Телевизии и сайтовете в Интернет

• Автор Автор lipa
  • Начална дата Начална дата

lipa

New member
Правя тази тема понеже от много време се дразня на отношението на телевизиите и рекламата на сайтове от Интернет. В момента по НОВА телевизия дават предварването на Сашо Диков и говорят за някакъв пенсионер от Бърдарски геран дето пасе кравите с лап топ. Добре де питат го, кои сайтове харесвате:той каза някакъв сайт за гълъби и те от страх да не би да направят реклама на на сайта веднага включиха сигнала за заглушаване и се чу само ......нет. Обачее защо лижат задниците на vbox7.com, ютуб, гугал,фейсбук, дори и нашата Замунда беше спомената без сигнал за заглушаване на звука. Защо според вас критерия е различен за малките сайтове, какъвто предполагам е сайт за гълъби, който беше заглушен и гигантите в Интернет та дори те и да са пиратски , като някой от горе споменатите

Re: Телевизии и сайтовете в Интернет

Говорил съм по този въпрос с един познат който работи в bTV. Изводът от разговора беше следния: Когато споменат всеобщоизвестен сайт, не го броят за реклама, защото е ясно, че всички са запознати с дадения сайт и реално се насочва вниманието към случката за която се говори. Когато обаче се спомене името на непопулярен сайт се получавало обратен ефект. Когато никой не е чувал за този сайт и се намира на pc-то в този момент, инстинктивно веднага влиза да провери за какво става дума.

Изводът за мен беше следния: Като се спомене youtube, едва ли ще влезеш да видиш сайта защото е логично, че вече си запознат с него, но ако споменат "твоят непопулярен сайт" много хора ще цъкнат да видят "какъв пък толко е тоя сайт, че го споменават по телевизията".

Ще се включа и аз:
Според мен трябва да има свобода и хората свободно да споделят имена на такива сайтове, тъй като зрителите в подобни случаи имат изгода в този контекст.

Това в България след няколко години ще се оправи, сега го изрязват - ще се оправи когато озреем още малко...
Те в началото и фейсбук не искаха да го споменават, а го наричаха "социалната мрежа", но вижте сега ... 🙂

Просто и ясно е, ако в дадено предаване зрител представя кауза или идея, без търговска цел - то спокойно трябва да се опомене сайт!

За: Телевизии и сайтовете в Интернет

Защото конкуренцията тук не е на качество и усъвършенстване, а в това да оцвъкаш конкурента си.
Защото ако гълъбите. сом е мой и ти го натряскат по тв ефира и конкурента разбере, ще изпрати веднага отворено писмо до бТВ, Бутрос Гали, ООН, Китайската Народно комунистическа партия, до съда в ЕЙРЕ, до мин. председателя на Англия, ще осере всичко де що има, само за да ти покаже, че може да кендза. А понеже неговия сайт никой не го е чувал, за това ще пишат за гълъбите точка сом.

Реално погледнато кой "натурално и чисто" български сайт е споменаван някога по телевизията? И имам предвид най-големите телевизионни медии, защото при по-малките нямам наблюдения.

За Х на брой години съм видял всичко на всичко не повече от 3-4 сайта, направени от българи. Всичко останало е извън пределите на страната, споменати сайтове при обществени поръчки или някакви подобни, бих ги нарекъл, "спорни" сайтове като Замунда, която в крайна сметка е позиционирана извън пределите на нашата страна.

Преди около две години относно една реклама и представяне на нова идея, зародила се от българския сайт, правих запитване дали ще споменат домейна в предаването и отговора беше, че срещи четирицифрена сума всичко е възможно 🙂 Помня и един случай относно откриването на първия център за масажи с рибите Гара Руфа - бяха поканили управителя на същия център в Нова телевизия при Гала и искаха за всяко едно споменаване на сайта по 4000 лв.

Реално погледнато кой "натурално и чисто" български сайт е споменаван някога по телевизията? И имам предвид най-големите телевизионни медии, защото при по-малките нямам наблюдения.

За Х на брой години съм видял всичко на всичко не повече от 3-4 сайта, направени от българи. Всичко останало е извън пределите на страната, споменати сайтове при обществени поръчки или някакви подобни, бих ги нарекъл, "спорни" сайтове като Замунда, която в крайна сметка е позиционирана извън пределите на нашата страна.

Преди около две години относно една реклама и представяне на нова идея, зародила се от българския сайт, правих запитване дали ще споменат домейна в предаването и отговора беше, че срещи четирицифрена сума всичко е възможно 🙂 Помня и един случай относно откриването на първия център за масажи с рибите Гара Руфа - бяха поканили управителя на същия център в Нова телевизия при Гала и искаха за всяко едно споменаване на сайта по 4000 лв.

Не си прав и не приемам, че за Х на брой години си видял всичко! Недей да обобщаваш, без да знаеш всичко, ама наистина всичко!

