Съвет до админите на Drigg букмарк сайтове

w1ck3dgam3

New member
Здравейте,
имам един съвет към админите на Drigg социалки.

Много често ми се случва, когато добавям URL адрес, максималният брой на символите в заглавието да са силно ограничени по дефолт.
Не искам да цитирам конкретни сайтове, за да не ги злепоставям, но повечето социалки, които са изградени на Drigg имат много малък брой символи, които се разрешават да се напишат в заглавието.

Например вчера се опитах да добавя статия със заглавие: Как да продадем старият си хладилник и повечето Drigg системи изкарват съобщение, че заглавието е дълго!!! При което леко се издразних 🙂

Нека всеки админ, които има желание ако може да увеличи броят на символите, които се въвеждат в заглавието.

За: Съвет до админите на Drigg букмарк сайтове

За заглавието ли става дума или аз URL адреса? Защото аз съм забелязал, че URL адресите на кирилица, които са леко по-дълги, не ги приемат някои сайтове. Не помня на кой CMS точно.

За мен това е безмислено. От 50 добавни линка, само едно посещение за цяла седмица и много изгубено време.
Ясно е че един сайт ако е развит и посещаем или с Adwords или много фенска тематика. Всичко останало е чесане на клавиатури.

Проблемът е, че кирилицата в утф8 един символ е повече от един байт (не знам 4 ли бяха, колко ли) и заради това се прецакват нещата. А при УРЛ един кирилски символ е равен на 3 латински и пак същото дърво.

Понякога не е достатъчно, нужно е и това.

@Скуби, имам предвид заглавието.
@Федерал, това за посещенията е ясно. Повечето такива социалки са създадени с цел SEO, като връзките от там са dofollow. Тоест не ти карат трафик, но помагат в позиционирането 😉

Re: За: Съвет до админите на Drigg букмарк сайтове

Re: За: Съвет до админите на Drigg букмарк сайтове

За заглавието ли става дума или аз URL адреса? Защото аз съм забелязал, че URL адресите на кирилица, които са леко по-дълги, не ги приемат някои сайтове. Не помня на кой CMS точно.

Мислех си да отворя и аз такава тема. Забелязах ограничение на URL-то до 255 символа, което си е доста неудобно...

Back
Горе