SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Точен брояч на посещенията, кой?

signboard

New member
Здравейте,
имам въпрос, ползвам за сайта си tyxo,също и на самия хост awsats.
И двата показват различно. Например за вчера, awstats показва 450 посещения, а tyxo ми показва само 280. Винаги има разлика голяма.
Как да разбера кое е реално? Има ли някой друг брояч с който да сравня, някой който сте забелязали че е точен? Да слагам освен аналитикс?
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

слагай аналитикса, няма какво да си губиш времето с други
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

За тези, които не са наясно с понятието Visits в Awstats предлагам следния адрес: http://awstats.sourceforge.net/docs/awstats_glossary.html Самия Awstats не отчита само UV.....

Досега не съм видял хостинг апнел с analytics или tyxo, а по вярна информация за посещенията на един сайт от логовете на сървъра няма.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

Аз лично бих препоръчал да си гледаш GOA, но все пак тествай piwik. Статистиката е много подробна. -са и е, че товари доста и е хубаво да я направиш да се update по-рядко. (24 примерно) :)
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

Всъщност не е важно колко е точен броячът, а дали ти дава база за сравнение с другите. В това отношение Tyxo е много полезен. Можеш да си сравниш постижението с конкуренцията и с останалите големи на българска почва. Като за пред рекламодатели можеш да извадиш сравнителни таблици и да ги покажеш, което е много полезно.

Аналитикс също е полезен, въпреки че не можеш да гледаш постиженията на конкуренцията. Поне се ползва масово и данните от него също имат тежест пред рекламодатели.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

При подобен софтуер за анализ не е толкова важна точността на измерените данни, колкото обработката им в последствие и изводите, които могат да се изведат. Примерно определянето на степента на отпадане, средното време за престой, средният брой посетени страници от потребител... За тези неща не е фатално, ако примерно 10% от посетителите нямат JavaScript или го блокират. Важни са изводите. Самите Гугъл постоянно го повтарят.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

... и данните от него също имат тежест пред рекламодатели.
Рекламодателите ползват Гемиус.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

Според моите наблюдения, разликата между Тухо и Аналитикс е минимална, т.е. ако приемем, че те са верни, то AWStats би трябвало да грешат нещо.
И по мои наблюдения е така. Ползвам тиксото и аналитика и си показват почти еднакво.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

Тиксото има едно друго предимство - дава линк, който Г отчита. :D
Иначе сравнението с други сайтове е полезно, да.
Затова си направих и екстенжън и си го ползвам постоянно.
На един клик виждам моите + конкурентните сайтове, което ми дава информация ако има аномалии и т.н.
Аналитикс пък го ползвам за въпросните изводи - резолюции, видове браузъри, кое се гледа най-много и т.н.
 
Re: Точен брояч на посещенията, кой?

Рекламодателите ползват Гемиус.

Хехехе, прав си. Забрави да кажеш че и сами си правят класации и си се класират в топ 100 на бг сайтовете, топ 50 и отп 10 - все едно няма други броячи :) Абсолютна манипулация и невярна статистика за да могат да си продават рекламите!
 
Последно редактирано:

Горе