Това проблем ли е ?

hidroresurs

New member
Здравейте, скоро изградих сайт на бащината фирма с друпал 7.
Бих искал да попитам това грешно ли е, например:
Страницата Сондиране, има заглавие(title) съдържащо думата сондиране, description-a на link-a също съдържа думата, отделно има и h1, което е сондиране а и на самата картинка, под менюто пише Хидроресурс ЕООД - Сондиране. Та въпроса ми е това може ли да бъде проблем за google, възможно ли е да се накаже сайта ?
И ако имате и други съвети бих искал да ги чуя 🙂
Въпросният сайт е hidroresurs.com, ако желаете да видите за какво говоря.

Последно редактирано:
Re: Това проблем ли е ?

Премахнах сондажи от title-a и description-a(там пак има сондажи за вода), а за съдържанието ще гледам да добавя каквото мога и искам да не изглежда като спам самото съдържание.
Приемам и други съвети 🙂
Исках да попитам от къде се добавя подписа в този форум(потърсих, но не намерих) за да мога да сложа линк към сайта с текст Сондажи за вода ?

Последно редактирано:

Линка ти начало не трябва да е с думата начало, а с ключова дума. Също защо сочи към някаква страница, като не се отваря такава при цъкване, а се отваря началната страница?

За подписа да явно трябва да имам 20 мнения.
Направих линка за начало да е За Нас и като го посочиш да излиза "сондажи"(като title на линка не като самата връзка).
А за второто мисля, че също те разбрах и го оправих.
Благодаря ти отново за съветите.
EDIT: KOBRETI - да картинката води към началната страница и пътя е /, но сега не е ли по-добре и като линка в менюто е направен така ?

Последно редактирано:

Да верно, забравих за логото. Но все пак не ми е ясно този линк на първия бутон защо е така. Той отново води към началната страница, явно с някакъв редирект.

А да това ... Това е един модул, който избягва дублиране на съдържанието.
global redirect се казва и търси URL алиас на конкретният линк и те пренасочва(301 redirect) ако намери.
Не знам защо пък пренасочва така с началната страница, но аз вече съм му задал да отива директно на началната така, че няма нужда от пренасочване 🙂

Последно редактирано:

Аз лично бих си оставил "Начало" - все пак сайта го прави за потребителите, а не за Гугъл...

Ако е толкова фатално този линк да носи друг анкор с ключова дума, направим image replacement на логото и сложи линка му в div, който съдържа съответната ключова дума...

Мисля накрая да го направя линка в менюто да е Начало с title - Хидроресурс ЕООД - Сондажи и Проучвания.
Изглежда ми най-добре, а предполагам няма да има съществена разлика.

Последно редактирано:

Имам друг въпрос и за да не правя нова тема ще го задам тук.
Използвам google analytics за да следя трафика на сайта и линковете.
Преди 2 дена качих новия сайт на хостинга. Стария сайт последно беше стигнал до 25 уникални посещения. След един ден на работа на новия сайт от 25 паднаха на 5, което е напълно възможно, но днес забелязах, че са паднали на 0, което е невъзможно, защото самия аз съм посещавал сайта и съм убеден, че и един приятел го е посещавал също. Та въпроса е защо реагира така analytics и как да го поправя ?
ето и графиката: http://prikachi.com/images/90/3833090I.jpg

Ами много просто - в момента нямаш кода на аналитикса в сайта и гугъл няма как да разбере, че някой го посещава. А тези 5 посещения, които ти е отчел в началото явно са от кеша на стария сайт.

Ами много просто - в момента нямаш кода на аналитикса в сайта и гугъл няма как да разбере, че някой го посещава.
Би било добре да е вярно, но не е. Гугъл взима информация по няколко канала - гугъл тулбар, Файърфокс, Опера и сигурно още десетки знайни и незнайни начини.

Би било добре да е вярно, но не е. Гугъл взима информация по няколко канала - гугъл тулбар, Файърфокс, Опера и сигурно още десетки знайни и незнайни начини.

Tой гугъл много работи знае, ама ако нямаш кода на аналитикса в сайта, няма как в отчетите в аналитикс да ти се появи информацията, която знае.
Или може би искаш да ми кажеш, че само ако си добавя сайта в аналитикс и не съм добавил кода в сайта ще ми отчита някакви статистики на база информации от тулбарове и други незнайни канали?

Само, че файла за потвърждаването ми е в сайта. След като качих сайта веднага го потвърдих и то ми изписа, че всичко е ок. Файла съдържа - google-site-verification: google4065f43aeb82be2e.html и се намира в /google4065f43aeb82be2e.html .(Нали имате предвид това под кода или ?)

Само с този файл няма да стане.
С това, че този файл го има на сървъра ти само доказваш, че си собственик на сайта.
Трябва някъде между body таговете да сложиш един javascript, за да ти отчита посещенията. Самия скрипт трябва да вземеш от твоя си акаунт в аналитикс.

Намерих го този код, но преди съм сигурен, че работеше и без него, защото знам, че не съм добавял код преди това. Ще го сложа кода, но може ли да препоръчате и друг туул за следене на посещенията.
EDIT: Намерих си туул .

Последно редактирано:

Да попитам opensiteexplorer.org прави ли някакви записи, защото добявам много линкове, от източници които отчита на други сайтове и то постоянно си показва същите резултати. И ако прави записи, кога ще го провери backlink-овете наново ?

Back
Горе