 8.

Мръсни техники не ползвам. Не купувам трафик/хитове. Не сменям линкове, не участвам в ротатори/пирамиди ...

Има един скрит линк който е spamtrap и е маркиран като noindex,nofollow.

Сайта е двуезичен но последно време пиша предимно на български.

Задачката: Обяснете защо стана така?
допълнителни материали: http://beta.getoto.net/ (два pdf-a илюстриращи пропадането на трафика)
 
Re: Странно падение на трафика от гугъл

правил ли си промени по темплейта на сайта (ъпгрейдване, промени по навигацията) последния месец преди спада на трафика?
 
Re: Странно падение на трафика от гугъл

На първо четене: видно от наналитикса е, че посещения в предишния период са били основно по ключовата дума еротик, вероятно и лонг кийуърди свързани с нея). Вероятно сайтът ти е бил "побутнат" първоначално, след което сайтът е отишъл в забвение.

Съвет, пиши на някаква (една) тема или теми, които са сходни. Манджа с грозде не е хубаво нещо.

С еротиката рискуваш бан от адсенс. Направо те съветвам да го махнеш, при 100 юзъра на ден (в най-добрия случай), я изкарваш 10 долара на месец, я - не.
 
Последно редактирано:
Re: Странно падение на трафика от гугъл

Намерих проблема. Оказа се тъп и елементарен. Пнеже на някои места ползвам размяна на реклами, тяхната система се беше бъгнала нещи и ме е паркирала в категория Adult ... 3 дена след като ги махнах трафика започна да се възвръща.
 
Re: Странно падение на трафика от гугъл

Нещо не разбрах ... дори и адълт да е , какво от това ? Има хора дето само с такъв трафик работят и то през гугъл им идват хиляди потр.
 
Re: Странно падение на трафика от гугъл

Болшинството сайтове за възрастни са в графа "лоши съседи"...
Така че, не изключвайте толкова лесно това да е проблема. Освен това може да е имало проблем и с адълт филтъра, ама тогава не се сетих да гледам... :rolleyes:
А и не го схващам толкова все пак, щот порното не ми е в интересите.
 

Горе