Създаване на MySQL база данни за WordPress?

Stolichanin

New member
Привет,

Имам виртуален сървър, който използва Virtualmin и искам да инсталирам WordPress. Само, че за инсталацията на системата трябва да създам база данни, както и потребител, който има право да чете и да пише в тази база от данни. Как става това нещо? Когато създам поддомейн на който да кача WordPress-а, то автоматично създава база данни, но вътре няма нищо.

Казва се с името на поддомейна, но вътре няма никакви таблици и прочие. Къде и да създам паролата, която да въведа в config файла на инсталационния wordpress?

За: Създаване на MySQL база данни за WordPress?

Когато "вържеш" сайта с базата, той сам си инсталира таблиците. Това се отнася не само за виртуалмина.

Благодаря ти.

Би ли ми казал как се 'вързва' сайта с базата?

Знам, че в wp-confing.php файла трябва да въведа user и парола, но къде трябва да ги задам в virtualmin?

А защо ти е vps като не разбираш нищо? Вземи си shared или облакоподобен по-добре.

От година и нещо ползвам впс и съм много доволен. Имам два сайта на WordPress, но там нещата ги оправяше друг човек, който го няма сега.

Моля някой да помогне, много ще съм благодарен.

Поздрави

Би ли ми казал как се 'вързва' сайта с базата?

Знам, че в wp-confing.php файла трябва да въведа user и парола, но къде трябва да ги задам в virtualmin?
Toчно там се записват името на базата, което обикновено съвпада с името на домейна, потребителя, който се създава със създаването на домейна, както и паролата, която си му дал. Ако си забравил кои са потребителя и паролата, отиваш на Edit Virtual Server->Configurable settings->Administration password и кликаш на Show и там виждаш потребителя и паролата.

Благодаря ти, bgkulinar.

Не виждам как се дава репутация, с удоволствие ще ти дам зелена.

Поздрави

Изчакай да понатрупаш постове, че сега ще е загуба на гласа ти 🙂. Раздвам се, че помогнах. БТВ, на кой ЖПС си?

На Делта. Варненска фирма, доволен съм.

БТВ, преди този форум беше ако не се лъжа webmaster, но явно са настъпили промени, дано да е за хубаво.

Поздрави

Back
Горе