Търся онлайн инструмент за RSS

irgy.net

Senior Member
Търся безплатен онлайн инструмент, който да ми генерира RSS по зададени:
1.урл
2. заглавие
3. описание

Примерно днес вкарвам 10 адреса, но да може утре да вкарам 2 , други ден n и т.н. ( да не е еднократно)

Приложение: Трябва ми за да мога да си публикувам подбрани връзки от различни сайтове в този rss -> статус.нет сайтовете и други подобни, които генерират съдържание от рсс

Re: Търся онлайн инструмент за RSS

Аз ползвам RSS Fetch.

Има малко забележеки по него, ама в темата Г. Матеев ги е фикснал.

Аз май не се изразих правилно. Трябва ми инструмент който създава рсс , а не да ми парсва такъв във хтмл.

irgnet, ако беше лесно щеше всеки да може да открадне всичко каквото си иска в интернет.

Уточни че ти трябва онлайн инструмент който създава рсс от html страница - задаваш му урл адреса, то взима точно това дето ти трябва и го прави на рсс, ти го вкарваш в агрегатор и всичко спи.

Искаш доста добър скрапер с две думи, а и безплатен - дай линк тук и темата в тоя форум ще стане свръх посещаема за нула време.

Има такъв инструмент - само това мога да кажа. Да безплатен е, да, използвам го, но си иска писане вътре в него за да успееш да го накараш да прави това дето ти го искаш.

Последно редактирано:

Аз пък не разбрах какво иска 🙂 Всички гадаете, а има още доста възможни варианти.

irgnet, искаш да правиш rss канал, но от къде ще идва информацията? От твоя база? От файлове? Скрапване на html (както предположи 3dweb)?

Така, калинчо май най-добре ме разбра, но искам онлайн да е.
Аз си вкарвам ръчно информацията. Не желая да ползвам мой домейн, иначе можеше да си го правя на компа и после да ъплоудвам.
3dWeb - Много добре знам какво е скрапер, но не ми е нужен.

Сега пак да обясня идеята каква е.

Имам примерно 150 рега в статуснет сайтове, вкарани в twitterfeed + 100-тина в blogtronix мрежи. Искам примерно адреса domain.com/alabala да го вкарам в рсс , който се отпчатва във въпросните няколко стотин сайта. Дори да направя нов феийд, за тези произволни адреси, с яху пипетата ще го добавя към основния. Проблем ми е добавянето на итеми към rss. Опитвах да го направя в яху пипес, но не ми е ясно.
Надявам се изясних какво ми трябва.

Ако му намерите безплатното решение, пратете го и на мен, ще черпя и аз 🙂 🙂 🙂 ... а дотогава ще ползвам платените инструменти за целта.
За постване в статуснет се обърни към Марто Лазаров.

За постване в статуснет се обърни към Марто Лазаров.

Добре, че го спомена 🙂 От месец е готово, ама все не го пускам:
http://wms-tools.com/statusnet (все още го няма в менюто)

Другият вариант, който се сещам и може да правиш е ... постваш всичко в twitter акаунт и линка към профила се явява и RSS feed. Ползваш си него 🙂

mlazarov, мерси. Аз от колко време те врънкам да пуснеш да го видя 🙂
Дай повече инфо, препоръчителни настройки?

Всъщност при тест извежда за момента това:
Код:
A Database Error Occurred
Error Number: 1064

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND `host_active` = 1 ORDER BY RAND()' at line 3

SELECT * FROM (`hosts_statusnet`) WHERE `host_id` IN () AND `host_active` = 1 ORDER BY RAND()

Последно редактирано:

Back
Горе