SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Турски хакери хакнаха сайтовете на български министерствa

tipin

New member
Турската онлайн организация „Ayyildiz Team”, която преди време удари сайтовете на партия „Атака”, сега хакна сайтовете на две български министерства.

Сайтовете са на министерството на земеделието ( http://www.mzgar.government.bg ) и на регионалното развитие ( http://www.dnsk.mrrb.government.bg ).

Те все още се пренасочват към друг адрес, където на английски и турски пише следното:

"Тъй като държавата не реагира на разрушаването на турския паметник-чешма, засега два ваши министерски сайта са хакнати."

Групата, която хакна и сайтовете на партия „Атака” и на вестник "Атака" миналата година, съобщава, че са хакнали сайтовете в знак на протест срещу разрушаването на турския паметник в бургаското село Трънак.

Хакерите са качили на интернет страницата, към която се пренасочват сайтовете на земеделското министерство и на МРРБ, и самия видеоматериал с разрушаването на турския паметник.

На него се вижда как двама маскирани мъже удрят с кирки плочата, а след това единият изписва със спрей: "ДПС вън" и "Убийци".

В сайта на организацията (http://www.ayyildiz.org/) има послание, който гласи "Ние сме в служба на великия турски народ", цитат от Кемал Ататюрк.

От Министерството на земеделието заявиха, че са информирали за случая компютърните специалисти, които поддържат сайта им.

Вече е уведомена и полицията.
ot dnes.bg

Няма да коментирам нищо, защото съм бесен...
Няма ли кой да оправи сайтовете!!!
Още се зареждат простотии
 
Re: Турски хакери хакнаха сайтовете на български министерствa

могли хакнали...
като се научат да си плащат като хората са системните администратори може и да се проблемят нещата, ама до тогава, съмнявам се
 
Re: Турски хакери хакнаха сайтовете на български министерствa

ми има и друга логика...виж "КОИ" са шефовете на тези министерства и после може да дискутираме защо още седи редиректа :(
 
Re: Турски хакери хакнаха сайтовете на български министерствa

Добре бе, наругах ги малко в dnes.bg и ме изтриха ... ама модератора не трие някакъв резак, дето ни нарича гяури... :mad: :mad: :mad: :mad:
 

Горе