Трафик танци ! - Панда? Г Наказание? Помагайте

maiak

New member
Здравейте,

Моля погледнете графиката – тя е много красноречива (точно 2 месеца е периода с „вълните”). Някой имал ли е подобен случай ?
Графиката показва трафика.

Става дума за англоезичен продуктов сайт.
Мерките взети още при първия спад:
- Добавяне на canonical tag
- URL normalization през Webmaster Tools – изключени са URL с нежелани параметри
- Добавяно е ново съдържание
- Текстовото съдържанието е преместено преди продуктовото (above the fold)
- Текстовете са проверени и минават Copyscape
- Вкарани са HTML5 + Microdata
- Целия сайт е преровен наново от ботовете и от 170 000 се изчиства до реалните 20 000 индексирани страници

Но, явно това не е достатъчно...

Ако някой може да помогне като даде съвет или направи предложение, нека пише в темата или да ми прати лично съобщение.

П.С.
Няма съобщение за нарушение в Webmaster Tools
Външно SEO в този период не е правено.
А преди това има един бласт 5000 форумни профила към домейна (беше неразумно) – казвам го, но не очаквам това да е причината за тази графика.

Последно редактирано:
Re: Трафик танци ! - Панда? Г Наказание? Помагайте

какво е изобразено на графиката?
Виж отчета с ключовите думи, дай му интервал - от дата на първия спад до 30 август Compare to Past - ще видиш по кои думи си назад с трафика.Това е в случая, ако не следиш позициите.

Иначе - гледаш по кои ключови думи си паднал.

Здравей GVV,
благодаря ти за бързия отговор.

Графиката показва трафика (пропуснал съм да уточня).

Направах сравнението с ключовите думи, но те просто са 13,772 (това е продуктов сайт) и не знам как да направя анализ. Все пак има няколко основни (не много конкурентни) думи - при спадовете в трафика сайта в SERP-a e на 2-3 страница, иначе е на 1-ва.

Панда ъпдейтите оказват силно влияние върху сайтове с некачествено съдържание. Разбира се, некачествено е много субективно и от алгоритъма пострадаха много хубави сайтове.

Като продуктов сайт вероятно имаш доста (и малко като количество) дублирано съдържание и вероятно това ти е проблема. Толкова без боб и леща.

Панда ъпдейтите оказват силно влияние върху сайтове с некачествено съдържание. Разбира се, некачествено е много субективно и от алгоритъма пострадаха много хубави сайтове.

Като продуктов сайт вероятно имаш доста (и малко като количество) дублирано съдържание и вероятно това ти е проблема. Толкова без боб и леща.

И аз така си помислих, въпреки че не знам дали тази графика означава Панда ъпдейт. Съдържанието минава Copyscape, не знам колко по-строг е алгоритъма на Г.

Имам ли основание да подам Request for Reconsideration ?

Има ли резки промени в количеството индексирани страници ? Да предположа ли, че bounce rate ти е много нисък?

Има ли резки промени в количеството индексирани страници ? Да предположа ли, че bounce rate ти е много нисък?

Здравей nikkola,
индексираните страници умишлено са намалени от 170 000 на 20 000 (премахнати са сортировки, страниране и т.н.) с цел да се избяга от дублирано съдържание. Но това не пречи новите страници да се индексират.

Bounce rate е между 40-50%

Здравей nikkola,
индексираните страници умишлено са намалени от 170 000 на 20 000 (премахнати са сортировки, страниране и т.н.) с цел да се избяга от дублирано съдържание. Но това не пречи новите страници да се индексират.

Bounce rate е между 40-50%

Броя на индексираните страници го пропуснах първия път. Пратил съм ти лично съобщение.

Пратих лични на хората, които се поинтересуваха.
Благодаря на всички, които се отзоваха с коментар.

Back
Горе