Съществуват ли натурални линкове ?

katsarov

New member
Съществуват ли натуралните линкове днес ? Всичко е с цел SEO, а не за показване на полезно съдържание на подобна тематика. Какво е вашето мнение ?

За: Съществуват ли натурални линкове ?

Съществуват тук-там. Повечето са по форумите, но има и по някакви сайтчета. Но като гледам почват да се получават когато си сред първите в серпа, а не благодарение на тях да излезеш там 😀 И трябва да е някакъв полезен ресурс или пък забавен.

Re: Съществуват ли натурални линкове ?

Огромна част от линковете в социалните мрежи са точно натурални. Във Фейсбук, като изключим корпоративните страници и разните групи, всичко друго е над 90% натурално. Затова и тежестта на социалните мрежи ще расте.

Огромна част от линковете в социалните мрежи са точно натурални. Във Фейсбук, като изключим корпоративните страници и разните групи, всичко друго е над 90% натурално. Затова и тежестта на социалните мрежи ще расте.

Закупуването/Продаването на линкове ? Иначе какво имаш предвид натуралните линкове във социалните мрежи ? Децата които споделят клипове от vbox или уебмастърите с много followers които рекламират в twitter 🙂 На мнение съм, че % на такива линкове е под 10...

Тези дни, покрай black friday се нагледах на натурални връзки, така че 100% подкрепям мнението на scoobydoo - големите (първите), полезните и забавните ги получават в огромни количества ... Останалите ... просто не са си свършили добре работата 🙂

С други думи, ако не си голям, полезен или забавен, ду хаст?

Оги е прав

а и SEO следва логиката на живота

човек говори за и е благодарен на хора, които са му помогнали, полезни са му, приятни или забавни

така че - може и да не си много голям, но ако си приятен на някой, интересен и полезен - той ще те линкне (или ше ти благодари в реалния живот - това е най-нормалното, според мен) 😀

е, другата страна на монетата е хейта - и в уеб, и в живота

Аз имам сайт, който получава много директни натурални линкове. 😀
Жалко, че хората рядко се сещат да пускат линкове, но ... и от уста на уста не е малко. 🙂

Re: За: Съществуват ли натурални линкове ?

Re: За: Съществуват ли натурални линкове ?

С други думи, ако не си голям, полезен или забавен, ду хаст?

Тогава трябва да си богат и да плащаш за link building 🙂

Като се замисля или трябва сайта ти да е полезен, смешен, уникален.. или трябва да е на другата противоположност.
Като пример мога да посоча сайта на фалиралата АлмаТур, толкова линкове събра покрай фалита, че чак не е истина.

ама всички сме си нагласили да следим кога ще изтече домейна им, а ? 🙂

Back
Горе