Търся подходящ CMS

• Автор Автор Dimo
  • Начална дата Начална дата

Dimo

Active member
Опитвам се да направя сайт за промотиране на музикални изпълнители. Можете ли да препоръчате подходящ CMS, който да изпълнява следните изисквания:
  1. При регистрацията изпълнителя да получава собствена страница или страници, които сам да администрира.
  2. Да е с улеснено въвеждане на текст, снимки, медия (външна), събития.
  3. Добре е да има календарна система, която да показва предстоящите събития от всички потребители групово.
  4. Ниско натоварване на сървъра.
  5. Коментарна система, но това не е задължително.
  6. Някаква система за рейтинг по брой преглеждания.
Май е това.

За: Търся подходящ CMS

изискване 1, 5 и 6 автоматично изключват изискване номер 4. Иначе мисля, че Wordpress MU би трябвало да ти свърши работа, но ще трябва да помислиш за сериозен сървър, ако очакваш сериозен трафик.

Много CMS-и могат да ти свършат тази работа, но без допълнителна работа и модификации няма да стане. На първо четене Drupal и Wordpress.

Ти му даде най-тежкият пример. Аз използвам WP и забелязвам, че много нови български уебсайтове също се "открехнаха" за възможностите й и стартират с нея.Навън отдавна е така.

Но моето мнение е, че WP не става за това което търсиш, може да ти послужи за основа, но много семпла. Пробвай Social Engine 4 или Dolphin, но те са за изграждане на социална мрежа и също имат нужда от много игра по тях

Re: Търся подходящ CMS

Сънчо - би ли си обосновал частта от мнението с тежките работи, защото можем доста да поспорим ...

Това, което съм му предложил се прави без допълнителни модификации по кода - само инсталиране и настройка по принцип

Re: Търся подходящ CMS

@Dimo - За тази цел и аз също бих изпозлвал "Joomla (CMS) + EasyBlog (Компонент) + JomSocial (Компонент)" двата компонента за са добре направени с функционалностите които искаш.

Благодаря на всички. С джумла съм добре запознат, но за съжаление поне моят опит показва, че това не е CMS, който да държи на голямо натоварване. Поради тази причина не искам да тръгвам с него, защото ако случайно проекта се наложи (за което естествено ще се боря) очаквам посещения от рода на 50-60к дневно и ако трябва тогава да преправям всичко сами си представяте колко потребители ще загубя ако нещо се обърка.
Между другото не искам темата да става за/против определен CMS. И джумла и уърдпрес си имат мястото и нишата, в която са много подходящи.
Wordpress - да виждам все повече огромни сайтове направени на него. Явно при него са изчистени тези безконечни обръщания към базата, но с MU версията му не съм чел/сблъсквал. Сигурно ще я погледна.
Между другото гледах един много олекотен руски CMS - DLE. Погледнах в кода - добре са го направили братушките откъм лекота. Остава само да си изясня това с мултипотребителите и как да им дам отделно местенце на всеки.
Открит съм за всякакви предложения и отново благодаря на всички, които отделиха време да отговорят.

Какъв е таргета. Искам да се получи нещо като това:
official(dot)fm
и страница на определен артист
helvet.official(dot)fm

Благодаря на всички. С джумла съм добре запознат, но за съжаление поне моят опит показва, че това не е CMS, който да държи на голямо натоварване. Поради тази причина не искам да тръгвам с него, защото ако случайно проекта се наложи (за което естествено ще се боря) очаквам посещения от рода на 50-60к дневно и ако трябва тогава да преправям всичко сами си представяте колко потребители ще загубя ако нещо се обърка.
Между другото не искам темата да става за/против определен CMS. И джумла и уърдпрес си имат мястото и нишата, в която са много подходящи.
Wordpress - да виждам все повече огромни сайтове направени на него. Явно при него са изчистени тези безконечни обръщания към базата, но с MU версията му не съм чел/сблъсквал. Сигурно ще я погледна.
Между другото гледах един много олекотен руски CMS - DLE. Погледнах в кода - добре са го направили братушките откъм лекота. Остава само да си изясня това с мултипотребителите и как да им дам отделно местенце на всеки.
Открит съм за всякакви предложения и отново благодаря на всички, които отделиха време да отговорят.

Какъв е таргета. Искам да се получи нещо като това:
official(dot)fm
и страница на определен артист
helvet.official(dot)fm

Колкото Joomla е тежка, толкова и WordPress.... при 50-60к посетители ще трябва да помислиш за сериозен VPS. При WP можеш да си спестиш доста голяма част от обръщенията към db-то с един хубав кеширащ плъгин, като Hyper Cache Extended примерно.

Back
Горе