Пример: мой сайт е споменаван по телевизията, по btv, същият този мой сайт е споменаван и в Канал 1. Не съм искал - не съм направил така, че да се говори за него или за други мои сайтове и по други телевизии! И всичко това без пари, без и 1 стотинка да съм дал.

Така, че по-спокойно с изводите, всичко може да се направи, но само ако подходите правилно към съответната ситуация!

Не си прав и не приемам, че за Х на брой години си видял всичко! Недей да обобщаваш, без да знаеш всичко, ама наистина всичко!

Пример: мой сайт е споменаван по телевизията, по btv, същият този мой сайт е споменаван и в Канал 1. Не съм искал - не съм направил така, че да се говори за него или за други мои сайтове и по други телевизии! И всичко това без пари, без и 1 стотинка да съм дал.

Така, че по-спокойно с изводите, всичко може да се направи, но само ако подходите правилно към съответната ситуация!
Е айдеее и ти полека в същия този твой сайт, ти м беше писал в лично съобщение:

//edit gvv

Извинявай, но като видях това което си написал не се сдържах просто да ти припомня какво си ми писал в лично съобщения на твоя сайт.

Последно редактирано от модератор:

Странникът, аз изказах мнение по въпроса. Къде въобще обобщавах, казвах че съм видял всичко и съм правил изводи?!

На 100% съм убеден, че няма как да знаеш аз какво съм видял, тъй като дори не ме познаваш. Ще те помоля да четеш по-добре и да внимаваш в прочетеното, защото аз говорех за моя опит и моите наблюдения. Абсолютно никой не съм обвързвал с моите виждания и не съм правил никакви изводи, дори едва ли не "генерални", за които ти говориш. Дори започнах изказа си с въпрос, за да провокирам именно хора като теб, чиито сайтове са споменавани, да напишат мнение как е станало 🙂

Ако желаеш да помогнеш за развитието на темата, можеш да споделиш как си подходил правилно към ситуацията и си успял да видиш сайта си по водещите телевизии 🙂

За да покажат български сайт по телевизията, трябва да е предизвикал някакъв голям обществен отзвук, а това е много трудно да стане. Трябва да или нещо скандално или нещо изключително полезно, или пък някаква уникална и гениална идея, защо не и копие на вече такава от някой малчуган 🙂 За пример шумът около копието на фейсбук направено от ученик - facebox ли беше, забравих го 🙂

А също трябва да се уцели и подходящ момент, в който няма нищо друго за показване. Сайтовете не са топ приоритет на нашите телевизии освен ако не са техните.

Трудно е, много е трудно да го постигнеш това без да си платиш за реклама 😉

bgseoeu - така си помислих, че обобщаваш, ако съм сгрешил и не съм прав - извини ме, не съм искал да те обидя. Иначе на въпроса ти как съм подходил правилно - BRAIN_PAIN след теб го казва много добре. Всичко е съвкупност от фактори, които трябва да се вземат предвид: времето, нишата, да се уцели точния момент, актуалност и разни такива други "дребни" на пръв поглед неща.

lipa - даже и не заслужаваш да ти обръщам внимание. Показваш лична кореспонденция, което е недопустимо и ще бъде докладвано на админите. Още повече, след като си казал "А", кажи и "Б". Кажи как се регистрира за да спамиш. Кажи на това писмо ти отговори ли и какъв ти беше отговора? А ще кажеш ли защо се регистрира с женски никнейм?

А замисляли ли сте се, че СЕМ може да налага глоби за "скрита реклама"? 🙂

Разбира се, че може да се наложат глоби, когато става въпрос за скрита реклама. Трябва много да се внимава.

В съответното писмо нямаше абсолютно нищо лично, истината, е че ви подадох ръка и ви предложих съвместно развитие вие се опитахте да я отхапете и взехте да се изтъквате колко сте велики с вашия сайт. На вашият сайт аз не съм спамил и да си запълниш контактните данни в профила като си напишеш интернет страницата, това не е спам! Това че са ви давали по телевизията не ви дава право да сте не учтив!

Ама ти сериозно си вярваш. :clap:
Всякакъв спор и комуникация с теб е излишна.

Ама ти сериозно си вярваш. :clap:
Всякакъв спор и комуникация с теб е излишна.
Щом казваш.... Ама и по 100 телевизии да те дават пак те бия по параметри))))

Аз не се включвам в тази игра, на мерене на... . Един продукт, в конкретния случай сайт си има цел за която е създаден. Моят сайт си оправдава целите, и всичко вложено в него, останалото е въпрос на болни амбиции. Всъщност това и не е мой сайт, но това са подробности.

А пък и всъщност не се занимавам само с един сайт, що говорим само за това? Целта на темата беше как да си направим реклама по телевизията на сайтовете ни, ако не бъркам? Е, има начин, тези начини се споменаха в по-предни мнения. 🙂

Back
Горе