G
Guest
Guest
Здравейте,
Виждам че тук фокусът ви е основно върху PPC и подобни, но аз искам да повдигна една тема, която е по-ориентирана върху organic search-а, таргетираната публика ( истински бизнес, хора идващи с определена цел на даден ресурс/сайт, а не просто да щракат ).
Искам да отбележа, че не "си меря онази работа", бих искал да имаме конструктивна дискусия.
Едни от последните ми проекти - един в Германия, един в UK и един worldwide резултатите са следните:
Ще се радвам ако споделите с какви обеми конкуренция се справята и вие!
P.S. няма нужда да уточняваме, че става дума за ключови търсения, носещи трафик, а не просто изплуващи отгоре. За такава корекция стана дума с последното в списъка.
Виждам че тук фокусът ви е основно върху PPC и подобни, но аз искам да повдигна една тема, която е по-ориентирана върху organic search-а, таргетираната публика ( истински бизнес, хора идващи с определена цел на даден ресурс/сайт, а не просто да щракат ).
Искам да отбележа, че не "си меря онази работа", бих искал да имаме конструктивна дискусия.
Едни от последните ми проекти - един в Германия, един в UK и един worldwide резултатите са следните:
- Germany ( google.de, физически тестове - прокси и клиент ) - около 1 910 000 rivals, 5-та позиция, 2 думи, стабилно от март ( от CeBit насам ).
- UK ( google.co.uk, същата среда - проксита при мен и клиента и негови познати на място ) - about 23,000,000 rivals, 2 думи, 6-та позиция, 12 дена от началото на проекта, и продължава. Беше някъде в 100 и незнам си кои в началото.
- един от worldwide проектите, резултати от google.com 1,860,000 при едната двойка думи, първо място, стабилно от ноември 2008 насам. 108 000 000 при друга двойка думи, носеща основния таргетиран трафик, първите две.
- Български проект - двойка думи, носеща му все повече трафик, целенасочен и прецизен 🙂. ~4 600 000 competitors, в момента сме на 21-ва, истината е че там се насочих погрешно в началото, и от няма и два паса го коригирам. А и българския пазар е много див и бесен, нали 🙂 В това му е чара!
Ще се радвам ако споделите с какви обеми конкуренция се справята и вие!
P.S. няма нужда да уточняваме, че става дума за ключови търсения, носещи трафик, а не просто изплуващи отгоре. За такава корекция стана дума с последното в списъка.
Последно редактирано: