Съвет за БГ хостинг

bgkulinar

Меринджей
Темата е дъвкана многократно по всякакви поводи, но аз така и не можах да се ориентирам.

Ситуацията е следната: трябва ми споделен хостинг в България за клиент, който има в момента ~30 WP инсталации с cyr2lat, .html плъгини (не на всички). Настоящият хостинг е bluеhost, но клиентът не разбира много английски и предпочита панелът да е на български.

Искаше ми се при суперхостинг, но там про планът има ограничение за аддон домейните (17) на брой. Не ми се прави врътката с хтаццесс за увеличаване на броя им, защото явно е против правилата.

Не искам и хостбългария/инбг, защото малко повече натоварване и ще трябва да местим спешно, нищо против техния хостинг, ама два пъти се паря с предупреждения по никое време.

Топхост и фколор явно никак не са обичани. Space.bg също не става заради ограниченията за аддон домейни (пък и про-планът им/корпоративен е 48 лв.). За ВПС му е много рано, въпреки изгодните промоции.

Ои големите май остава icn, за които гледам, че евтините планове са с много аддон домейни, но ако има някой техен клиент да ги похвали/нахока... Зачетох и отзивите, и май клоним натам.

Re: Съвет за БГ хостинг

Защо врътката с .htaccess да е против правилата? Това си е нещо напълно нормално и при толкова домейни, както е в твоя случай, бих го използвал. Трябва ти просто да отделиш време да опишеш файла в главния хост и в отделни директории си слагаш отделните сайтове. Даже ще е по-лесно, отколкото да добавяш всички един по един.

Ако някоя хостинг компания има нещо против - това само ще ѝ повлияе отрицателно на репутацията.

За ~30 WP инсталации ще те предупредят от който и да е шеръд доставчик в бг.
Защо не пробваш с reseller акаунт? Ползвал съм го при Суперхостинг и си работеше чудесно. Правиш си един акаунт от WHM контрол панела с неограничен аддон домейни и си работиш с един акаунт. Лично предпочитам да позвам reseller акаунт пред VPS, заради управлението. Reseller акаунтите по принцип са с идентични ресурси с VPS и хубавото при Reseller акаунтите е че не се занимаваш с настройки на "сървър", било то виртуален. Лично мнение

Аз ползвам ICN от няколко години и съм много доволен от тях.

Защо врътката с .htaccess да е против правилата? Това си е нещо напълно нормално и при толкова домейни, както е в твоя случай, бих го използвал. Трябва ти просто да отделиш време да опишеш файла в главния хост и в отделни директории си слагаш отделните сайтове. Даже ще е по-лесно, отколкото да добавяш всички един по един.
...

Cloxy, спомням си, че някъде из форума я бях срещал тази врътка, но сега не мога да я открия. Би ли помогнал в откриването и 🙂
Благодаря!

Последно редактирано:

Да не забравяме че има и възможност и за добавяне на допълнително Add on домейни. И в SuperHosting и в ICN може да стане. В суперхоста е за 10 лева на година, а в ICN за 12 лева на година.
Значи става следното:

SuperHosting
План - Супер Про (с него е по-евтино) (7 add on домейна и 1 нормален = общо 8) = 117 лв на година
Закупуване на 22 допълнителни add on домейна по 10 лева = 220 лв на година
ОБЩО: 337 лв на година

ICN
План Бизнес (с него излиза по-евтино от другите) (7 add on и 1 нормален = 8) = 137.52 лв на година
Закупуване на 22 допълнителни add on домейна по 12 лева = 264 лв на година
ОБЩО: 401.52 лв на година

И двете фирми ползвам и от двете съм доволен. Не знам дали има ограничение за броя на допълнителните add on домейни. И не знам дали ще стигнат останалите параметри и най-вече процесорното време.

Има и друг вариант с два Супер Про плана (общо два нормални домейна и 14 аддон тоест 16) и закупуване на 14 допълнителни за 140 лева. Това общо прави 374 лв на година, което е малко повече от първия вариант но имаш двойно процесорното време!

EDIT: В крайна сметка един VPS излиза по-евтино както и да го смятаме 🙂

Последно редактирано:

Защо не пробваш с reseller акаунт? Ползвал съм го при Суперхостинг и си работеше чудесно.
Ами, защото, ако ще дава клиента 29 лв на месец, то по-добре да му взема ВПС. Той сега плаща по 8 долара на месец. Май ще си продължи да бъде клиент на блухост.

За голяма част от бг сайтове ползвам хостбългария - реселър
http://www.hostbulgaria.com/hosting.aspx
предимства - cpanel (бг) неограничен брой домейни - как си конфигурираш.

Някой пита за кода. Ето го:

Код:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST}    ^addon\.com [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST}    ^www\.addon\.com
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/addon
RewriteRule ^(.*)$  /addon/$1 [L]

Източник

Т'ва сигурни ли сте, че още работи? 🙂 При мен нещо не се получава.

Код:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST}    ^gradians.com\.com [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST}    ^www\.gradians\.com
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/addon
RewriteRule ^(.*)$  /addon/$1 [L]

.htaccess файла е в public_html, а дира на gradians e addon/

Някакви идеи?

аз лично имам много добри впечатления от суперхостинг. Просто им се обади и искай оферта за твоя случай. Надали ще ти откажат да ти направят къстъм предложение. Хората са отзивчиви. Друг е въпроса за цената - 30 WP сайта за 8$ - според мен по-конкурентна цена надали можеш да намериш някъде (нищо лично в последното изречение, просто коментар)

ns1.bg - другите хостинг компании надграждат своите планове, тези ги разграждат. Един ден просто ми писаха, че мястото ми става на половина и ме помолиха да си махна единия addon домейн. Точно тогава ми изтече и времето при тях. Не искам да ги чувам.

Темата е малко старичка, предполагам си е намерил хостинг.
Да, Суперхостинг се отзоваха на моя зов за повече и всичко е на 6.

Back
Горе