Тея дето продават фейсбук страница какво именно продават?

lipa

New member
Какво значи продавам фейсбук страница . Това ми звучи като продавам си скайп логина... или пощата ... какво именно продават тея хора каква може да е ползата от тези страници ?

Re: Тея дето продават фейсбук страница какво именно продават?

Не се обяснявай как ти звучи, а напиши в гугъл "какво е фейсбук страница?".
Има също и много хубави теми във форума специално за социалните медии.

Какво значи продавам фейсбук страница . Това ми звучи като продавам си скайп логина... или пощата ... какво именно продават тея хора каква може да е ползата от тези страници ?

Една кадърно направена страница във фейса си е изключително добър източник на трафик. Трафикът означава приходи - това продават

Какво ще рече кадърно направена:
1. с определена (трайна) тематика
2. добре модерирана (т.е. без всякаква плява и разпасани изказвания от потребители)
3. с ясна и добре подбрана аудитория
4. с голям брой почитатели от съответната аудитория
5. с качествено съдържание (по темата, интересно подбрано)

За: Тея дето продават фейсбук страница какво именно продават?

Благодаря спретнах ми сече и група и страница , а кое от двете според вас е по- изгодно ?

За: Re: Тея дето продават фейсбук страница какво именно продават?

извинявам се, че ще си правя линк билдинг

BullBlogger: Как да докараме безплатен трафик от FaceBook

виж тази статия - писал съм я преди около година точно по темата.

Линкът е полезен благодаря!

Продават потребителите, които всъщност не знаят користната цел на собственика и вярват в мотото написано за страницата, като примера "Нека се обичаме" "Кучето, твоя най-добър приятел. Което всъщност се явява една голяма лъжа. Да събираш маса хора под някакакво име или кауза, за да им продадеш членството.

Такъв е живота... Ако се огледаш наоколо ще осъзнаеш, че си член в безброй такива клубове, фен страници, форуми...
Във всяка една страница си продаван на рекламодателите...

Една кадърно направена страница във фейса си е изключително добър източник на трафик. Трафикът означава приходи - това продават

2. добре модерирана (т.е. без всякаква плява и разпасани изказвания от потребители)

Вярно - преди 1 година 🙂. FB все по-малко продава... и тенденцията е все по-малко да продава, ако не променят нещо.

Съгласен съм за трафика. Но идеята e дали ще имаш възможността да го превърнеш този трафик в клиенти, като голяма част дошла от него няма да е запозната с това което предлагаш. 1000 посетители от страницата 'Обичам си котката' не са по добре от 50 от ключова дума 'Климатици София Цени' ако продаваш климатици.
Според мен закупуването има по голяма полза от СЕО гледна точка отколкото трафик, стига Google да е глупав и да не види, че фен страницата която линква към теб няма много общо със сайта ти.

P.S. статииката е много добра

Последно редактирано:

Вярно - преди 1 година 🙂. FB все по-малко продава... и тенденцията е все по-малко да продава, ако не променят нещо.
FB страниците продават малко или ФБ рекламата?

Съгласен съм за трафика. Но идеята e дали ще имаш възможността да го превърнеш този трафик в клиенти, като голяма част дошла от него няма да е запозната с това което предлагаш. 1000 посетители от страницата 'Обичам си котката' не са по добре от 50 от ключова дума 'Климатици София Цени' ако продаваш климатици.
Според мен закупуването има по голяма полза от СЕО гледна точка отколкото трафик, стига Google да е глупав и да не види, че фен страницата която линква към теб няма много общо със сайта ти.

P.S. статииката е много добра

Аз говоря за смислена страница свързана с тематиката на сайта ти. Ако от страница "аз обичам котката си" линкна към сайт за климатици действително едва ли ще има някакъв особен ефект, но ако пускам линкове към сайта си за котки и консумативи за отглеждане на котки вероятно ще има полза. Скромното ми мнение е, че страниците трябва да се правят за всеки конкретен проект и да се направят максимално смислени и таргетирани без да изглеждат спамерски. М др една страница "Обичам котката си" може да бъде както безсмислена страница тип "кауза" така и пълноценен канал за комуникация с потенциални клиенти. Фейсът все още не е за подценяване като източник на таргетиран трафик

FB страниците продават малко или ФБ рекламата?
И двете са надолу, но ефективноста на страниците е много надолу. И не говоря само за страници, които продават линкове, самите страници на уеб магазините водят по-малко клиенти.
FB рекламата за момента все още държи някакви нива, но не може да се сравнява с AdWords в search...

Аз говоря за смислена страница свързана с тематиката на сайта ти. Ако от страница "аз обичам котката си" линкна към сайт за климатици действително едва ли ще има някакъв особен ефект, но ако пускам линкове към сайта си за котки и консумативи за отглеждане на котки вероятно ще има полза. Скромното ми мнение е, че страниците трябва да се правят за всеки конкретен проект и да се направят максимално смислени и таргетирани без да изглеждат спамерски. М др една страница "Обичам котката си" може да бъде както безсмислена страница тип "кауза" така и пълноценен канал за комуникация с потенциални клиенти. Фейсът все още не е за подценяване като източник на таргетиран трафик
100% нещата са така. Идеята ми беше, че трудно може да купиш страница близка до това с което се занимаваш защото повечето са общи. Разбира се, че най голям ефект има линк от страница със същата тематика.

И двете са надолу, но ефективноста на страниците е много надолу. И не говоря само за страници, които продават линкове, самите страници на уеб магазините водят по-малко клиенти.
FB рекламата за момента все още държи някакви нива, но не може да се сравнява с AdWords в search...
Не съм съгласен за страниците. Иначе за рекламата във фб съм 100% съгласен. Конверсията е ужасна, за разлика от adwords, но и цената във фб е 2-3 цента на клик 🙂

Аз говоря за смислена страница свързана с тематиката на сайта ти. Ако от страница "аз обичам котката си" линкна към сайт за климатици действително едва ли ще има някакъв особен ефект, но ако пускам линкове към сайта си за котки и консумативи за отглеждане на котки вероятно ще има полза.

Аз мисля че от всеки follow линк има смисъл, въпроса е колко са. Разбира се че е по-добре да са тематични, но не всеки път се намират.

Back
Горе