Уж Chrome най-бърз а ...

Re: Уж Chrome най-бърз а ...

Технически погледнато Google Chrome включва във времето на зареждане и асинхронните заявки, което не мога да кажа дали е правилно или не. Примерно горе ти върти доста време след като вече страницата е рендирана и примерно остава да се заредят някои изображения или социални бутони.

При Firefox веднага след рендирането ти връща onload, реално казва, че страницата е заредена, а има още какво да се зарежда, асинхронно.

Това са моите наблюдения само на око, без да съм използвал изчисления и да съм правил насочени тестове.

Скоростта на зареждане е много относително нещо. Реално погледнато дори да местиш мишката върху обекти от страницата се води зареждане, защото те си имат ивенти, базирани на CSS и JavaScript.

Аз лично вярвам само на това, което усещам като потребител. На този етап според мен скорост не може да се измери обективно.

За: Уж Chrome най-бърз а ...

За: Уж Chrome най-бърз а ...

Хмм. Еми би трябвало от гугъл да си знаят как да си я измерят и да е по един и същи начин. Иначе може и това е дето викаш за onload. Но едва ли от гугъл аналитикс не го знаят. Все пак ми е интересно дали и при други хора хрома е по-бавен в аналитиска.

А това, че Chrome включва във времето за зареждане асинхронните работи, означава ли, че page speed показателя в GWT е базиран на същия алгоритъм ? Защото иначе доста бърз сайт излиза по-бавен от 70% от сайтове (знам, че не е меродавно).

За: Re: Уж Chrome най-бърз а ...

Хрома е най-бърз, при мен, но явно много кешира, и към края на деня става доста бавен

Хмм. ОК. Да видим и при другите как е. Иначе Хром (а и не само) има един такъв проблем като се събере много кеш и почва тотално да умира целия компютър докато не се изтрие кеша. Лошото е че дори не можеш да му зададеш лимит. Във FF може 🙂.

А това, че Chrome включва във времето за зареждане асинхронните работи, означава ли, че page speed показателя в GWT е базиран на същия алгоритъм ? Защото иначе доста бърз сайт излиза по-бавен от 70% от сайтове (знам, че не е меродавно).

Сега гледам за един и същи сайт в webmaster tool казва средно време 4.4 секунди, а в аналитикс казва Firefox - 4,72, Chrome - 9,91. Така че май не са еднакви алгоритмите.

Ако сте като шведската баба с 40gbs интернет ... и intel i7 quad core ... и IE6 ще ви се стори бърз 🙂

Няма как да не се съглася при такъв аргумент ;-)
Ако сте като шведската баба с 40gbs интернет ... и intel i7 quad core ... и IE6 ще ви се стори бърз 🙂

Back
Горе